Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μέρκελ: “FIFA και UEFA ξαναγράψτε τους κανόνες”

Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, πήρε θέση στα τρελά ποσά που διακινούνται στις μεταγραφές του ποδοσφαίρου -στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στη Γερμανία- με αφορμή φυσικά τις μετακινήσεις Νεϊμάρ και Εμπαπέ στην Παρί Σ.Ζ..

«Βλέπω τις οικονομικές εξελίξεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με μια κριτική οπτική, όπως πολλοί άλλοι. Είναι ακατανόητες για τους απλούς ανθρώπους», δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος στην εφημερίδα Mittelbayerische Zeitung.

Σύμφωνα με την Άνγκελα Μέρκελ, η FIFA και η UEFA θα πρέπει να «ξαναγράψουν» τους κανόνες σχετικά με τις μετεγγραφές προκειμένου να «διατηρήσουν μια μεγαλύτερη αθλητική ισορροπία» μεταξύ των ομάδων. Ισορροπία που,σύμφωνα με την Γερμανίδα Καγκελάριο, θα κινδύνευαν με μία αγορά στην οποία οι δαπάνες θα ήταν ολοένα και περισσότερες.

Η θέση της Μέρκελ έρχεται μετά από εκείνη των ηγετών της Μπάγερν (ομάδα που υποστηρίζει η καγκελάριος), που -μέσω του προέδρου της, Ούλι Χένες και του εκτελεστικού διευθυντή της Κάρλ Χαίνς Ρουμενγίκε- είχε ζητήσει από την UEFA την συνολική μεταρρύθμιση του συστήματος, επιδιώκοντας μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που ανέκαθεν ήταν αντίθετη σε περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία κεφαλαίων στην Ευρώπη.

Τις τελευταίες ημέρες, η UEFA ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για να διαπιστωθεί αν η γαλλική ομάδα έχει συμμορφωθεί με το οικονομικό fair play, κανονισμός που υποχρεώνει ευρωπαϊκούς συλλόγους να μην δαπανούν περισσότερο από όσα εισπράττουν, με την ανοχή των 30 εκατομμυρίων ευρώ ζημιών σε διάστημα τριών ετών. Διερεύνηση ότι βρήκε μια σταθερή απάντηση από την ηγεσία του παριζιάνικου συλλόγου. «Η UEFA μπορεί να κάνει ό, τι θέλεις, αλλά έχουμε κάνει τα πάντα με διαφάνεια, δεν έχουμε αποκρύψει τίποτα, δεν χρειάζεται να αποκρύψουμε κάτι», δήλωσε ο πρόεδρος, Νασέρ Αλ Κελαϊφί.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις