Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μάντσεστερ Σίτι – Σάλκε: “Όργια” στο Μάντσεστερ! “Πολίτες” δίχως… οίκτο

Μάντσεστερ Σίτι – Σάλκε: “Όργια” στο Μάντσεστερ! “Πολίτες” δίχως… οίκτο

Πανηγυρική πρόκριση για την Σίτι στους “8” του Champions League! Οι “πολίτες”… χτύπησαν αλύπητα την Σάλκε μέσα στο Μάντσεστερ (7-0) και με συνολικό σκορ 10-2 κόντρα στους Γερμανούς πέρασαν στο… χαλαρό στην επόμενη φάση. Σκόρερ, αλλά και με τρεις ασίστ ο Σανέ. Δύο γκολ ο Αγκουέρο.

“Πάρτι” στο “Έτιχαντ” με καλεσμένη τη Σάλκε έκανε η Μάντσεστερ Σίτι στη ρεβάνς των «16» του Champions League. Οι ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα νίκησε με το εμφατικό 7-0 τους Γερμανούς και πήρε με πανηγυρικό τρόπο το ”εισιτήριο” για την κλήρωση των προημιτελικών της διοργάνωσης που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή (15/03).

Το 3-2 στο “Γκελζενκίρχεν” είχε λίγο πολύ ξεκαθαρίσει τα πράγματα, ωστόσο, οι “πολίτες” δεν… λυπήθηκαν τους “βασιλικούς μπλε” που… παραπαίουν στην Bundesliga.

Τα γκολ του αγώνα

Το παιχνίδι…

Η Σάλκε παρουσίασε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο στο πρώτο 20λεπτο του ματς κι έτσι δεν επέτρεψε στη Μάντσεστερ Σίτι να την κλείσει στα καρέ της. Η μόνη φάση που δέχθηκε σε αυτό το διάστημα ήταν αυτή του 14′, εκεί όπου όμως οι “πολίτες”… άγγιξαν το γκολ. Ο Γουόκερ τροφοδότησε τον Στέρλινγκ που γύρισε τη μπάλα από τα δεξιά στο ύψος της μικρής περιοχής. Εκεί βρέθηκε ο Αγκουέρο, που έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Φέρμαν.

Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε πιο επιθετική και “καθάρισε” την πρόκριση μέσα σε λίγα λεπτά. Στο 33′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι (ο Μπρούμα εμπόδισε τον Μπερνάρντο Σίλβα με το χέρι και ο διαιτητής έδωσε την ποινή, αφού πήρε και την επιβεβαίωση του VAR). Ο Αγκουέρο ανέλαβε την εκτέλεση και στο 35′ έκανε το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Στέρλινγκ με εκπληκτικό τακουνάκι βρήκε τον Αγκουέρο μέσα στην περιοχή και ο Αργεντινός -παρά την πίεση που δέχθηκε- έστειλε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του Φέρμαν για το 2-0. Λίγο πριν βγει το ημίχρονο (42′) ο Σανέ δέχθηκε υπέροχη κάθετη πάσα (λίγο κάτω από το κέντρο) από τον Ζιντσένκο και πλάσαρε εύστοχα τον Φέρμαν για το 3-0.

Και το δεύτερο ημίχρονο κύλησε σε… ρυθμούς Μάντσεστερ Σίτι. Ο Σανέ σκόραρε στο 53′, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οσφάιντ, με τη χρήση του VAR. Στο 57′ όμως το video assistant referee κατοχύρωσε το τέρμα του Στέρλινγκ (είχε ακυρωθεί αρχικά αφού σήκωσε το σημαιάκι του ο βοηθός για οφσάιντ στην μπαλιά του Σανέ).

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε ό,τι ήθελε εντός αγωνιστικού χώρου και στο 71′ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-0. Ο Σανέ γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Μπερνάρντο Σίλβα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ψύχραιμο πλασέ.  Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να “πυροβολούν” και στο 78΄ ο Φοντεν ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 6-0, για να έρθει ο Ζεσούς στο 84΄ να βάλει «το κερασάκι στην τούρτα» του θριάμβου των “πολιτών”.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντανίλο, Γκιντογκάν, Αγουέρο (64΄ Ζεσούς), Λαπόρτ (72΄ Ντελφ), Λιρόι Σανέ, Μπερνάρντο Σίλβα, Νταβίντ Σίλβα (64΄ Φόντεν), Ζιντσένκο

Σάλκε (Ντομένικο Τεντέσκο): Φίρμαν, ΜακΚένι (74΄ Μεντίλ), Σερτάρ, Μπενταλέμπ, Κονοπλιάνκα, Σταμπουλί, Μπουργκστάλερ (79΄ Τόχερτ), Οτσίπκα, Σαλίφ Σανέ, Μπρουμά, Εμπολό (69΄ Σκρζίμπσκι)

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις