Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

«Λουκέτο» στο πρωτάθλημα Ολλανδίας με εντολή της κυβέρνησης!

«Λουκέτο» στο πρωτάθλημα Ολλανδίας με εντολή της κυβέρνησης!

Σε αναγκαστική διακοπή μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου οδηγήθηκε η Eredivisie, με απόφαση της κυβέρνησης στην Ολλανδίας. Έρχονται μπελάδες από UEFA;

Την ώρα που η UEFA ξεκαθάρισε -για μια ακόμα φορά- πως θέλει να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη, στην Ολλανδία αποφάσισαν… οριστική διακοπή!

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, έβαλε… τέλος στη φετινή σεζόν για τη χώρα του, αφού ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει κανένας αγώνας, με θεατές ή χωρίς, έως την 1η Σεπτεμβρίου. Το γεγονός αυτό οδήγησε τη φετινή Eredivisie στην οριστική της διακοπή.

Πλέον, μένει να φανούν δύο πράγματα. Το πρώτο είναι αν θα υπάρξει ανάδειξη πρωταθλητή στην Ολλανδία, με τον Άγιαξ να πιθανότατα αυτός που θα το… σηκώσει, αφού ήταν πρώτος στη βαθμολογία όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το δεύτερο, αφορά την αντίδραση της UEFA στη συγκεκριμένη εξέλιξη. Υπενθυμίζεται ότι το Βέλγιο αποφάσισε μέσα στον Μάρτιο να διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα του, αλλά αναγκάστηκε να το… πάρει πίσω, μετά και τις απειλές της Ομοσπονδίας για κίνδυνο συμμετοχής των ομάδων της χώρας στις διεθνείς διοργανώσεις για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Η ανακοίνωση της KNVB

«Η απόφαση για αναβολή των εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους έως την 1η Σεπτεμβρίου ξεκαθαρίζει το τοπίο. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν θα παιχτεί ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο, ακόμα και χωρίς κόσμο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η ομοσπονδία δεν έχει πρόθεση να δώσει συνέχεια στην σεζόν 2019-20. Με βάση την απόφαση που πήρε η κυβέρνηση, η ομοσπονδία θα συμβουλευτεί την UEFA και στη συνέχεια θα λάβει μια απόφαση. Την Παρασκευή (24/4) οι σύλλογοι και οι άλλες εμπλεκόμενες πλευρές θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις συνέπειες»

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις