Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Λαμία – ΠΑΟΚ: Άντεξε και “απέδρασε”! “Διπλό” με Βαρέλα και… χέρι

Λαμία – ΠΑΟΚ: Άντεξε και “απέδρασε”! “Διπλό” με Βαρέλα και… χέρι
ΦΩΤΟ eurokinissi

Για ένα ακόμα παιχνίδι δεν ήταν πειστικός. Ο ΠΑΟΚ όμως έφυγε με τη νίκη από την Λαμία (1-0) με τον Βαρέλα να πετυχαίνει το “χρυσό” γκολ για τους Θεσσαλονικείς. Με δέκα παίκτες έπαιξαν από το 63′ οι Θεσσαλονικείς. Άξιζε κάτι παραπάνω η Λαμία, που φωνάζει δικαιολογημένα για χέρι- πέναλτι του Βιεϊρίνια στο πρώτο μέρος με το σκορ στο 0-0. Με τραυματισμό ολοκλήρωσε το ματς ο Πασχαλάκης. Δοκάρι οι φιλοξενούμενοι στο 44′

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Τα βρήκε.. σκούρα ο ΠΑΟΚ μέσα στη Λαμία. Η ομώνυμη ομάδα κόντραρε στα ίσα τον “δικέφαλο του Βορρά”, φωνάζει δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν της δόθηκε και τελικά ηττήθηκε μέσα στη Φθιώτιδα από το γκολ του Βαρέλα (1-0).

Ο “δικέφαλος του Βορρά” συνέχισε έτσι αήττητος στη Superleague, αν και αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης με δέκα παίκτες- και πήρε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη που τον κρατάει στο +6 από τον Ολυμπιακό.

Το ματς…

Η Λαμία έβγαλε αρκετή ενέργεια με το ξεκίνημα του ματς και όχι μόνο κατάφερε να κρατήσει τον ΠΑΟΚ μακρυά από την εστία της, αλλά προσπάθησε να γίνει και απειλητική, “χτίζοντας” τις προσπάθειες της από τα δεξιά, με Βασιλαντωνόπουλο, Μπερτόλιο και Καραμάνο. Ο “δικέφαλος του Βορρά” έδειξε να μην “πατά” καλά και δέχθηκε αρκετή πίεση. Η φάση του 11′ προκάλεσες τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων! Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Επστάιν έκανε το σουτ και η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Βιεϊρίνια με τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο ματς και να μην υποδεικνύει το πέναλτι.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε μεγάλο πρόβλημα στα κεντρικά χαφ και δεν μπόρεσε να περάσει την μπάλα μπροστά (μέτρια η εικόνα του Πέλκα – μαρκαρίστηκε αποτελεσματικά). Στο 19′ πάντως ήταν η σειρά του να “φωνάξει” για πέναλτι. Ο Κάνιας έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε στον μηρό και εν συνεχεία στο χέρι του Αντέτζο που ήταν όμως σε φυσική θέση. Ο ρέφερι σωστά δεν έδωσε κάτι…

Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως, ο ΠΑΟΚ -που ανέβασε “στροφές”- είχε την πρώτη του σημαντική στιγμή στο ματς. Ο Κάνιας έβγαλε την κάθετη στον Πρίγιοβιτς,αλλά ο Σαράνοφ πρόλαβε και έδιωξε με τα πόδια, πριν ο Σέρβος επιθετικός βρει… καλά τη μπάλα! Ο Ισπανός μέσος είχε και ένα καλό μακρινό σουτ στο 28′ που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του πορτιέρε των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο πιεστικοί στη συνέχεια, αλλά δεν μπόρεσαν να… βρουν τα αντίπαλα δίχτυα. Στο τέλος του πρώτου μέρους όμως η Λαμία “άγγιξε” το γκολ. Ο Μπερτόλιο εκτέλεσε ένα φάουλ από πολύ καλό σημείο και ο Πασχαλάκης εκτινάχθηκε και έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο αριστερό του δοκάρι.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1069654715091337217

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια απίστευτη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Πέλκας έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, η άμυνα των γηπεδούχων ήταν απροετοίμαστη, ο Πρίγιοβιτς πήρε την κοντινή κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα στα χέρια του Σαράνοφ! Δυο λεπτά αργότερα, ο Πασχαλάκης κράτησε.. ζωντανή την ομάδα του Λουτσέσκου, διώχνοντας με τα πόδια το σουτ του Επστάιν.

Στο 55′ όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει στο 0-1. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Βαρέλα κατάφερε -παρά την πίεση του Μπαράλες- να κάνει την κοντινή προβολή και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας της Λαμίας (ο Σαράνοφ έπεσε αλλά δεν πρόλαβε να διώξει).

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1069659865780547584

Το παιχνίδι απέκτησε στη συνέχεια έναν πολύ καλό ρυθμό, με την Λαμία να πιέζει για την ισοφάριση και τον “δικέφαλο του Βορρά” να προσπαθεί να κρατήσει τους γηπεδούχους μακρυά από την περιοχή του και να βρίσκει πολλά κενά στην αμυντική γραμμή της Λαμίας. Στο 63′ όμως οι… ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν, αφού ο Κάνιας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τους Θεσσαλονικείς με δέκα παίκτες.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε άμεσα σε αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τον Βέρνμπλουμ στη θέση του Πρίγιοβιτς και στη συνέχεια τον Ακπόμ στη θέση του Πέλκα). Απ’ την μεριά του, ο Μάκης Χάβος πέρασε τον Ρομανιτς και τον Σκαρντοβέλι, για να τονώσει την επιθετική γραμμή της ομάδας του.

Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τον ΠΑΟΚ στη συνέχεια, αφού ο Πασχαλάκης συγκρούστηκε με τον Μπαράλες και συνέχισε τον αγώνα, δείχνοντας να πονάει (ο Λουτσέσκου είχε συμπληρώσει τις αλλαγές του). Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Θεσσαλονικείς άγγιξαν το 0-2. Στο 83′ ο Βιεϊρίνια έβγαλε την κάθετη για τον Λημνιό, που έφυγε στην κόντρα, αλλά το πλασέ του από τα δεξιά απομακρύνθηκε -με τα πόδια- από τον Σαράνοφ! Η Λαμία τα έδωσε όλα για την ισοφάριση, αλλά οι φιλοξενούμενοι άντεξαν και πήραν τελικά τη νίκη.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις