Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Καμπετσής “έσωσε” την αξιοπρέπεια του Παναθηναϊκού!

Ο Καμπετσής “έσωσε” την αξιοπρέπεια του Παναθηναϊκού!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε φάτσα με μια ιστορική ήττα στο Κύπελλο Ελλάδας από την Ιεράπετρα (ομάδα που αγωνίζεται στη Γ εθνική κατηγορία) αλλά κατάφερε να κάνει το τελικό 2-2 στην τελευταία φάση του ματς με τον Καμπετσή.

Η Ιεράπετρας ήταν εξαιρετική μέσα στο ΟΑΚΑ, έπαιξε στα… ίσα τον Παναθηναϊκό, στον εξ αναβολής αγώνα για τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά έχασε μέσα από τα χέρια της την μια ιστορική νίκη.

Το “τριφύλλι” κατάφερε να πάρει το βαθμό και να κάνει το τελικό 2-2 στην τελευταία φάση του ματς, με το τέρμα του Καμπετσή κι έτσι θέλει μόνο ένα βαθμό στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων (παίζει στην έδρα του Κισσαμικού) για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και να μην καλυφθεί και η συνολική διαφορά τερμάτων με τον ΟΦ Ιεράπετρα, η οποία θα μετρήσει σε περίπτωση ισοβαθμίας και αυτή τη στιγμή είναι +1 για τους «πράσινους» (3-2) και -2 για τον Ο.Φ.Ι. (2-4). .

Το παιχνίδι…

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε μια ενδεκάδα που αγωνίστηκε για πρώτη φορά μαζί και με μικρό μέσο όρο ηλικίας. Η ομάδα της Ιεράπετρας έδειξε ένα πολύ ανταγωνιστικό κόντρα στον νεανικό και… αλλαγμένο Παναθηναϊκό, πιέζοντας ψηλά, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την άμυνα της και κάνοντας πολύ δύσκολη την τελική πάσα για τους “πράσινους”. Το “τριφύλλι”, πάντως” είχε το πάνω χέρι, ο τεχνικός τους άλλαξε πολλές φορές τη θέση των παικτών και τους είδε στο 20′ να ανοίγουν το σκορ. Ο Χατζηθεοδωρίδης ελίχθηκε υπέροχα, έκανε το σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής -με το “κακό” του πόδι- και έκανε το 1-0.

Δυο λεπτά αργότερα, ο Καμπετσής βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Οι Κρητικοί πάντως ανέβασαν στροφές στα επόμενα λεπτά και μια κακή αντίδραση των γηπεδούχων τους έδωσε στο 26′ τη δυνατότητα να φέρουν το ματς στα ίσα. Η σέντρα βγήκε από τα δεξιά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν κατάφεραν να διώξουν και ο Χίσι έκανε το 1-1 με κοντινή προβολή.

Οι δυο ομάδες έδωσαν πολύ καλό ρυθμό στο παιχνίδι, κυκλοφορώντας γρήγορα την μπάλα, δείχνοντας μεγάλη διάθεση στην επίθεση και δημιουργώντας ευκαιρίες. Η ομάδα τις Ιεράπετρας έκλεψε τις εντυπώσεις με το πρέσινγκ που άσκησε και τα τρεξίματα των παικτών της και στο 43′ έφτασε στην ανατροπή. Ο Μούτσα έβγαλε την μπαλιά από τα αριστερά, ο Μαρτσάκης δεν μπόρεσε να σκοράρει (έκανε “τσαφ”από θέση που δεν ίσως και να ήταν οφσάιντ), αλλά η μπάλα έφτασε στον Αποστολόπουλο που πλάσαρε για το 1-2.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε… με φόρα στο δεύτερο ημίχρονο και είχε τρεις ευκαιρίες στο ξεκίνημα του. Σημαντικότερη, το δοκάρι του Καμπετσή στο (51′). Οι “πράσινοι” έκλεισαν τους παίκτες της Ιεράπετρας στο μισό του γηπέδου που αμύνθηκαν, αλλάζοντας πολλές πάσες, προκειμένου να βρουν ένα.. ρήγμα. Οι φιλοξενούμενοι όμως αμύνθηκαν μαζικά, ενώ είδαν τον τερματοφύλακα τους, Παναγιώτου, να έχει αρκετές επεμβάσεις.

Η πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή των Κρητικών έδειξε… αλύγιστη, ενώ στο 81′ παραλίγο να γίνει και το 1-3. Ο Μούτσας βγήκε στην αντεπίθεση, “έσπασε” την μπάλα στον Αναστασόπουλο αλλά το πλασέ του δεν ήταν τέτοιο για να νικήσει τον Κότσαρη! Μέσα σε ένα λεπτό όμως (85′) ο Πούγγουρας δεν μπόρεσε να νικήσει με κοντινό πλασέ τον Παναγιώτου, ενώ έστειλε στη συνέχεια την μπάλα άουτ σε κεφαλιά – ψαράκι. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Εμμανουηλίδης έπιασε την κοντινή κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στην τελευταία φάση του αγώνα, όμως, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διαμορφώσει το τελικό 2-2. Ο Εμμανουηλίδης έκανε εκπληκτικό σπριντ, έβγαλε την μπαλιά από τα δεξιά και ο Καμπετσής έφερε το ματς στα ίσα με αριστερό πλασέ.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Δώνης): Κότσαρης, Θεοχάρης (46΄ Μπουζούκης), Παντελάκης, Οικονόμου, Αποστολάκης (79΄ Σιφναίος), Τζανδάρης, Στάικος, Χατζηθεοδωρίδης, Κουντουριώτης (70΄ Πούγγουρας), Καμπετσής, Εμμανουηλίδης.

ΟΦ Ιεράπετρας (Μάγγος): Παναγιώτου, Αναστασόπουλος, Κορομηλάς, Μίγγας (79΄ Πυθαρούλης), Πότσι, Μούτσα, Χίσι, Παπαδόπουλος, Μαρτσάκης (57΄ Κορέτα), Μηνάς (69΄ Τζελέπης), Καλημέρης.

Η βαθμολογία

1. ΑΟΧ/Κισσαμικός 4 (2-0)

2. Παναθηναϊκός 4 (3-2)

3. Παναιτωλικός 1 (0-1)

4. ΟΦ Ιεράπετρας 1 (2-4)

Η 3η και τελευταία αγωνιστική

ΟΦΙ – Παναιτωλικός (18/12, 15:00, Παγκρήτιο)

Κισσαμικός – Παναθηναϊκός (19/12, 15:30, Περιβόλια)

Τα κριτήρια ισοβαθμίας

1. Σύνολο βαθμών στους μεταξύ τους αγώνες

2. Συνολική διαφορά τερμάτων

3. Καλύτερη επίθεση

4. Καλύτερη άμυνα

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις