Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μπαλοτέλι: “Έπρεπε ν’ αντιδράσω! Είπα από μέσα μου ‘Αρκετά!'”

Μπαλοτέλι: “Έπρεπε ν’ αντιδράσω! Είπα από μέσα μου ‘Αρκετά!'”
ΦΩΤΟ Reuters

Εξηγήσεις για το ξέσπασμά του μετά τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε στο ματς της Μπρέσια με τη Βερόνα έδωσε ο Μάριο Μπαλοτέλι σε τηλεοπτική εκπομπή στην Ιταλία.

Ο Μάριο Μπαλοτέλι μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή «La lene» για την κίνησή του να κλωτσήσει τη μπάλα στην κερκίδα των οργανωμένων της Βερόνα, που έκανα ήχους μαϊμούδων κάθε φορά που ο επιθετικός της Μπρέσια ακουμπούσε τη μπάλα, λέγοντας πως βγήκε εκτός εαυτού και τον συγκράτησαν οι συμπαίκτες του για να μην αποχωρήσει από το ματς ενώ πρόσθεσε πως αν δεν αντιδρούσε όλοι θα έκαναν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Θυμίζουμε πως η Βερόνα τιμώρησε τον επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών της με απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο μέχρι το 2030 αφού ο τελευταίος έγραψε ανακοίνωση, μετά το περιστατικό στο γήπεδο, στην οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: “«ο Μπαλοτέλι δεν θα είναι ποτέ Ιταλός για εμάς…»”

Οι δηλώσεις του Μάριο Μπαλοτέλι

«Αισθάνθηκα ότι έπρεπε ν’ αντιδράσω γιατί αν δεν το έκανα, τότε όλα θα περνούσαν δίχως να ενδιαφερθεί κανείς. Με πόνεσε τρεις φορές περισσότερο αυτό που συνέβη γιατί ξέρω ότι η μικρή μου κόρη έβλεπε το ματς στην τηλεόραση. Ξέρω ότι δεν αξίζει να δίνουμε προσοχή και αξία σε τέτοιους ανθρώπους, όμως, δεν γίνεται να μην τονίσουμε τη σοβαρότητα των πράξεών τους… Μπορεί να με πει οποιοσδήποτε ηλίθιο. Δεν με νοιάζει. Όμως, δεν μπορείς να με πεις νέγρο. Δεν το κάνεις από λάθος αυτό. Είναι σοβαρό. Σταμάτησα να παίζω και πέταξα τη μπάλα γιατί είπα μέσα μου “αρκετά”. Ήθελα να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι κι όχι όλοι όσοι βρίσκονταν στην εξέδρα. Ποτέ δεν κατηγόρησα ολόκληρη την πόλη της Βερόνα, μονάχα τους ανόητους που έκαναν ό,τι έκαναν. Ήταν λίγοι, αλλά αρκετοί ώστε να τους ακούσω από τον αγωνιστικό χώρο, οπότε σίγουρα δεν ήταν απλά δυο – τρεις…».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις