Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Μπάγερν Μονάχου: Τέλος ο Αντσελότι! Ποιος θα τον αντικαταστήσει

Μπάγερν Μονάχου: Τέλος ο Αντσελότι! Ποιος θα τον αντικαταστήσει
ΦΩΤΟ reuters

– Παρελθόν από την Μπάγερν Μονάχου αποτελεί κι επίσημα ο Κάρλος Αντσελότι
– Η βαριά ήττα (3-0) από την Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League κόστισε ακριβά στον Ιταλό τεχνικό
– Είχε τσακωθεί σχεδόν με όλους τους πρωτοκλασάτους παίκτες της ομάδας
– Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του

Οι διοικούντες την Μπάγερν Μονάχου αποφάσισαν να λύσουν τη συνεργασία τους με τον Κάρλος Αντσελότι, όντας απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα, την εικόνα της ομάδας κι όχι μόνο. Η αναμέτρηση με την Παρί Σεν Ζερμέν ήταν και η τελευταία του Ιταλού τεχνικού στον πάγκο των Γερμάνων.

“Η απόδοση της ομάδας μας από την έναρξη της σεζόν δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες που είχαμε. Το παιχνίδι στο Παρίσι μας έδειξε ότι έπρεπε να λάβουμε μέτρα. Ο Χασάν Σαλιχάμιτζιτς και εγώ, είχαμε με τον Κάρλο μια ανοιχτή και σοβαρή συζήτηση σήμερα και τον ενημερώσαμε για την απόφασή μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κάρλο για τη συνεργασία και ευχαριστούμε για την πρόοδο που μας έφερε. Ο Κάρλο είναι φίλος μου και θα παραμείνει, αλλά έπρεπε να πάρουμε μια επαγγελματική απόφαση για το καλό της Μπάγερν”, αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο Καρλ-Χάιντζ Ρουμενίνγκε.

Ο δρόμος προς την απόλυση

Η βαριά ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις της Μπάγερν Μονάχου με τον Κάρλος Αντσελότι. Η γερμανική ομάδα δεν έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και φυσικά δεν έπαιρνε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας μετράει μόλις τρεις νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια της, απογοητεύοντας τον κόσμο της ομάδας. Η κακή εικόνα της Μπάγερν δεν αποτέλεσε τη μοναδική αιτία της απομάκρυνσης του Ιταλού τεχνικού από τον πάγκο. Ο 58χρονος προπονητής είχε κακές σχέσεις με τους Τόμας Μίλερ, Φρανκ Ριμπερί κι Άριεν Ρόμπεν, παίκτες που αποτελούν βασικά κι αναντικατάστατα μέλη της ομάδας.

Επιπρόσθετα, ο Αντσελότι παραγκώνισε κι άλλους πρωτοκλασάτους παίκτες, όπως ο Τζερόμ Μπόατενγκ και ο Ματς Χούμελς, με το κλίμα στα αποδυτήρια της Μπάγερν να είναι πολύ κακό.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό και με την άποψη των ανθρώπων της διοίκησης, η οποία δεν ήταν και η καλύτερη για τον Κάρλος Αντσελότι, οδήγησαν τον Ιταλό τεχνικό στην πόρτα της εξόδου.

Ο 58χρονος προπονητής δεν κατάφερε να παραμείνει για παραπάνω από έναν χρόνο στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου. Ωστόσο, πρόλαβε να κατακτήσει το γερμανικό πρωτάθλημα και το γερμανικό σούπερ καπ. Στο Κύπελλο δεν τα πήγε τόσο καλά, μιας και η ομάδα του αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Ντόρτμουντ, ενώ στο Champions League αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η διάδοχη κατάσταση

Οι άνθρωποι της Μπάγερν Μονάχου βρίσκονται πλέον σε αναζήτηση νέου τεχνικού. Ο βοηθός του Κάρλος Αντσελότι, Βίλι Σανιόλ, θα είναι ο υπηρεσιακός τεχνικός των πρωταθλητών Γερμανίας, μέχρι να βρεθεί ο διάδοχος του Ιταλού τεχνικού. Ο Σανιόλ θα καθίσει στον πάγκο της γερμανικής ομάδας στο ματς με τη Χέρτα την Κυριακή. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, πρώτο φαβορί για τον πάγκο της Μπάγερν είναι ο πρώην προπονητής της Ντόρτμουντ, Τόμας Τούχελ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις