Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ματσάρα με ένα γκολ! Ήταν… Ατρόμητος και με τον Αστέρα Τρίπολης

Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης

Φάσεις, δοκάρια, τραυματισμός, δυο αποβολές και διαιτητικά παράπονα. Όλα τα είχε η αναμέτρηση του Ατρόμητου με τον Αστέρα Τρίπολης, που βρήκε νικητές τους Περιστεριώτες με 1-0. Δυο αποβολές για τους φιλοξενούμενους – “Σοκ” με Μάντσον στους “κυανόλευκους”. “Έπιασαν” την ΑΕΚ οι γηπεδούχοι, με τους “κιτρινόμαυρους” να παίζουν αύριο στην έδρα της Ξάνθης.

Στην τρίτη του συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα έφτασε ο Ατρόμητος, που επικράτησε εντός έδρας του Αστέρα Τρίπολης με 1-0, σε ματς για την 7η αγωνιστική της Superleague και διατήρησε το αήττητο του.

Τρομερή εμφάνιση από τον Αθανασιάδη των φιλοξενούμενων, που σε ένα ακόμα ματς έκανε πολλές επεμβάσεις.

Σοκ στους γηπεδούχους με τον -σκόρερ- Μάντσον, που αποχώρησε τραυματίας, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Έτσι, ο Ατρόμητος έφτασε τους 13 βαθμούς, όσους έχει η ΑΕΚ -που αγωνίζεται την Κυριακή στην Ξάνθη και την οποία αντιμετωπίζει την επόμενη αγωνιστική στο τιμωρημένο ΟΑΚΑ- ενώ ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στους 6 β.

Το παιχνίδι

Το παιχνίδι άργησε να πάρει καλό ρυθμό, αφού καμία από τις δυο ομάδες δεν μπόρεσε να πάρει στο πρώτο δεκάλεπτο τα ηνία του αγώνα. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε από τον Αστέρα Τρίπολης στο 12′. Ο Ισνάλντο μπήκε κάθετα μέσα στην περιοχή και έκανε το πλασέ, αλλά ο Γιαννιώτης έδιωξε με το ένα χέρι.

Η αναμέτρηση πήρε άλλη… όψη στη συνέχεια, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω και τον Ατρόμητο να “αγγίζει” το 1-0 στο 23′. μετά από εκτέλεση φάουλ του φάουλ του Ούμπιδες, ο Βασιλακάκης έκανε την κεφαλιά αλλά ο Αθανασιάδης έπεσε και έδιωξε δύσκολα.

Στο 29′ όμως οι γηπεδούχοι τα κατάφεραν με μια γκολάρα! Ο Μάντσον έπιασε μια… σουτάρα από τα 35 μέτρα και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αθανασιάδη, κάνοντας το 1-0.

Το παιχνίδι κύλησε όπως θα ήθελε ο Ατρόμητος. Στο 31′ ο Ντιγκινί πλάσαρε -αμαρκάριστο- πάνω στον Αθανασιάδη, ενώ στο 38′ οι Αστέρας Τρίπολης έμεινε με δέκα παίκτες, σε μια φάση που θα συζητηθεί πολύ.

Ο Καλτσάς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Στυλιαρά για μαρκάρισμα στον Κιβρακίδη. Το φάουλ όμως το έχει κάνει -λίγο πιο πίσω- ο Γιαννούλης, ο οποίος πάτησε τον αντίπαλό του, ενώ στη συνέχεια ο Καλτσάς δεν φάνηκε ξεκάθαρα εάν βρήκε τον Κιβρακίδη με το τάκλιν του.

Πλήγμα με Μάντσον, νέα αποβολή και.. δοκάρια

Ο Ατρόμητος πλησίασε στο 2-0 λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης (51′). Ο Βασιλακάκης βρέθηκε ολομόναχος στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας αλλά η κεφαλιά του ήταν κάκιστη και πέρασε άουτ.

Στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι δέχθηκαν ένα ισχυρό πλήγμα. Ο Μάνσον αποχώρησε στο 54′ με έντονους πόνους στο γόνατο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ρήξη πρόσθιου χιαστού.

“Χτύπημα” δέχθηκε και ο Αστέρας Τρίπολης, αφού στο 61′ έμεινε με εννέα παίκτες. Ο Ιγκλέσιας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφού -στην προσπάθεια του να καλύψει την μπάλα- χτύπησε τον Ουάρντα με το απλωμένο του χέρι.

Πάντως, κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Αρκάδες έφτασαν μια.. ανάσα από την ισοφάριση. Στο 68′ ο Κυριακόπουλος έκανε μια πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ αλλά ο Γιαννιώτης -αρχικά- και το οριζόντιο δοκάρι στέρησαν το γκολ στους φιλοξενούμενους.

Δοκάρια (2) είχε και ο Ατρόμητος με τον Ντιγκινί. Στο 75 η κεφαλιά τουστα μα΄τησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 80′ ο Αθανασιάδης βρήκε το ισχυρό του σουτ και έστειλε την μπάλα στην οριζόντια δοκό.

Στην τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού, ο τρομερός -για ένα ακόμα παιχνίδι- Αθανασιάδης είπε “όχι” στα σουτ των Ουάρντα και Κιβρακίδη.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις