Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Λυτρωτικές… αλλαγές για ΠΑΟΚ! Ανατροπή με Ξάνθη

ΠΑΟΚ - Ξάνθη
Eurokinissi

Η Ξάνθη κατάφερε να προηγηθεί μέσα στην άδεια Τούμπα και να φέρει τεράστιο άγχος στον άστοχο ΠΑΟΚ (είχε και δυο δοκάρια). Οι αλλαγές του Λουτσέσκου όμως (Μπίσεσβαρ και Κουλούρης) έφεραν την ανατροπή (2-1) και τη νίκη για το «δικέφαλο του Βορρά», που θα συνεχίσει την προσπάθεια του για το φετινό πρωτάθλημα, περιμένοντας παράλληλα τις εξελίξεις στις δικαστικές αίθουσες, για το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε… σκούρα από τη Ξάνθη μέσα στην άδεια Τούμπα, αλλά ο Ραζβάν Λουτσέσκου τράβηξε «λαγούς» από το καπέλο του και με τις αλλαγές που έκανε… προκάλεσε την ανατροπή των Θεσσαλονικέων (2-1).

Έτσι, ο «δικέφαλος του Βορρά» θα συνεχίσει την προσπάθεια του –τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις δικαστικές αίθουσες- για το πρωτάθλημα, ενώ είδε τον τρίτο Ολυμπιακό να χάνει στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης και να μένει στο -4. Την ίδια ώρα, η Ξάνθη έχει… υγκάτοικο τον Αστέρα Τρίπολης στην 5η θέση, που οδηγεί στο Europa League.

Το παιχνίδι…

Η πίεση που άσκησε η Ξανθη στο χώρο του κέντρου με το ξεκίνημα του ματς της έδωσε το… πάνω χέρι, αφού ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε πολύ να πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες. Μάλιστα, στο 4’ οι φιλοξενούμενοι σκόραραν, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε σωστά, αφού σφυρίχτηκε σωστά καθαρό επιθετικό φάουλ του Κάστρο στον Αζεβέδο.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βελτιώσει την παρουσία του στην άδεια Τούμπα, αλλά δεν τα κατάφερε και στο 16’ ήρθε και το 0-1. Ο Κρέσπο γύρισε άτσαλα και με πολλή δύναμη στον Πασχαλάκη, ο οποίος έκανε τραγικό κοντρόλ, η μπάλα έφτασε στον Γέντρισεκ, που -με έξοχο πλασέ- άνοιξε το σκορ για τους Ακρίτες.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν άψογα στημένοι στην άμυνα, με τον ΠΑΟΚ να μην έχει επιθετικές εμπνεύσεις –χωρίς τον τιμωρημένο Πέλκα- και να δείχνει μπλοκαρισμένος μέχρι το 25’. Στο 29’ όμως ο «δικέφαλος του Βορρά» έφτασε μια.. ανάσα από την ισοφάριση. Ο Βιεϊρίνια έβγαλε τη σέντρα, ο Πρίγιοβιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Ελ Καντουρί τη δεύτερη από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Ζίβκοβιτς έκανε φανταστική επέμβαση και έδιωξε σε κόρνερ

Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν ρυθμό και στο 36΄είχαν δοκάρι, με την κεφαλιά του Μαουρίτσιο. Το καλό τους διάστημα όμως δεν έφερε το γκολ και την ισοφάριση κι έτσι το 0-1 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Το… άγχος έκανε την εμφάνιση του στους παίκτες του ΠΑΟΚ στην επανάληψη. Στο 55’ στάθηκε και πάλι άτυχος, αφού ο Βαρέλα έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ελ Καντουρί –ολομόναχος- έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια! Στο 58’ οι Θεσσαλονικείς συμπλήρωσαν αυτό το διάστημα… φωτιά, με τον Ζίφκοβιτς να διώχνει δύσκολα τον «κεραυνό» του Κάνιας.

Στο 67’ ο Λουτσέσκου έκανε δυο μαζεμένες αλλαγές (Σάκχοφ και Μπίσεσβαρ στις θέσεις των Κάνιας και Λημνιού) και… δικαιώθηκε. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδο τους στο ματς. Ο Σάκχοφ «σέρβιρε» τον Μπίσεσβαρ, που με καταπληκτική ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Η Ξάνθη συνέχισε να έχει… παθητικό ρόλο, ενώ στο 78’ είδε τον σκόρερ της, Γέντρισεκ, να γίνεται αναγκαστική αλλαγή (τον αντικατέστησε ο Μπρίτο). Η τελευταία αλλαγή του Λουτσέσκου (στο 85’ ο Κουλούρης στη θέση του Αζεβέδο) έφερε και τη… λύτρωση! Με την είσοδο του στην αναμέτρηση, ο Έλληνας επιθετικός έκανε με προβολή το τελικό 2-1.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις