Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Ολυμπιακός «φιλοξενεί» το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

Ο Ολυμπιακός «φιλοξενεί» το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

Από την ερχόμενη Δευτέρα (4/9) και για τρεις μέρες, θα διεξαχθεί στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Συνέδριο του πανεπιστημίου Χάρβαρντ της Βοστόνης. Το Συνέδριο «Reinforcing, Crossing and Transcending Borders: Soccer in a Globalized World» ή αλλιώς «Ενδυναμώνοντας, Περνώντας και Υπερβαίνοντας τα Σύνορα: Το Ποδόσφαιρο στον Κόσμο της Παγκοσμιοποίησης» διεξάγεται για δεύτερη φορά στην ιστορία και το Χάρβαρντ επέλεξε τον Ολυμπιακό ως οικοδεσπότη, κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου του, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Περισσότεροι από 180 καθηγητές παγκοσμίως εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετάσχουν σε αυτό το ακαδημαϊκό γεγονός και το ίδιο το πανεπιστήμιο επέλεξε του 30 πιο κατάλληλους, προκειμένου εκείνοι να μιλήσουν σχετικά με την επιρροή που έχει το ποδόσφαιρο στον κόσμο μας. Ο Ολυμπιακός είχε εκπροσώπηση στην περσινή διοργάνωση, πρώτη στην ιστορία, η οποία διεξήχθη στην έδρα του Χάρβαρντ.

Το Συνέδριο επικεντρώνεται στη δύναμη του ποδοσφαίρου, ως το πλέον παγκόσμιο παιχνίδι, αλλά και τη δυνατότητα που έχει να ξεπερνάει τα σύνορα και να φέρει τους ανθρώπους μαζί, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, θρησκείας, πολιτισμού ή εθνικότητας. Ο γερουσιαστής Τζορτζ Μίτσελ θα απευθύνει λόγο στο Συνέδριο, για το ζήτημα των προσφύγων και τον τρόπο με τον οποίο το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, τόνισε: «Οι κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι του κόσμου κατατάσσονται πλέον ανάμεσα στους πιο ισχυρούς και επιδραστικούς θεσμούς της κοινωνίας. Είναι ζωτικής σημασίας να αποδεχθούν την ευθύνη που φέρουν έναντι των κοινοτήτων τους, αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας, μέσω της προώθησης συγκεκριμένων δράσεων και καινοτομιών που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή του κάθε ανθρώπου. Σε τοπικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός, εδώ και καιρό, είναι δραστήριος στην ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων παροχής υλικής βοήθειας σε εκτοπισμένους πληθυσμούς. Ήρθε η ώρα το άθλημα του ποδοσφαίρου σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής να αξιοποιήσει την ισχύ του προκειμένου να βοηθήσει τους λιγότερο προνομιούχους και τους πιο ευάλωτους ανάμεσά μας».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις