Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ο ΠΑΟΚ… γλίτωσε με Πρίγιοβιτς! “Έχασε” το βαθμό ο Παναιτωλικός

ΠΑΟΚ
twitter.com/paok_fc

Αν δεν ήταν κεκλεισμένων των θυρών, ίσως να μην.. γλίτωνε τη γιούχα της εξέδρας! Ο ΠΑΟΚ ήταν απογοητευτικός κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά έφτασε στη δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα (1-0), με το γκολ του Πρίγιοβιτς (75′). Ντεμπούτο για Βιεϊρίνια. Πολύ καλοί οι Αγρινιώτες, που άξιζαν το βαθμό.

Ο ΠΑΟΚ προβλημάτισε έντονα για μια ακόμη φορά, έδειξε ικανός να… πετάξει βαθμούς μέσα στην -τιμωρημένη- Τούμπα κόντρα σε έναν ικανότατο Παναιτωλικό, αλλά ο Πρίγιοβιτς είχε το… κλειδί για την άμυνα της ομάδας του Αγρινίου.

Ο Σέρβος επιθετικός πέτυχε το δεύτερο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και έδωσε το δεύτερο “τρίποντο” στους Θεσσαλονικείς στη Superleague (1-0).

Μια από τα… ίδια ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων με την έναρξη του ματς, αλλά ο Παναιτωλικός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αμυντική δυσλειτουργία που έχουν παρουσιάσει οι Θεσσαλονικείς στα παιχνίδια τους.

Οι Αγρινιώτες ήταν πολύ καλά στημένοι στο δικό τους μισό του γηπέδου, άσκησαν σωστή πίεση στο κέντρο, ενώ τα… γεμίσματα των παικτών του “δικέφαλου του Βορρά” δεν έβαλαν δύσκολα στον Κυριακίδη. Το θέαμα ήταν κακό, με τους γηπεδούχους να απογοητεύουν και να κάνουν τον Λουτσέσκου να δίνει συνεχώς οδηγίες.

Η ομάδα του Χάβου δεν ξέφυγε από την τακτική της -ειδικά από την πίεση που άσκησε μεσοαμυντικά- ενώ οι.. κόντρα επιθέσεις της ήταν πολύ επικίνδυνες (Ντίας, Ρόζα και Κλέζιο ήταν ταχύτατοι).

Ο ΠΑΟΚ ήταν τραγικός, ακόμα και όταν προσπάθησε να… ανεβάσει στροφές. Χαρακτηριστικό της εικόνας του στο πρώτο μέρος, το γεγονός πως η πρώτη του καλή φάση ήρθε στο 45′, όταν ο Κάτσε εκτέλεσε με πάσα προς το κέντρο το φάουλ από το δεξί όριο της μεγάλης περιοχής, ο Μάτος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε.

Κακός ο ΠΑΟΚ, τον βελτίωσε ο Βιεϊρίνια, τον “λύτρωσε¨ο Πρίγιοβιτς

Η κακή εικόνα του “δικέφαλου του Βορρά” συνεχίστηκε και στην επανάληψη, φέρνοντας και νευρά στους παίκτες. Η πρώτη κίνηση για να αλλάξει την τραγική εικόνα του ΠΑΟΚ έγινε από τον Λουτσέσκου στο 53′, βάζοντας τον Πάλκα στη θέση του Μακ.

Η στατική εικόνα των γηπεδούχων δεν προβλημάτισε τον Κυριακίδη, την ώρα που ο Παναιτωλικός δεν είχε την… καλή τελική πάσα. Στο 61′ όμως ο “δικέφαλος του Βορρά” έφτασε μια.. ανάσα από το 1-0.

Ο Μάτος έπιασε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Κυριακίδη να αποκρούσει ενστικτωδώς. Ο Πέλκας έπιασε αμέσως μετά το σουτ, αλλά ο Μόρας απέκρουσε με το γόνατο λίγο πριν η μπάλα πάει στα δίχτυα.

Επόμενη κίνηση του Λουτσέσκου (63′) ει είσοδος του Βιεϊρίνια στο παιχνίδι, στη θέση του Κάτσε! Οι Αγρινιώτες το… γύρισαν σε μαζική άμυνα, ενώ ο Πορτογάλος έδειξε να δίνει “ενέργεια” και ώθηση στους γηπεδούχους.

Η.. λύση όμως ήρθε από τον Πρίγιοβιτς, που -λίγο πριν γίνει αλλαγή- έκανε το 1-0. Ο Τσίμιροτ σέντραρε από τα αριστερά και ο Πρίγιοβιτς με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Οι Θεσσσαλονικείς άντεξαν στην.. πίεση που δέχθηκαν τα τελευταία λεπτά κι έτσι έφτασαν σε αυτή την πολύ δύσκολη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάτσε (64′ Βιεϊρίνια), Τσίμιροτ, Ελ Καντουρί, Μακ (52′ Πέλκας), Κάμπος, Πρίγιοβιτς (79′ Κουλούρης).

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Ρότσα, Μιχάι, Μόρας, Μαρινάκης, Πάουλο, Μπεχαράνο (72′ Μπράβο), Ρόσα, Λόπες (78′ Μάζουρεκ), Κλέσιο, Ντίαζ (71′ Mαρκόφσκι).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις