Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Λαμία – Παναθηναϊκός: Ούτε φέτος! Ξεκίνημα με “γκέλα” για τους “πράσινους” – videos

Λαμία – Παναθηναϊκός: Ούτε φέτος! Ξεκίνημα με “γκέλα” για τους “πράσινους” – videos
ΦΩΤΟ intime

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε φέτος στην έδρα του “κακού του δαίμονα”, της Λαμίας, και ξεκίνησε με ισοπαλία 1-1 το νέο πρωτάθλημα της Superleague για τη σεζόν 2019-20.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Σε ένα κακό ματς στη Λαμία, η τοπική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Παναθηναϊκό, καθώς οι “πράσινοι” εμφανίστηκαν χωρίς ρυθμό και με πολλά προβλήματα στη δημιουργία.

Οι γηπεδούχοι ήταν μάλιστα αυτοί που προηγήθηκαν με γκολ του Ρόμανιτς στο 20′, στο οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη ο Σωκράτης Διούδης. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη “απάντησε” γρήγορα με πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής με την πρώτη χρήση του VAR στη Superleague και εκτέλεσε εύστοχα ο Μακέντα, αλλά δεν κατάφερε στη συνέχεια να “απειλήσει” για τη νίκη.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες έψαχναν να βρουν ρυθμό στα πρώτα λεπτά τους στη σεζόν, με καμία να μην μπορεί να πάρει την κατοχή ή να δημιουργήσει “απειλητικές” καταστάσεις στην αντίπαλη εστία.

Η πρώτη ουσιαστικά φάση στο ματς ήρθε στο 20′, με τον Ζαχίντ να κάνει τρομερό γέμισμα προς τον Δώνη, ο οποίος κατέβασε ωραία τη μπάλα, αλλά έκανε… τσαφ στο τελείωμα, διαμαρτυρόμενος και για πέναλτι.

Στην εξέλιξη της φάσης όμως, η Λαμία ήταν αυτή που σκόραρε, καθώς ο Ρόμανιτς έφυγε στην “πλάτη” της άμυνας του Τριφυλλιού και εκμεταλλεύτηκε την τραγική έξοδο του Διούδη, για να κάνει το 1-0 για την ομάδα του.

Ακολούθησε το cooling break με τον Δώνη να δίνει οδηγίες στους παίκτες του και αυτοί να εμφανίζονται βελτιωμένοι στο γήπεδο. Ο Μακέντα “απείλησε” έτσι στο 32′ με κεφαλιά και τρία λεπτά μετά, ο Κολοβός έκανε σουτ από καλή θέση για να σταματήσει η μπάλα σε χέρι αντιπάλου.

Ο διαιτητής έκανε για πρώτη φορά χρήση του VAR σε επίσημο αγώνα της Superleague και έτσι έδειξε το πέναλτι για τους “πράσινους”.

Ο Φεντερίκο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και με εκτέλεση χαμηλά στη γωνία, νίκησε τον Βελλίδη, για την ισοφάριση του παιχνιδιού σε 1-1 για τον Παναθηναϊκό.

Οι “πράσινοι” πίεσαν στη συνέχεια και για ένα ακόμη γκολ, με τον Δώνη να χάνει καλή ευκαιρία και τον Κουρμπέλη να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ του να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα ήταν τραγική, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να παίξουν ποιοτικό ποδόσφαιρο και τις διακοπές και τα σκληρά μαρκαρίσματα να υπερτερούν κατά πολύ των καλών φάσεων.

Ουσιαστικά, η καλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα… κακό σουτ του Ινσούα, λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης, μετά από ωραία προσπάθεια του Ζαχίντ, ο οποίος ήταν και η μοναδική “όαση” για τον Παναθηναϊκό στον αγώνα.

Οι συνθέσεις στο Λαμία – Παναθηναϊκός

Λαμία: Βελλίδης, Βάντερσον, Αντέτζο, Βύντρα, Σάλιακας (90’+3΄Τσούκαλος), Δημούτσος, Πλιάτσικας, Ρόμανιτς (76’ Σκόνδρας), Μπεχαράνο, Καραμάνος, Τουράμ (62’ Βασιλόγιαννης).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Ινσούα, Δώνης (82’ Μπουζούκης), Κουρμπέλης, Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης (60’ Μολό), Μακέντα, Κολοβός.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις