Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ο Φαλκάο δηλώνει ένοχος σε υπόθεση φοροδιαφυγής!

Φαλκάο
Reuters

Αγωνίστηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης το διάστημα 2011-13. Ο Φαλκάο θα δηλώσει ένοχος για φοροδιαφυγή στην Ισπανία, πληρώνοντας το πρόστιμο των 6,9 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αποφύγει να οδηγηθεί η υπόθεση στο δικαστήριο.

Ο Φαλκάο κατηγορείται ότι δεν δήλωσε περίπου 5,6 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία κέρδισε από δικαιώματα εκμετάλλευσης της εικόνας του μεταξύ του 2012 και του 2014.

Ο 32χρονος επιθετικός της Μονακό θα δηλώσει ένοχος στην κατηγορία και θα αναλάβει την αποκλειστική ευθύνη, όπως δήλωσε πηγή από τη νομική ομάδα του, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα της ισπανικής εφημερίδας “El Mundo”.

Η ίδια πηγή δήλωσε ακόμη ότι ο Φαλκάο κατέβαλε στις ισπανικές αρχές 8,2 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούλιο, επομένως η σχετική συμφωνία θα έχει ως αποτέλεσμα να του επιστραφούν περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Αποτέλεσμα της έρευνας που γίνεται στην Ισπανία

Να σημειωθεί ότι οι ισπανικές αρχές έχουν διεξάγει έρευνα γι’ αρκετούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι φέρονται να μη δήλωσαν σωστά έσοδα που είχαν από δικαιώματα της εικόνας τους.

Να μην ξεχνάμε πως το 2016 ο Λιονέλ Μέσι και ο πατέρας του κρίθηκαν ένοχοι για φορολογική απάτη ύψους 4,1 εκατομμυρίων ευρώ, για εισόδημα που αποκτήθηκε από δικαιώματα εικόνας.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις