Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Legends Γερμανίας vs Legends Ιταλίας: “Έβρεξε” γκολ στο φιλικό των… θρύλων

Legends Γερμανίας vs Legends Ιταλίας: “Έβρεξε” γκολ στο φιλικό των… θρύλων
@Vivo_Azzurro

Ένα φιλικό γεμάτο “αστέρια” του πρόσφατου παρελθόντος. Οι “θρύλοι” της Γερμανίας είχαν μια… χορταστική κόντρα με τους “θρύλους” της Ιταλίας, στο “Ronhof Sports Park”, την έδρα της Φρόιτερ Φιρθ, με το τελικό 3-3 να αφήνει μια… πικρή γεύση στην “σκουάντρα ατζούρα”. Οι γείτονες βρέθηκαν να χάνουν με 2-0, πέτυχαν την ανατροπή, αλλά γνώρισαν την ισοφάριση στην τελευταία φάση του ματς.

Δυο από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες σε επίπεδο εθνικών ομάδων τέθηκαν αντιμέτωπες σε ένα φιλικό όπου “μονομάχησαν” κάποιοι από τους ποδοσφαιρικούς τους “θρύλους”. Οι Legends της Γερμανίας υποδέχθηκαν τους Legends της Ιταλίας στο “Ronhof Sports Park” του Φιρθ και έφεραν ένα εκπληκτικό 3-3.

Κλίνσμαν, Φρινγκς, Κίρστεν, Νόεβιλ, Οντόνσκορ, Ασαμόα, Τσίκλερ, Πίρλο, Τότι, Ραβανέλι, Περότα, Τομάσι, Περούτσι, Ντι Λίβιο, Γκατούσο, Καναβάρο και Λούκα Τόνι ήταν κάποια από τα “μεγάλα” ονόματα που αγωνίστηκαν, με τα “πάντσερ” να προηγούνται με 2-0, την “σκουαντρα ατζούρα” να φτάνει στην ανατροπή του σκορ και τελικά να γνωρίζει την ισοφάριση στην τελευταία φάση του ματς.

Να αναφέρουμε ότι οι περισσότεροι από τους παίκτες της Ιταλίας είχαν αγωνιστεί στον ημιτελικό των δύο ομάδων στο Ντόρτμουντ, για το Μουντιάλ του 2006. Διαιτητής της φιλικής αναμέτρησης ήταν ο Ελβετός Μάσιμο Μπουσάκα

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Το παιχνίδι…

Οι Legends της Ιταλίας πήγαν στην Γερμανία αποφασισμένοι για τη νίκη, δείχνοντας ιδιαίτερο πάθος κόντρα σε μια ομάδα της “νασιονάλ μάνσαφτ”, με αρκετούς παίκτες σε μεγάλη ηλικία. Στο 10′ όμως τα “πάντσερ” άνοιξαν το σκορ. Ο Οντόνκορ (είχε… τρελά κέφια) έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε από τα δεξιά στην αντίπαλη περιοχή και… στάθηκε τυχερός, αφού η προβολή του Κασναβάρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της “σκουάντρα ατζούρα” για το 1-0.

Οι Ιταλοί έδειξαν να είναι… μια ταχύτητα πάνω από τους Legends της Γερμανίας, αλλά στο 19′ τα “πάντσερ” βρήκαν και πάλι γκολ με “δώρο” αντιπάλου. Οι γηπεδούχοι έφυγαν στην αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Κλίνσμαν, που σούταρε από δύσκολη θέση. Ο Πανούτσι όμως αντί να διώξει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο… χορός των γκολ συνεχίστηκε, αφού δύο λεπτά αργότερα ο Τότι με υπέροχη ασίστ έβγαλε τον Λούκα Τόνι σε θέση βολής και ο Ιταλός παλαίμαχος στράικερ νίκησε τον Βάιντενφελερ για το 2-1. Στο 35′ ο Τότι πήρε την μπάλα λίγα μέτρα κάτω από το χώρο του κέντρου, την “κουβάλησε” μέχρι τη μεγάλη περιοχή της Γερμανίας και με σουτ -που κόντραρε και λίγο- έφερε το ματς στα ίσα (2-2).

https://twitter.com/DFB_Team_EN/status/1181251038290104322

Οι αλλαγές που ξεκίνησαν από το πρώτο μέρος αυξήθηκαν στην επανάληψη, με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά και τον Ραβανέλι να κάνει αισθητή την παρουσία του, τις φορές που είχε στην κατοχή του την μπάλα! Απ’ την άλλη, ο Οντόνκορ συνέχισε να… τρέχει χωρίς σταματημό και να τα κάνει “θάλασσα” στην ασίστ και στο τελείωμα της φάσης.

https://twitter.com/azzurri/status/1181267831108898819

Τελικά, η Ιταλία έφτασε στην ανατροπή στο 79′. ο Στέφανο Φιόρι έβγαλε την όμορφη σέντρα και ο Τομάσι -με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά- νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε για το 2-3. Δυο λεπτά αργότερα, ο Μάρκο Αμίλια μπλόκαρε τα σουτ των Τριχόφσκι και Κλίνσμαν (το δεύτερο το έκανε πεσμένος). Στο 88′ ο Ραβανέλι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Αμνίλια έδιωξε και πάλι το νέο σουτ του Τριχόφσκι.

Στην τελευταία φάση του ματς όμως (90+ 1) οι Γερμανοί εκτέλεσαν το μακρινό φάουλ και ο Βόλκσιντ με προβολή στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον πορτιέρε των Ιταλών για το τελικό 3-3.

https://twitter.com/DFB_Team_EN/status/1181266780662222853

Δείτε τον φιλικό αγώνα των… θρύλων της Γερμανίας με αυτούς της Ιταλίας

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις