Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Λίβερπουλ – Πόρτο: “Καθαρό” προβάδισμα” για τους “ρεντς” – video

Λίβερπουλ – Πόρτο: “Καθαρό” προβάδισμα” για τους “ρεντς” – video
ΦΩΤΟ Reuters

Τη νίκη που τη φέρνει κοντά στους “4” του Champions League πήρε η Λίβερπουλ στο “Άνφιλντ”. Η ομάδα του Κλοπ επικράτησε της Πόρτο με 2-0, εξαργυρώνοντας την πολύ καλή της εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Την επόμενη Τετάρτη (17/4) η ρεβάνς.

Έκανε το πρώτο βήμα! Η Λίβερπουλ εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, νίκησε την Πόρτο με 2-0, στον πρώτο προημιτελικό του Champions League και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης (η ρεβάνς στο Ντραγκάο στις 17 Απριλίου).

Στην πρώτη επίθεσή της, η Λίβερπουλ κατάφερε να σκοράρει! Ο Κεϊτά σούταρε από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Όλιβερ Τόρες, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Κασίγιας.

Η Λίβερπουλ είχε τον έλεγχο του ματς, δεν ένιωσε σημαντική πίεση από την Πόρτο και στο 22′ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Από λάθος του Κορόνα, ο Σαλάχ βγήκε τετ-α-τετ με τον Κασίγιας, τον πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Τελικά, το 2-0 δεν άργησε να έρθει για την ομάδα του Κλοπ (26′). Οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ “σέρβιρε” στον Φιρμίνο, που πλάσαρε σε κενή εστία.

Η Πόρτο αποφάσισε να γίνει πιο επιθετική και μέσα σε δύο λεπτά έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο 30′ ο Άλισον νίκησε στο τετ-α-τετ τον Μπανέγκα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο ίδιος παίκτης έκανε το γυριστό από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα πήγε στα χέρια του Βραζιλιάνου πορτιέρε των γηπεδούχων. Οι “δράκοι” ζήτησαν επίσης και πέναλτι, για χέρι του Αλεξάντερ-Άρνολντ, με τον διαιτητή να μην δίνει τελικά κάποια παράβαση, μετά τη… συμβουλή του VAR.

Πέρα όμως από αυτό το μικρό… ξέσπασμα, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να φέρουν άλλο σε δύσκολη θέση τους “ρεντς”, που μέχρι την ανάπαυλα πίεσαν για ένα ακόμα γκολ. Με την έναρξη του δευτέρου μέρου, ο Μανέ κατάφερε να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Το δεύτερο μέρος ήταν σαφώς πιο ισορροπημένο, με την Λίβερπουλ όμως να μην απειλείται, αφού ο Φαν Ντάικ έδειξε… απροσπέλαστος. Οι “ρεντς” διαχειρίστηκαν” το υπέρ τους σκορ, χωρίς να δείξουν διάθεση να πάρουν κάποιο ρίσκο. Στο 78′ όμως παραλίγο να.. πληρώσουν αυτή τους την τακτική. Ο Μαρεγκά βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 84′ ο διαιτητής, Λαόθ έχασε μια σημαντική φάση. Ο Σαλάχ βρήκε με τις τάπες τον Ντανίλο, θα μπορούσε να είχε αποβληθεί, αλλά ο ρέφερι δεν είδε αυτό που συνέβη. Η Λίβερπουλ εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία και την ποιότητα της κι έτσι έφτασε στη νίκη.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις