Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ: Πύρρειος νίκη! “Ζωγραφιές” από Πρίγιοβιτς – Μπίσεσβαρ – Άγχος στο φινάλε

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ: Πύρρειος νίκη! “Ζωγραφιές” από Πρίγιοβιτς – Μπίσεσβαρ – Άγχος στο φινάλε
ΦΩΤΟ eurokinissi

Το 9ο γκολ του Πρίγιοβιτς στη Superleague και η τρομερή εμφάνιση του Μπίσεσβαρ στη Λιβαδειά ήταν τα στοιχεία που έδωσαν στον ΠΑΟΚ την -τελικά αγχωτική- νίκη μέσα στην έδρα του Λεβαδειακού (2-1) – Ο Ζησόπουλος χάλασε τον… περίπατο των φιλοξενούμενων, που όμως δεν έχασαν το “τρίποντο” – “Σοκ” με Βέρνμπλουμ. Και τα τρία τέρματα ήταν γκολάρες!

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η πορεία του στο Europa League… τελείωσε. Ο ΠΑΟΚ όμως έχει για μεγάλο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στην Superleague πηγαίνει “τρένο” Ο “δικέφαλος του Βορρά” διατήρησε τη διαφορά των 8 βαθμών από το δεύτερο, Ολυμπιακό, νικώντας εκτός έδρας τον Λεβαδειακό με 2-1.

Η ομάδα του Λουτσέσκου προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Πρίγιοβιτς (41′) και Μπίσεσβαρ (46′), αλλά έδωσε δικαιώματα στην επανάληψη και ο Ζησόπουλος με ωραίο γκολ (75′) μείωσε σε 2-1. Ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι στο 2′ με τον Μπίσεσβαρ.

Ο αγώνας “σημαδεύτηκε” από το σοβαρό τραυματισμό του Πόντους Βέρνμπλουμ. Ο Σουηδός μέσος υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα και θα χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς.

Το παιχνίδι…

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και “έκλεισε” τον Λεβαδειακό στην άμυνα του. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς χάθηκε μόλις στο 2′! Ο Μπίσεσβαρ έκανε τη σέντρα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και θέση δεξιά, αιφνιδίασε τον Μπάγιτς που άφησε την μπάλα και αυτή κατέληξε στο οριζόντιο του δοκάρι! Στο 4′ όμως ο Ραζβάν Λουτσέσκου “δέχθηκε” ένα δυσάρεστο νέο. Μετά από προσπάθεια να κερδίσει μια κεφαλιά, ο Βέρνμπλουμ δεν “προσγειώθηκε” καλά και έδειξε να πονά στον αριστερό αχίλλειο τένοντα. Ο Σουηδός μέσος έγινε αναγκαστική αλλαγή και στη θέση του πέρασε ο Σάκχοφ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει το… πάνω χέρι, ρίχνοντας το βάρος στις επιθετικές του προσπάθειες από τα άκρα. Ο Λεβαδειακός απείλησε για πρώτη φορά τον Πασχαλάκη με το σουτ του Ιωαννίδη (21′), αλλά στο επόμενο λεπτό ο Μπάγιτς έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Μπίσεσβαρ. Οι Βοιωτοί ύψωσαν τείχος μπροστά από την εστία τους, προστατεύοντας την από κάθε απειλή, αλλά ο “δικέφαλος του Βορρά” άνοιξε το σκορ με το μεγάλο του “όπλο”. Ο Ζαμπά έβγαλε στο 41′ την μπαλιά για τον Πρίγιοβιτς, ο Σέρβος επιθετικός έπιασε το ισχυρό βολέ από πλάγια θέση νίκησε τον Μπάγιτς, στέλνοντας την μπάλα σχεδόν στο “Γ” της εστίας του για το 0-1.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1074731071609155584

Με την έναρξη της επανάληψης, ο ΠΑΟΚ πλησίασε ακόμα περισσότερο στο “τρίποντο”. Ο Μπίσεσβαρ “κουβάλησε” την μπάλα έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής του Λεβαδειακού και με υπέροχο δεξί πλασέ έκανε το 0-2.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1074737562298826753

Απελευθερωμένοι από κάθε άγχος, οι παίκτες του Λουτσέσκου κυκλοφόρησαν εύκολα την μπάλα και προσπάθησαν να “χτίσουν” νέες επιθέσεις, χωρίς να βιάζονται. Στο 68′ ο “δικέφαλος του Βορρά” έχασε μοναδική ευκαιρία να τριπλασιάσει τα τέρματα του. Μετά από προσωπική ενέργεια, ο Ζαμπά συνδυάστηκε με τον Ουάρντα, βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπάγιτς, “έσκαψε” την μπάλα, αλλά αυτή πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Το ματς κύλησε για αρκετά λεπτά σε… εύκολους ρυθμούς για τον ΠΑΟΚ, αφού ο Λεβαδειακός έδειξε ανήμπορος να βγάλει αντίδραση. Στο 76′ όμως ο Ζησόπουλος έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Από εκτέλεση κόρνερ -και υπό την πίεση- ο παίκτης των γηπεδούχων έπιασε το γυριστό, η μπάλα κόντραρε και λίγο στον Ζαμπά και κατέληξε στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Ο Λεβαδειακός έδειξε… σφυγμό και προσπάθησε να πλησιάσει τα αντίπαλα καρέ (πήρε ενέργεια από τους Νανγκίς και Μανγκά που πέρασαν στο ματς). Ο ΠΑΟΚ όμως έδειξε ψυχραιμία και έφυγε από τη Λιβαδειά με το “τρίποντο”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις