Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Μουντιάλ σε 3 χώρες! Η FIFA προκρίνει ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά

FIFA
ΦΩΤΟ Reuters

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της συνυποψηφιότητας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, του Μεξικό και του Καναδά, έλαβε η FIFA για το Μουντιάλ του 2026, με το Μαρόκο να αποτελεί τη δεύτερη επιλογή στην επικείμενη ψηφοφορία.

Η συνυποψηφιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, του Μεξικό και του Καναδά βαθμολογήθηκε με τέσσερις βαθμούς στους πέντε, από την ομάδα αξιολόγησης (Task Force) της FIFA, με την έτερη του Μαρόκο να λαμβάνει μόλις 2,7 στα 5.

Η σχετική έκθεση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, έδειξε την προτίμησή της, εξαιτίας του σχεδίου κατασκευής των σταδίων, της ικανότητας των ξενοδοχείων να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο και της υποδομή τους, ειδικά τα αεροδρόμια τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η κοινή υποψηφιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, του Μεξικού και του Καναδά βρίσκεται στο άλλο άκρο εκείνης που παρουσιάστηκε από το Μαρόκο».

Το γεγονός σχολιάστηκε από την ομοσπονδία του Μαρόκο, με τον πρόεδρο Φουζί Λεκιάα, να διαβεβαιώνει ότι «οι χώρες της FIFA θα μπορέσουν να αποφασίσουν μεταξύ δύο καλών προτάσεων και επίσης ότι οι αξίες του ποδοσφαίρου μπορούν να θριαμβεύσουν σε σχέση με άλλα συμφέροντα».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις