Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Μπενφίκα – ΑΕΚ: Έμεινε στο… μηδέν! Το απόλυτο “ναυάγιο” του Champions League – videos

Μπενφίκα – ΑΕΚ: Έμεινε στο… μηδέν! Το απόλυτο “ναυάγιο” του Champions League – videos
ΦΩΤΟ Reuters

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αποφύγει την 6η ήττα της στους ομίλους του Champions League, αλλά ο Γκριμάλντο στο 87′ “υπέγραψε” τη χειρότερη παρουσία ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση, με το τελικό 1-0 στη Λισαβόνα.

Μια φάση στο τέλος του αγώνα, άλλαξε τα πάντα για την ΑΕΚ, η οποία έγινε και με τη… βούλα, η χειρότερη ομάδα στους ομίλους του φετινού Champions League, κάνοντας αρνητικό ρεκόρ και για τις ελληνικές ομάδες.

Δείτε εδώ το Live του αγώνα

Η Ένωση “απειλήθηκε” ελάχιστα στο ματς και όλα έδειχναν ότι θα πάρει το 0-0, όμως στο 86′ ο Γαλανόπουλος έκανε ένα φάουλ στα όρια της περιοχής, για το οποίο αντίκρισε και την κόκκινη κάρτα, δίνοντας τη δυνατότητα στον Γκριμάλντο να δώσει τη νίκη στην αδιάφορη Μπενφίκα.

Η τελική βαθμολογία του 5ου ομίλου

1. Μπάγερν 14 (15-5)
2. Άγιαξ 12 (11-5)
3. Μπενφίκα 7 (5-12)
4. ΑΕΚ 0 (2-13)

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ιδιαίτερα νωχελικά στο πρώτο ημίχρονο και η ποιότητα ήταν τόσο κακή καθόλη τη διάρκεια του πρώτου 45λέπτου, που ανάγκασε σε δύο περιπτώσεις τους οπαδούς της Μπενφίκα, να αποδοκιμάσουν την ομάδα τους.

Οι Πορτογάλοι είχαν την πρωτοβουλία, με την ΑΕΚ να ισορροπεί το ματς όσο πέρναγε η ώρα, αλλά από ευκαιρίες… μηδέν, με τους γηπεδούχους να “απειλούν” ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 44′, με ένα μακρινό σουτ του Σεφέροβιτς, που πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα παρέμεινε ίδια, τουλάχιστον μέχρι και το 60′, όταν οι αλλαγές των δύο προπονητών ανέβασαν κάπως το ρυθμό. Η Ένωση έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 62′ με τον Πόνσε να γυρίζει στον Μοράν μέσα στην περιοχή, αλλά πλασέ του να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ, από το οποίο προήλθε η μεγαλύτερη φάση του ματς από την Ένωση.

Ο Οικονόμου έπιασε δυνατή κεφαλιά από την “καρδιά” της άμυνας των Πορτογάλων, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Βλαχοδήμου. Η φάση αυτή φάνηκε να “ξυπνά” τους παίκτες της Μπενφίκα, οι οποίοι στη συνέχεια έχασαν 3 καλές ευκαιρίες για γκολ.

Αρχικά, ο Σεφέροβιτς “απείλησε” με πλασέ από κοντά στο 64′, αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε, ενώ στο 70′ ο ίδιος παίκτης βρέθηκε φάτσα με το γκολ, αλλά η κεφαλιά του από κοντά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Ένωσης. Μεγάλη ευκαιρία και με τον Ζέντσον στο 80′, αλλά ο Μπάρκας τον νίκησε στο τετ-α-τετ.

Τα χειρότερα για την ΑΕΚ όμως ήρθαν 6 λεπτά αργότερα, όταν ένα φάουλ του Γαλανόπουλου στο ύψος της περιοχής, έφερε όχι μόνο τη δεύτερη κίτρινη και την αποβολή του, αλλά και το γκολ του Γκριμάλντο από απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 87′.

Η Μενφίκα μάλιστα είχε και δοκάρι στη συνέχεια, σε ένα τρομερό σουτ του Σεφέροβιτς, με το σκορ να παραμένει τελικά στο 1-0 μέχρι και το τέλος του αγώνα και να ολοκληρώνει την απογοητευτική σεζόν της Ένωσης στο Champions League.

Οι συνθέσεις στο Μπενφίκα – ΑΕΚ

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Γκριμάλδο, Ρούμπεν Ντίας, Σεφέροβιτς, Σεμέδο, Πίτσι, Ράφα Σίλβα (34′ Ζίβκοβιτς), Ζαρντέλ, Αντρέ Αλμέιδα, Ζοάο Φέλιξ, Ζέντσον Φερνάντες

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Τσόσιτς, Μοράν, Κλωναρίδης, Μπογέ, Πόνσε.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις