Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μόνο η ΑΕΚ! Η δύσκολη “μάχη” και η… εκτόξευση

ΑΕΚ - Βαθμολογία UEFA
facebook.com/AEK.FC.OFFICIAL

Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που θα συνεχίσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που δεν αφήνει μεγάλες ελπίδες στην Ελλάδα, για να επανέλθει στην 14η θέση στη βαθμολογία της UEFA. Η τεράστια άνοδος της Ένωσης στην κατάταξη και τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία.

Η ΑΕΚ έγραψε μια ακόμα λαμπρή… σελίδα στην ιστορία της το βράδυ της Πέμπτης στην Βιέννη. Η Ένωση έμεινε αήττητη στους φετινούς ομίλους του Europa League και με μια νίκη και 5 ισοπαλίες πήρε την πρόκριση στους “32” της διοργάνωσης.

Δύσκολη η 14η θέση στην βαθμολογία της UEFA

Η ισοπαλία της ΑΕΚ και κυρίως η πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Europa League πρόσθεσε 28.200 πόντους στην χώρα μας, όμως φαίνεται ότι πολύ δύσκολα θα αποφύγει τελικά την 15η θέση στη βαθμολογία στην UEFA.

H νίκη της Βικτόρια Πλζεν στην έδρα της Χάποελ Μπερ Σεβά, αύξησε κι άλλο την διαφορά της 14ης Τσεχία (29.175 πόντοι) από την χώρα μας. Έτσι θα χρειαστεί μία εξαιρετική ευρωπαϊκή διαδρομή από την ΑΕΚ, δεδομένου ότι οι Τσέχοι συνεχίζουν επίσης στην Ευρώπη με μία ομάδα.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα παραμείνει στην 15η θέση στη βαθμολογία της UEFA, τότε ο πρωταθλητής αλλά και ο δευτεραθλητής θα ξεκινάει τις προσπάθειες του από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο κυπελλούχος από τον 3ο προκριματικό του Europa League, ενώ οι δυο άλλες ομάδες που θα έχουν πάρει ευρωπαϊκά “εισιτήρια”, θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό του Europa League.

“Εκτόξευση” μέσα σε μια χρονιά στην Ευρώπη

Απουσίασε χρόνια από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έκανε το… αγροτικό της στις χαμηλότερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά πλέον η ΑΕΚ έχει επιστρέψει για τα καλά.

Η φετινή της πορεία έχει “σβήσει” το πρόσφατο κακό παρελθόν και έχει επαναφέρει την ΑΕΚ στην… κανονικότητα.

Η Ένωση έμεινε για 8 σερί ματς αήττητη στην Ευρώπη και έχοντας συγκεντρώσει 7.000 βαθμούς έγινε η πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα φέτος στις διοργανώσεις της UEFA (ο Ολυμπιακός έφτασε τους 5.000 βαθμούς, έχοντας πάρει 4.000 από την πρόκριση του στους ομίλους του Champions League). Αυτή τη στιγμή, η ΑΕΚ είναι 37η ομάδα σε συγκομιδή πόντων σε όλη την Ευρώπη!

“Νο 207 ξεκινήσαμε, Νο 145 είμαστε. Έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε! Ακόμα δεν έγινε τίποτα! Αλλά από εδώ και πέρα κάθε χρόνο και πιο ψηλά! Τα υπόλοιπα αύριο…”, έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Facebook ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημάτος.

Άξιο αναφοράς, πως στο ταμείο της ΑΕΚ υπολογίζονται πως θα μπουν πάνω από 9 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από τη φάση των “32”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις