Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Έγραψε ιστορία η Ιαπωνία! “Λύγισε” την Κολομβία

Μουντιάλ 2018: Έγραψε ιστορία η Ιαπωνία! “Λύγισε” την Κολομβία
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ιαπωνία έκανε τη μίνι έκπληξη στην πρεμιέρα του όγδοου ομίλου του Μουντιάλ 2018. Οι Ασιάτες επικράτησαν της Κολομβίας με 2-1 κι έκαναν σημαντικό βήμα πρόκρισης στους “16” της διοργάνωσης.

Η Ιαπωνία εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω από το τρίτο λεπτό και κατάφερε να “λυγίσει” την Κολομβία, κάνοντας αποφαστικό βήμα πρόκρισης στους “16” του Μουντιάλ 2018. Οι Κολομβιανοί προσπάθησαν με παίκτη λιγότερο να πάρουν βαθμό ή βαθμούς από το παιχνίδι, αλλά ο Οσάκο είχε διαφορετική άποψη.

Η νίκη αυτή είναι η πρώτη που πετυχαίνουν οι “μπλε σαμουράι” κόντρα σε ομάδα της Νότιας Αμερικής σε Μουντιάλ και τους βάζει σε θέση οδηγού στον 8ο όμιλο.

Ο αγώνας

Ονειρικό ήταν το ξεκίνημα για την Ιαπωνία κι εφιαλτικό για την Κολομβία. Οι Κολομβιανοί έμειναν με 10 παίκτες από το τρίτο λέπτο, με τον διαιτητή να στέλνει στα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Σάντσεθ, ο οποίος χρησιμοποίησε το χέρι του μέσα στη περιοχή για να σταματήσει σουτ του Καγκάβα.

Τρία λεπτά μετά, ο ηγέτης της Ιαπωνίας εκτέλεσε το πέναλτι κι έκανε το 1-0. Στο 15′ ο Ινούι είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ.

Η Κολομβία σταδιακά ανέβασε στροφές και κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο. Στο 39′, οι Κολομβιανοί κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια (1-1). Συρτή πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ από τον Κιντέρο, ο Καβασίμα έπεσε στην αριστερή του γωνία και προσπάθησε να διώξει, αλλά η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή.

Στο 54′ η Ιαπωνία έχασε καλή ευκαιρία για το 2-1, αλλά ο Οσπίνα απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Οσάκο μέσα από την περιοχή. Οι Ιάπωνες πίεσαν ακόμα περισσότερο για το δεύτερο γκολ και τελικά το πέτυχαν στο 73′. Κόρνερ του Χόντα από τα αριστερά με τον Οσάκο στο πρώτο δοκάρι να πηδάει ψηλότερα και να παίρνει την κεφαλιά με την οποία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 2-1.

Στο 78′ ο Χάμες Ροντρίγκες είχε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 2-2, αλλά ο Οσάκο έκανε τάκλιν πάνω στη μπάλα, έπειτα από σουτ του Κολομβιανού μέσα από την περιοχή, και την έστειλε κόρνερ. Οι Κολομβιανοί πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ, με την Ιαπωνία να παίρνει μία σπουδαία νίκη.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις