Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Λουκάκου: Αντέδρασε στη ρατσιστική επίθεση! “Το λέμε εδώ και χρόνια, αλλά ακόμα… τίποτα”

Λουκάκου: Αντέδρασε στη ρατσιστική επίθεση! “Το λέμε εδώ και χρόνια, αλλά ακόμα… τίποτα”
Reuters

Ο Ρομελού Λουκακού έγινε αποδέκτης ρατσιστικής επίθεσης κατά τη διάρκεια του Κάλιαρι – Ίντερ και μια ημέρα μετά… απάντησε στην πρόκληση, καυτηριάζοντας το γεγονός μέσω του λογαριασμού του στο Instatram.

Ο Λουκάκου άκουσε τους οπαδούς την Κάλιαρι να βγάζουν ήχους μαϊμούς (ειδικά τη στιγμή που πήγε να εκτελέσει ένα πέναλτι). Ο Βέλγος διεθνής επιθετικός απάντησε εντός γηπέδου, σκοράροντας, ενώ μια ημέρα μετά “καυτηρίασε” το ρατσιστ5ικό περιστατικό, μέσω του λογαριασμού του στο Instagram.

Ρατσιστική επίθεση των οπαδών της Κάλιαρι στον Λουκάκου – video

“Πολλοί παίκτες τον τελευταίο μήνα έχουν υποφέρει από ρατσιστική αντιμετώπιση. Το ίδιο έπαθα και εγώ χθες. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι και δεν θα πρέπει να ανεχόμαστε την οποιαδήποτε μορφή διακρίσεων που ντροπιάζει το άθλημά μας.

Ελπίζω οι ποδοσφαιρικές αρχές σε όλο τον κόσμο να αντιδράσουν δυναμικά απέναντι σε όλες αυτές τις μορφές διακρίσεων!!!”, έγραψε αρχικά ο Λουκακού, και συνέχισε με το ίδιο επιθετικό ύφος:

“Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (Instagram, Twitter, Facebook…) θα πρέπει να δουλέψουν καλύτερα και σε συνεργασία με τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους επειδή κάθε ημέρα βλέπεις τουλάχιστον ένα ρατσιστικό σχόλιο κάτω από ένα ποστάρισμα έγχρωμου ανθρώπου…

Το λέμε εδώ και χρόνια, αλλά ακόμα δεν γίνεται τίποτα… Κυρίες και κύριοι, είναι 2019 και αντί να πηγαίνουμε μπροστά κάνουμε βήματα προς τα πίσω και νομίζω ότι ως παίκτες χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι και να κάνουμε μία δήλωση πάνω σε αυτό το θέμα, για να κρατήσουμε αυτό το άθλημα καθαρό και να διασκεδαστικό για όλους”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις