Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Μπεργκ: “Γι’ αυτό δεν πήγα στον Ολυμπιακό”

Μπεργκ: “Γι’ αυτό δεν πήγα στον Ολυμπιακό”

Ο Μάρκους Μπεργκ έδωσε την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης της Κράσνονταρ στην σουηδική εφημερίδα Aftonbladet και μίλησε μεταξύ άλλων για την ηγεμονική πρόταση του Ολυμπιακού και το ανεπίσημο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ.

Ο Μάρκους Μπεργκ ξεκαθάρισε ότι το δέσιμο του με τον Παναθηναϊκό είναι ισχυρότερο από όλες τις προτάσεις κι αυτός ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους που επέλεξε να μην επιστρέψει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί σ’ άλλη ομάδα της χώρας μας.

«Οι φήμες που ακούγονταν όλο το καλοκαίρι από την στιγμή που ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο μου με την Αλ-Αϊν είναι φανερό πως είχαν κάτι αληθές μέσα τους.

Ωστόσο εγώ είχα μέσα μου την σχέση μου με τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο με συνδέει ένα απίστευτα ισχυρό συναίσθημα. Είναι αλήθεια ότι υπήρξε ενδιαφέρον από πολλές (ελληνικές) ομάδες, εκτιμώ και νιώθω κολακευμένος από το ενδιαφέρον αυτό, όμως ο σεβασμός και το δέσιμο που είχα με τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ πιο ισχυρό από κάθε άλλη επιλογή που είχα», τόνισε ο Σουηδός επιθετικός.

Όσον αφορά το μέλλον του και το αν παραμείνει στην Κράσνονταρ με την οποία υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, τόνισε: «Δεν μπορώ να το πω αυτό. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Τώρα απλά ελπίζω να αρχίσω όσο πιο σύντομα γίνεται και είμαι όσο καλός γίνεται.

Θα κοιτάξουμε τον χειμώνα όταν θα μένει ακόμη μισός χρόνος συνεργασίας. Δεν έχω σχέδια. Είναι όπως ίσχυε στην παρούσα μεταγραφική περίοδο, θα πάρω ό,τι προκύψει».

Για τις κατηγορίες προς την Ρωσία για τις πολιτικές επιλογές της και την νοοτροπία που κυριαρχεί: «Είναι ξεκάθαρο ότι διαβάζεις, ακούς και συμμετέχεις σε ό,τι συμβαίνει στον κόσμο. Την ίδια στιγμή, κάποιος είναι στην φούσκα του και προσπαθεί να κοιτάξει ό,τι είναι καλύτερο για την καριέρα του.

Λοιπόν, αυτό εξετάζεις όταν κάνεις κάποια βήματα για την καριέρα σου. Αλλά είναι προφανές ότι υπάρχει επιρροή, ενώ έχουμε ακούσει πολλά καλά πράγματα συγκεκριμένα για το Κράσνονταρ, αλλά και για την Ρωσία. Αυτό κοιτάς περισσότερο, την καριέρα σου και το πόσο η οικογένειά σου θα το διασκεδάσει».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις