Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ντουντελάνζ – Ολυμπιακός: “Σφυροκόπησε” και…. δικαιώθηκε με Τοροσίδη και Φορτούνη! – videos

Ντουντελάνζ – Ολυμπιακός: “Σφυροκόπησε” και…. δικαιώθηκε με Τοροσίδη και Φορτούνη! – videos
ΦΩΤΟ eurokinissi

Για πάνω από μια ώρα, ο Ολυμπιακός “σφυροκοπούσε” την Ντουντελάνζ, αλλά η ατυχία και ο Μπονεφουά κρατούσαν το μηδέν στο ματς, μέχρι να πάρουν την ομάδα πάνω τους οι “αρχηγοί”. Τοροσίδης και Φορτούνης συνδυάστηκαν στο πρώτο γκολ, με τον δεύτερο να κάνει και το 0-2 στο τέλος, χαρίζοντας στην ομάδα του μια δίκαιη νίκη.

Με τον Χριστοδουλόπουλο να χάνει τα… άχαστα και τον Μπονεφουά να κάνει τρομερή εμφάνιση κάτω από τα γκολπόστ, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα γκολ του Τοροσίδη στο 66′ από κόρνερ του Φορτούνη, για να πάρει την πρώτη του νίκη στους ομίλους του Europa League.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν και αυτός που “σφράγισε” τη νίκη για την ομάδα του, νικώντας με ιδανικό τελείωμα τον τερματοφύλακα της Ντουντελάνζ στο 81′ για το 0-2 των Πειραιωτών, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι “ερυθρόλευκοι” έφθασαν έτσι τους 4 βαθμούς στον όμιλο τους, όπου όμως το διπλό της Μπέτις στην έδρα της Μίλαν, έχει περιπλέξει την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι

Μετά από ένα μέτριο πρώτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός “ανέβασε” την απόδοσή του και άρχισε να “πιέζει” τη Ντουντελάνζ. Έχασε έτσι την πρώτη του ευκαιρία στο 13′ όταν μετά από ωραία σέντρα του Τοροσίδη από δεξιά, ο Ναουέλ δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και έδωσε την ευκαιρία στον Μπονεφουά να αποκρούσει. Δυο λεπτά μετά μάλιστα, ο Ισπανός έχασε και νέα ευκαιρία, κάνοντας “τσαφ” σε προβολή μέσα στη μικρή περιοχή.

Οι Πειραιώτες έδειχναν να “κυριαρχούν” πλέον στο γήπεδο και ο τραυματισμός του Γκερέρο τους έκανε… ακόμη καλύτερους. Ο Ισπανός επιθετικός αποχώρησε στο 18′ λόγω τραυματισμού και ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε “ορεξάτος” στη θέση του. Παρότι αγωνίστηκαν χωρίς καθαρό φορ λοιπόν, οι “ερυθρόλευκοι” άρχισαν να “σφυροκοπούν” την ομάδα του Λουξεμβούργου.

Στο 23′ ο Λάζαρος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, μετά από τρομερή σέντρα του Φορτούνη, ενώ ένα λεπτό μετά, ο Ναουέλ νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Μπονεφουά, ο οποίος απέκρουσε με δυσκολία και το ωραίο σουτ του Έλληνα εξτρέμ στο 29′.

Η Ντουντελάνζ προσπάθησε να αντιδράσει και έχασε την πρώτη δική της ευκαιρία στο ματς, στο 30ο λεπτό του αγώνα, με τον Κουτιριέ να σουτάρει από καλή θέση, αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Η “παρένθεση” έκλεισε γρήγορα όμως, αφού ο Ολυμπιακός ξανά βγήκε στην επίθεση και με νέο “κύμα” επιθέσεων, έχασε νέες ευκαιρίες για γκολ. Στο 33′ οι Πειραιώτες αναπτύχθηκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση και ο Φορτούνης βρέθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά έκανε κακό σουτ από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Ακολούθησαν δύο ακόμη μεγάλες ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό, με τον Χριστοδουλόπουλο και πάλι, αρχικά να πιάνει ένα τρομερό διαγώνιο σουτ, που “έγλειψε” το κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια να χάνει εξ επαφής μία απίθανη ευκαιρία, όταν με προβολή από νέα φοβερή σέντρα του εξαιρετικού Τοροσίδη, κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ στο 44′. Έμεινε έτσι το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να “πιέζουν” την άμυνα της Ντουντελάνζ και έχασαν μία ακόμη ευκαιρία, με τον Φορτούνη να μην μπορεί να νικήσει και πάλι τον Μπονεφουά με κεφαλιά από κοντά, μετά από νέα σέντρα ακριβείας του Τοροσίδη.

Ο Έλληνας δεξιός μπακ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του για μια ώρα αγώνα και αφού είδε τους συμπαίκτες του να “σπαταλούν” άλλες δύο ευκαιρίες (Ναουέλ στο 60′ και Χριστοδουλόπουλος στο 62′), αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Από κόρνερ του Φορτούνη στο 66′, πήδηξε πιο ψηλά από όλους μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά “λύτρωσε” τον Ολυμπιακό, κάνοντας το 0-1.

Στα αμέσως επόμενα λεπτά μάλιστα, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να “καθαρίσει” το ματς, αλλά τόσο το σουτ του Κούτρη από αριστερά, όσο και το πλασέ του Χριστοδουλόπουλου από κοντά, απέκρουσε ο Μπονεφουά, στέλνοντας μάλιστα στη δεύτερη φάση, τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, το δεύτερο για τον Λάζαρο στο ματς.

Το 2-0 για τους “ερυθρόλευκους” στο Λουξεμβούργο, ήρθε τελικά με τον Φορτούνη στο 81ο λεπτό του ματς. Μετά από λάθος των γηπεδούχων στην άμυνα, ο Ποντένσε έκλεψε και έκανε φοβερή τελική πάσα στον αρχηγό των Πειραιωτών, ο οποίος “τσίμπησε” τη μπάλα στο τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Ντουντελάνζ και αφού ο Γιορντάνοφ δεν κατάφερε να διώξει πάνω στη γραμμή, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα και έτσι ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση, η οποία τον έφερε στους 4 βαθμούς, κρατώντας τον “ζωντανό” στην υπόθεση πρόκριση.

Οι συνθέσεις στο Ντουντελάνζ – Ολυμπιακός

Ντουντελάνζ: Μπονεφουά, Γιορντάνοφ, Σνελ, Πρεμπέ, Μπίσεβατς, Κουτιριέ, Στέλβιο (51′ λ.τ. Σινάνι), Κρούσκα, Ελ Ριτί (74′ Κένια), Στολτς (65′ Μελίς), Τιρπέλ.

Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης (69′ Ελαμπντελαουί), Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης, Ποντένσε, Ναουέλ (78′ Νάτχο), Γκερέρο (18′ λ.τ. Χριστοδουλόπουλος).

https://twitter.com/olympiacos_org/status/1055536685436542976

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνισιτκής
Ντουντελάνζ – Ολυμπιακός 0-2
(66’ Τοροσίδης, 81’ αυτ. Γιορντάνοφ)

Μίλαν – Μπέτις 1-2
(83’ Κουτρόνε – 30’ Σανάμπρια, 55’ Λο Σέλσο)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου
1. Μπέτις 7 (5-1)
2. Μίλαν 6 (5-3)
3. Ολυμπιακός 4 (3-3)
4. Ντουντελάνζ 0 (0-6)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις