Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Νταβίντε Αστόρι: Η ποδοσφαιρική πορεία του νεκρού αρχηγού της Φιορεντίνα

Αστόρι
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Θρήνος στο ιταλικό ποδόσφαιρο! Ο Νταβίντε Αστόρι, αρχηγός της Φιορεντίνα, απεβίωσε σε ηλικία 31 ετών.

Το ιταλικό ποδόσφαιρο συγκλονίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής από την είδηση του θανάτου του αρχηγού της Φιορεντίνα, Νταβίντε Αστόρι.

Θρήνος στην Ιταλία: Νεκρός ο αρχηγός της Φιορεντίνα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την γείτονα χώρα, ο 31χρονος αμυντικός των “βιόλα” πέθανε στον ύπνο του από ανακοπή καρδιάς, στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η ομάδα για τον εκτός έδρας αγώνα με την Ουντινέζε.

Η καριέρα του Αστόρι

Ο 31χρονος αρχηγός της Φιορεντίνα (7 Ιανουαρίου 1987) ξεκίνησε την καριέρα του από την ερασιτεχνική Ποντίσολα, στη συνέχεια πήγε στις ακαδημίες της Μίλαν. Το 2006 εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα των “ροσονέρι”, ενώ μέχρι το 2008 δόθηκε δανεικός σε Πιτσιγκετόνε και Κρεμονέζε.

Το 2008 ο Αστόρι έκανε σημαντικό βήμα στην καριέρα του και μεταπήδησε στην Κάλιαρι, φορώντας τη φανέλα της 174 συμμετοχές (παρέμεινε μέχρι το 2016)

Τη σεζόν 2014 -15 μετακόμισε στη Ρόμα αποτελώντας μαζί με τον Κώστα Μανωλά το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας των “τζιαλορόσι”, ενώ την επόμενη σεζόν πήγε στη Φιορεντίνα, αρχικά ως δανεικός και στη συνέχεια ως κανονική μετεγγραφή (απέκτησαν τα δικαιώματα του). Συνολικά, στην επαγγελματική του καριέρα πέτυχε 7 γκολ.

Όσον αφορά την παρουσία του στην Εθνική Ιταλίας, ο Αστόρι φόρεσε 14 φορές τη φανέλα της “σκουάντρα ατζούρα”, πετυχαίνοντας και ένα γκολ. Μάλιστα, ήταν μέλος της ομάδας που αγωνίστηκε στο Confederations Cup του 2013.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις