Τρίτη, 7 Μαΐ
22oC Αθήνα

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι: Ξεκάθαρο φαβορί! Νίκη τίτλου για την ομάδα του Κλοπ – videos

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι: Ξεκάθαρο φαβορί! Νίκη τίτλου για την ομάδα του Κλοπ – videos
ΦΩΤΟ Reuters

Η Λίβερπουλ “διέλυσε” τη Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι κορυφής της Premier League με 3-1 και ξέφυγε με 9 βαθμούς από τους περσινούς πρωταθλητές στη “μάχη” για τον τίτλο στην Αγγλία. Φωνές από τους “Πολίτες” για τη διαιτησία.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το σούπερ ντέρμπι της Αγγλίας, η Λίβερπουλ, αφού “κυριάρχησε” της Μάντσεστερ Σίτι στο Άνφιλντ και με το επιβλητικό 3-1 έδειξε… ποιος είναι το φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι “κόκκινοι” βρήκαν δύο γκολ από νωρίς στο πρώτο ημίχρονο και σκοράροντας και τρίτη φορά με την έναρξη του δευτέρου μέρος, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους “Πολίτες”.

Όλα ξεκίνησαν όμως από μία αμφισβητούμενη φάση, αφού η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα διαμαρτυρήθηκε για ένα πέναλτι σε χέρι του Άρνολντ πριν φύγει στην αντεπίθεση ο Μανέ, για να δημιουργήσει το 1-0 της ομάδας του, με το φοβερό σουτ του Φαμπίνιο.

Ο διαιτητής πήγε και στο VAR για να εξετάσει την υπόθεση, αλλά παρότι στο ριπλέι φάνηκε να υπάρχει παράβαση, αυτός έδειξε κανονικά σέντρα.

Κι ενώ οι “Πολίτες” διαμαρτύρονταν” ακόμα, ο Σαλάχ πέτυχε και δεύτερο τέρμα για τη Λίβερπουλ στο 13′, με κεφαλιά από κοντά, μετά από σέντρα ακριβείας από τα αριστερά.

Οι “κόκκινοι” ήλεγξαν το ματς στη συνέχεια, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν ουσιαστικά τη μοναδική τους ευκαιρία με τον Ανχελίνο να σουτάρει στο δοκάρι στο 29′.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους όμως, ο Λίβερπουλ “καθάρισε” το παιχνίδι, βρίσκοντας αμέσως και τρίτο γκολ, με τον Μανέ να εκμεταλλεύεται τη μη έξοδο του Μπράβο και να κάνει με κεφαλιά – ψαράκι το 3-0 της ομάδας του.

Παρότι “πίεσε” στο τέλος πάντως, το μόνο που κατάφερε η Μάντσεστερ Σίτι ήταν να μειώσει στο σκορ με “έξυπνο” σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα στη γωνία του Άλισον στο 79′.

Οι “reds” κράτησαν όμως μέχρι τέλους το προβάδισμά τους και με τη μεγάλη νίκη έκανα ένα πρώτο… βήμα τίτλου στην Premier League, αφού ξέφυγαν με 9 βαθμούς διαφορά από τους περσινούς πρωταθλητές.

Οι συνθέσεις στο Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (61′ Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ (86′ Γκόμες), Μανέ, Φιρμίνο (79′ Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Μπράβο, Στόουνς, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Ανχελίνο, Ρόδρι, Ντε Μπρούιν, Γκουντογκάν, Μπ. Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο (71′ Γκάμπριελ Ζέσους).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις