Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Λαμία – Παναθηναϊκός: Ούτε φέτος το “τριφύλλι”! Προβάδισμα πρόκρισης στη… λίμνη

Λαμία – Παναθηναϊκός: Ούτε φέτος το “τριφύλλι”! Προβάδισμα πρόκρισης στη… λίμνη
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στον “τόπο του εγκλήματος” στο Κύπελλο Ελλάδας. Πριν από ένα χρόνο αγωνίστηκε με… χιόνια στην έδρα της Λαμίας και ηττήθηκε με 4-1. Φέτος, αντιμετώπισε με πολλά προβλήματα την αξιόμαχη ομάδα του Μάκη Χάβου, σε ένα βαρύ -από τη βροχή- αγωνιστικό χώρο και έχασε ξανά (1-0) στο πρώτο ματς των δυο ομάδων για τη φάση των “16” της διοργάνωσης. Η ρεβάνς στις 22 Ιανουαρίου.

Ο Παναθηναϊκός “ξύπνησε” πολύ αργά, αλλά έχασε με “καθαρό” σκορ. Η Λαμία έβγαλε… πάθος στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της, εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες του “τριφυλλιού” και νίκησε με 1-0, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι “πράσινοι” αγωνίστηκαν χωρίς τους Μπουζούκη, Οικονόμου και Καμπετσή, που ταλαιπωρήθηκαν από ίωση, τους τραυματίες Μακέντα, Κότσαρη και Αποστολάκη, τον ανέτοιμο Άλτμαν, αλλά και τους Μαυρομμάτη και Κάτσε που έμειναν στην Αθήνα για να ξεκουραστούν για το ματς της Κυριακής με την Ξάνθη. Όσον αφορά τον Γιώργο Δώνη, πήρε σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο και παρακολούθησε την αναμέτρηση από μπουθ, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η κατάσταση του.

Η αναμέτρηση έγινε υπό πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, αφού η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε ένα.. γλιστερό αγωνιστικό χώρο (στην επανάληψη η βροχή σταμάτησε αλλά είχε κάνει… τη δουλειά της). Παναθηναϊκός και Λαμία δεν μπόρεσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα κι έτσι έτσι είχαμε πολλές “γιόμες”.

Οι γηπεδούχοι είχαν πάντως μια ελαφρά υπεροχή και στο 11′ έχασαν μοναδική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Ο Κουλιμπαλί έκανε λάθος υπολογισμό και δεν μπόρεσε να διώξει την μακρινή μπαλιά, ο Επστάιν βγήκε τετ-α-τετ με τον Διούδη, αλλά -λόγω του νερού που είχε μαζευτεί- δεν μπόρεσε να πλασάρει καλά και έστειλε την μπάλα άουτ.

Η ομάδα της Φθιώτιδας επιτέθηκε κυρίως από τη δεξιά της πτέρυγα, με τους Βασιλαντωνόπουλο και Καραμάνο. Η βροχή όμως έκανε πολύ δύσκολη τη… δουλειά της, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να δείξει κάτι επιθετικά. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία για να σκοράρουν στο 39′. Ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Κουρμπέλη έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπαντή. Η μπάλα -στην εξέλιξη της φάσης- πήγε στον Πούγγουρα, που δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.

Η Λαμία μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 51′ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Τόμας από τον Πούγγουρα. Ο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Διούδη για το 1-0. Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για ένα ακόμα τέρμα και είδαν στο 63′ τον Διούδη να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Δημούτσου (63′). Τέσσερα λεπτά νωρίτερα, η ομάδα της Φθιώτιδας προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, με τον τραυματία Μπαντή να παραχωρεί τη θέση του στον νεαρό Κατσικά.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε πιο… ζωηρός στη συνέχεια και προσπάθησε να απειλήσει την αντίπαλη εστία με κάποια σουτ. Το “τριφύλλι” έχασε στο 74′ μοναδική ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα. Σε σέντρα του Ινσούα, ο Μουνιέ μπήκε στη φάση, ο Κατσικάς δεν μπόρεσε να διώξει (σ.σ. βρέθηκε εκτός τέρματος), η μπάλα έφτασε στον Βέργο ο οποίος έπιασε το σουτ αλλά ο Αντέτζο μπόρεσε και έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για το 1-1, αλλά βρήκαν σε ετοιμότητα τον Κατσικά, που προστάτευσε την εστία του. Στο 88′, ο Μουνιέ βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι -μέσα στη μικρή περιοχή- και πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια των γηπεδούχων, στην τελευταία μεγάλη φάση του ματς.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις