Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Λεβαδειακός για Ευρώπη! Σπουδαία νίκη επί του Αστέρα

Λεβαδειακός για Ευρώπη! Σπουδαία νίκη επί του Αστέρα
EUROKINISSI

Σπουδαία νίκη πήρε ο Λεβαδειακός με 1-0, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και έβαλε φωτιά στη μάχη που γίνεται για την πέμπτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Europa League, αφού πλέον βρίσκεται στο -2 από την ομάδα της Αρκαδίας.

Ένα γκολ ήταν αρκετό στον Λεβαδειακό για να πάρει τη νίκη (1-0), απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και να δώσει νέο ενδιαφέρον στη μάχη της πέμπτης θέσης του πρωταθλήματος που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Europa League της επόμενης χρονιάς.

Ευκαιρίες για τον Αστέρα έμεινε το 0-0…

Στο 7′ χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα Τρίπολης! Δυνατή σέντρα του Μπέρτου στο δεύτερο δοκάρι, ο Μανιάς χωρίς καλή ισορροπία του σώματος πήρε την κεφαλιά για να περάσει η μπάλα πάνω από την εστία του Επασί. Στο 20ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου , όταν ο Επασί έκανε λάθος και έχασε τη μπάλα από τα χέρια και Τσιλιανίδης από κοντά έκανε το σουτ, αλλά ο Ντιόγκο έδιωξε πάνω στη γραμμή σωτήρια. Έξι λεπτά αργότερα ο Αστέρας έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία όταν μετά την εξαιρετική κάθετη του Τσιλιανίδη ο Μανιάς βρέθηκε απέναντι στον Επασί, αλλά η λόμπα που δοκίμασε δεν ήταν καλή με αποτέλεσμα να χαθεί και αυτή η ευκαιρία.

Μια φάση ένα γκολ για τον Λεβαδειακό…

Στην πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Λεβαδειακού κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, Εξαιρετική κάθετη πάσα του Γιακουμάκη στο 66′ , μετά από φάουλ του Σουμπίνιο, ο Σαβαντογκό με ωραίο διαγώνιο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη, ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά τη φάση.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Λεβαδειακός(Ζοζέ Ανιγκό): Επασί – Τσαμπούρης, Φαβάρο, Αντιλέχου, Ντιόγκο – Μητρόπουλος, Νιάσε – Γιακουμάκης, Σουμπίνιο, Σαβαντογκό – Μαρκόφσκι.

Αστέρας Τρίπολης(Σάββας Παντελιάδης): Αθανασιάδης – Μπέρτος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης – Μουνάφο, Ιγκλέσιας – Τσιλιανίδης, Τόνσο, Κυριακόπουλος – Μανιάς

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις