Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μπαλάρα και πρώτη νίκη για την ΑΕΚ! Τρομερό ματς με ανατροπή κόντρα στη Γαλατασαράι – videos

Μπαλάρα και πρώτη νίκη για την ΑΕΚ! Τρομερό ματς με ανατροπή κόντρα στη Γαλατασαράι – videos
ΦΩΤΟ eurokinissi

Σε ένα εξαιρετικό ποιοτικά παιχνίδι, η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει την πρώτη της νίκη σε φιλικό αγώνα το φετινό καλοκαίρι, αποδίδοντας κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο ειδικά στην επίθεση. Μάνταλος και Μπακασέτας ήταν οι πρωταγωνιστές στη νίκη με 3-2 επί της Γαλατασαράι.

Η ΑΕΚ “έπιασε” πολύ καλή απόδοση στη φιλική αναμέτρηση με τη Γαλατασαράι και με τους παίκτες της να πετούν “φωτιές” στην επίθεση, πέτυχε τρία γκολ και θα μπορούσε άλλα τόσα, αν ήταν πιο προσεκτική στην τελική πάσα. Πανό για Τσίπρα και Μητσοτάκη στο ΟΑΚΑ.

Η Ένωση έδειξε έτοιμη για τα παιχνίδια του Champions League στο πρώτο φιλικό μπροστά στους οπαδούς της, αφού έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο σε αρκετά σημεία του ματς και το μόνο αρνητικό ήταν οι αντιδράσεις της σε κάποια στημένα της αντιπάλου, αφού έτσι δέχθηκε και τα δύο γκολ.

Στην επίθεση πάντως, Μπακασέτας και Μάνταλος συνδυάζονταν άψογα και οι δυο τους πέτυχαν τρία γκολ (το ένα ακυρώθηκε ως οφσάιντ), αν και την αρχή έκανε ο Λιβάγια από απίστευτη ενέργεια του Κλωναρίδη στο πρώτο ημίχρονο.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και προσπάθησε να “πιέσει” για ένα γκολ. Μόλις στο 2′ από κόρνερ με πάσα του Μάνταλου, ο Μπακασέτας σούταρε ανενόχλητος έξω από την περιοχή, αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ αμέσως μετά ο Τσιπέ πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Λιβάγια.

Γρήγορα όμως ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η επόμενη ευκαιρία ήρθε ουσιαστικά στο 22ο λεπτό του αγώνα, όταν και η Γαλατασαράι άνοιξε το σκορ. Ο Ινάν εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερά και τόσο η άμυνα, όσο και ο τερματοφύλακας της Ένωσης άργησαν να αντιδράσουν, αφήνοντας τον Μαικόν ανενόχλητο να σκοράρει με προβολή.

22' γκολ του Μαϊκόν με κοντινό πλασέ από εκτέλεση φάουλ του Σελτσούκ: ΑΕΚ-Γαλατασαράι 0-1#aekgalatasaray #aekfc #aekfcteam2018_19 #aekfcpreseason #aekfamily

Gepostet von AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ am Dienstag, 31. Juli 2018

Γκολ έγινε όμως και η επόμενη φάση στο ματς. Στο 34ο λεπτό, ο Κλωναρίδης έκανε εξαιρετική προσπάθεια πάνω στη γραμμή του πλαγίου άουτ από δεξιά και με γύρισμα ακριβείας στον Λιβάγια, του έδωσε την ευκαιρία να τελειώσει με τη μία τη φάση, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Η φάση του γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΚ και των πανηγυρισμών με επίκεντρο τον σκόρερ Μάρκο Λιβάια#aekgalatasaray #aekfc #aekfcteam2018_19 #aekfcpreseason #aekfamily

Gepostet von AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ am Dienstag, 31. Juli 2018

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε έτσι με το σκορ στο 1-1, αφού ο Κλωναρίδης έχασε την τελευταία ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου, πλασάροντας στο 44′ πάνω στον Τσιπέ, μετά και την παρέμβαση του Ναγκατόμο.

Ισόπαλο 1-1 το ημίχρονο του διεθνούς φιλικού ΑΕΚ-Γαλατασαράι στο ΟΑΚΑ#aekgalatasaray #aekfc #aekfcteam2018_19 #aekfcpreseason #aekfamily

Gepostet von AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ am Dienstag, 31. Juli 2018

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε πιο δυναμικά, με τη Γαλατασαράι να σκοράρει μόλις στο 46′, αλλά το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ και την ΑΕΚ να “απαντάει” με τον Μπακασέτα στο 47′ με μακρινό σουτ που κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της τουρκικής ομάδας. Ό,τι δεν κατάφερε όμως σε αυτή τη φάση, το έκανε 4 λεπτά μετά ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου, αφού από ωραία πάσα του Σιμόες μέσα στην περιοχή, σούταρε με τη μία για να πετύχει το 2-1.

Η εκτέλεση και ο πανηγυρισμός του Τάσου Μπακασέτα για το 2-1 στο 51'#aekgalatasaray #aekfc #aekfcteam2018_19 #aekfcpreseason #aekfamily

Gepostet von AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ am Dienstag, 31. Juli 2018

Η ολική ανατροπή του σκορ έδωσε και νέα ψυχολογία στους παίκτες της ΑΕΚ, που άρχισαν να κυριαρχούν στο γήπεδο. Έτσι στο 54′ ο Μάνταλος με απευθείας “βολέ” από πάσα του Μπακασέτα έκανε μία ακόμη ευκαιρία για την ομάδα του, ενώ δύο λεπτά αργότερα ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ. Με φοβερή εκτέλεση φάουλ, ο αρχηγός της Ένωσης, αιφνιδίασε τον Τσιπέ και έκανε το 3-1.

 

Ο Πέτρος Μάνταλος έκανε το 3-1 με εκπληκτικό κτύπημα φάουλ στο 56' και το πανηγύρισε με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο#aekgalatasaray #aekfc #aekfcteam2018_19 #aekfcpreseason #aekfamily

Gepostet von AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ am Dienstag, 31. Juli 2018

Αμέσως μετά μάλιστα οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα και τέταρτη φορά, αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά ως οφσάιντ, παρά την εξαιρετική αντεπίθεση της ομάδας και το νέο συνδυασμό Μάνταλου – Μπακασέτα. Ό,τι δεν κατάφεραν σε εκείνη τη φάση οι δύο παίκτες της Ένωσης όμως, το πέτυχε ο Μαικόν για τη Γαλατασαράι στο 67ο λεπτό. Με μία απίθανη εκτέλεση φάουλ, ο Βραζιλιάνος νίκησε τον Μπάρκα και έκανε το 3-2 για την ομάδα του.

67' μειώνει σε 3-2 η Γαλατασαράι με απευθείας φάουλ του Μαϊκόν#aekgalatasaray #aekfc #aekfcteam2018_19 #aekfcpreseason #aekfamily

Gepostet von AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ am Dienstag, 31. Juli 2018

Η Γαλατασαράι θα μπορούσε μάλιστα να ισοφαρίσει στην αμέσως επόμενη φάση, αλλά ο Αγκούν δεν κατάφερε να νικήσει αυτή τη φορά τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, με πλασέ εξ επαφής. Το ίδιο συνέβη όμως και με τον Πόνσε, που είχε περάσει αλλαγή, στο 74ο λεπτό και έτσι το 3-2 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα, αφού οι πολλές αλλαγές δεν επέτρεψαν νέες ευκαιρίες στη συνέχεια.

Νίκη με 3-2 για την ΑΕΚ σε ένα βράδυ υψηλής ποδοσφαιρικής ποιότητας στο ΟΑΚΑ με αντιπάλους τις πρωταθλήτριες Ελλάδας και Τουρκίας#aekgalatasaray #aekfc #aekfcteam2018_19 #aekfcpreseason #aekfamily

Gepostet von AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ am Dienstag, 31. Juli 2018

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Γαλατασαράι

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (82′ Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Οικονόμου (64′ Τσόσιτς), Λόπες (64′ Χουλτ), Σιμόες (82′ Μοράν), Γαλανόπουλος (64′ Πόνσε), Μπακασέτας (82′ Γιακουμάκης), Μάνταλος (82′ Αλμπάνης), Κλωναρίδης (64′ Μπογέ), Λιβάγια (71′ Άλεφ).

Γαλατασαράι (Φατίχ Τερίμ): Τσιπέ, Μαϊκόν (71′ Καρνούκου), Σερντάρ Αζίζ (85′ Κολ), Ινάν, Μπελχαντά, Γκομίς, Ονιεκούρου, Καρόλ, Γκάρι Ροντρίγκες (74′ Νταβάς), Φερνάντο Ρέγες, Ναγκατόμο.

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις