Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Με VAR και τύχη! Οι Γάλλοι γλίτωσαν την “γκέλα” κόντρα στην Αυστραλία [vid]

Μουντιάλ 2018: Με VAR και τύχη! Οι Γάλλοι γλίτωσαν την “γκέλα” κόντρα στην Αυστραλία [vid]
ΦΩΤΟ Reuters

Η Γαλλία απογοήτευσε με την εμφάνιση της στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ 2018 κόντρα στην Αυστραλία, ωστόσο με τη βοήθεια του VAR και της τύχης, κατάφερε να πάρει τη νίκη (2-1) στον εναρκτήριο αγώνα του τρίτου ομίλου στο Καζάν.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Αν και τα χρειάστηκε, η Γαλλία κατάφερε να μπει με το δεξί στο Μουντιάλ 2018. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ επικράτησε της Αυστραλίας με 2-1 στο Καζάν, στον εναρκτήριο αγώνα του τρίτου ομίλου, ωστόσο απογοήτευσε με την εμφάνιση της. Οι Γάλλοι θα πρέπει να βελτιωθούν πολύ στα επόμενα παιχνίδια, προκειμένου να δικαιολογήσουν τον τίτλο που φέρουν ως ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με δύο εύστοχα πέναλτι κι ένα τυχερό γκολ του Πογκμπά που έκρινε και τον νικητή.

Ο αγώνας

Η Γαλλία μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πιέζοντας την άμυνα των Αυστραλών. Οι “τρικολόρ” προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις με τις κάθετες μπαλιές τους, ωστόσο ο Ράιαν ήταν “παρών”, σταματώντας τους Εμπαμπέ (2′), Πογκμπά (4′) και Γκριεζμάν (6′). Σταδικά τα  “καγκουρό” πήραν μέτρα στο γήπεδο κι άρχισαν να γίνονται απειλητικά μετά το 15′.

Στο 17′ οι Αυστραλοί έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όταν από εκτέλεση φάουλ του Μόϊ από τα αριστερά, τα στόπερ της Γαλλίας αδράνησαν και ο Λέκι έπιασε κεφαλιά στην μικρή περιοχή, η μπάλα βρήκε σε πόδια Γάλλων αμυντικών, αναγκάζοντας τον Γιορίς να κάνει μία εντυπωσιακή απόκρουση στη γωνία του.

Ο Πογκμπά ήταν σε πολύ κακή μέρα, αδυνατούσε να βοηθήσει τους Γάλλους στο δημιουργικό κομμάτι, με αποτέλεσμα η Αυστραλία να κρατήσει με άνεση το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος, οι Γάλλοι ανέβασαν την πίεση τους και στο 58′ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Πογκμπά βρήκε με κάθετη πάσα τον Γκριεζμάν που ανετράπη στην περιοχή. Ο Κούνια άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί, αλλά ειδοποιήθηκε από τους συναδέλφους του που ελέγχουν το VAR οτι υπάρχει παράβαση. Ο Ουρουγουανός διαιτητής έδωσε το πέναλτι, με τον Γκριεζμάν να γράφει το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα, ο αψυχολόγητος Ουμτιτί βρήκε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής κι ο Γέντινακ ισοφάρισε (1-1) από την “άσπρη βούλα”.

Τα λεπτά περνούσαν, ο Ντεσάμπ έριξε στο παιχνίδι τους Φεκίρ και Ζιρού, ωστόσο η Γαλλία αδυνατούσε να παίξει καλό πόδοσφαιρο. Στο 82′, τελικά, ο Πογκμπά λύτρωσε την ομάδα του, πετυχαίνοντας ένα τυχερό γκολ και γράφοντας το τελικό 2-1. Ο Ζιρού συνεργάστηκε υπέροχα με τον μέσο της Γιουνάιτεντ, ο οποίος πήγε να τσιμπήσει την μπάλα πάνω από τον Μπέχιτς. Από την κόντρα η μπάλα πέρασε πάνω απ’ τον Ράιαν, χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια πέρασε τη γραμμή!

Το τυχερό γκολ της Γαλλίας

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντές, Πογκμπά, Τολισό (78` Ματουϊντί), Καντέ, Γκριεζμάν (70` Ζιρού), Μπαπέ, Ντεμπελέ (70` Φεκίρ).

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Μπερτ Φαν Βάαρβικ): Ράιαν, Μίλιγκαν, Μπέχιτς, Ρισντόν, Σένσμπερι, Μόι, Γέντινακ, Ρόγκιτς (72` Ιρβάϊν), Λέκι, Κρούζε (83` Αρτζάνι), Ναμπούτ (64` Γιούριτς).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις