Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Παναθηναϊκός “πάγωσε” και πάλι το Άμστερνταμ! Ο Μακέντα είχε… ρέντα! video

Ο Παναθηναϊκός “πάγωσε” και πάλι το Άμστερνταμ! Ο Μακέντα είχε… ρέντα! video
ΦΩΤΟ intime

Όταν βλέπει… βαριά φανέλα, τότε τα πάει καλά. Λίγες ημέρες μετά την “τριάρα” που έριξε στη Φέγενορντ -αλλά και την ήττα του από την Μπερσότ- ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 τον Άγιαξ, δείχνοντας πως χτίζει… αυτοπεποίθηση. Σκόραρε και πάλι ο Μακέντα. Πιο δραστήριος αλλά και πιο έτοιμος ο “Αίαντας” – “Κατάσκοπος” του ΠΑΟΚ βρέθηκε στο γήπεδο.

Βάζει τα… γυαλιά στους “μεγάλους” της Ολλανδίας, αφού μετά την Φέγενορντ, “πήρε” και τον Άγιαξ. Ο Παναθηναϊκός δείχνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο, έβγαλε πολύ καλά στοιχεία στο φιλικό με τον “Αίαντα” και τον νίκησε με 2-1 μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Άμστερνταμ, εκεί όπου πριν από 8.510 ημέρες είχε κάνει μεγάλο “διπλό” κόντρα στην ομάδα του Φαν Χάαλ, για τα ημιτελικά του Champions League.

https://twitter.com/AFCAjax/status/1153349664940445697

Ο Γιώργος Δώνης είδε με… σοβαρό μάτι το συγκεκριμένο φιλικό, κατεβάζοντας τον Παναθηναϊκό με τους “βασικούς” κ;αι με σύστημα 4-3-3(Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης και Μακέντα).

Ο Άγιαξ είχε έναν “τρελό” ρυθμό στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αναγκάζοντας τον Παναθηναϊκό να περιοριστεί στο μισό του γηπέδου που αμύνθηκε. Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως, το “τριφύλλι” κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Οι “πράσινοι” βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Χατζηγιοβάνης έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά στο 10′ και ο Μακέντα -με μια τρομερή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι- έκανε το 0-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Άγιαξ έχασε την πρώτη του σημαντική ευκαιρία και μάλιστα διπλή. Ο Μάριν σούταρε έξω από την περιοχή, ο Διούδης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει -με εκτίναξη στη δεξιά του γωνία-η μπάλα έφτασε στον Φαν Ντε Μπεκ ο οποίος έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της ελληνικής ομάδας.

https://twitter.com/AFCAjax/status/1153365864823103489

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις κινήσεις του, περίμενε τους Ολλανδούς, είχε αλληλοκαλύψεις και ήταν εξαιρετικός στις αντεπιθέσεις, κυρίως από την αριστερή του πτέρυγα. Η πίεση του Άγιαξ όμως καρποφόρησε στο 35′. Ο Χατζηθεοδωρίδης προσπάθησε να καλύψει την μπάλα με το σώμα του, αλλά την έχασε από τον Ντεστ. Ο παίκτης των γηπεδούχων την “έσπασε” στον Φαν Ντε Μπεκ κι εκείνος με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1.

Το κάθετο ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Άγιαξ έκανε δύσκολη τη ζωή του “τριφυλλιού”. Ο Παναθηναϊκός κλείστηκε πίσω, χωρίς όμως να κινδυνεύει σοβαρά, αλλά και να φτιάχνει κάποια φάση μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου. Το “τριφύλλι” μπήκε δυνατά στην επανάληψη, ανέβασε τις γραμμές του και στο 48′ πήρε κεφάλι στο σκορ. Μετά από μακρινή εκτέλεση φάουλ, κακή αντίδραση της άμυνας των Ολλανδών και… λίγη τύχη, η μπάλα στρώθηκε στον Μακέντα, που με κοντινό πλασέ έκανε το 1-2.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κρατήσει τον Άγιαξ για αρκετά λεπτά μακρυά από την περιοχή του. Ο “Αίαντας” όμως ανέβασε και πάλι την πίεση του και στο 62′ είδε -σωστά- να ακυρώνεται το τέρμα του Σουρς.

https://twitter.com/AFCAjax/status/1153374829254467585

Ο Γιώργος Δώνης προχώρησε σε αλλαγές (τις είχε αρχίσει νωρίτερα ο τεν Χαγκ) οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν την μπάλα, πίεσαν για την ισοφάριση αλλά το “τριφύλλι” κατάφερε να διαχειριστεί τις… εξάρσεις των Ολλανδών, ενώ στο 79′ είδε τον Κότσαρη να διώχνει με δυσκολία το ισχυρό σουτ του Φαν ντε Μπεκ. Στις τελευταίες φάσεις του ματς, ο Κότσαρης έδειξε να είναι σε ετοιμότητα, στα σουτ που έγιναν προς την εστία του (αγωνίστηκε σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο).

https://twitter.com/AFCAjax/status/1153378207162195970

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις