Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο ΠΑΟΚ μοιράζει κιάλια, ο Παναθηναϊκός χαμόγελα και οι… άλλοι προβληματισμό

Ο ΠΑΟΚ μοιράζει κιάλια, ο Παναθηναϊκός χαμόγελα και οι… άλλοι προβληματισμό

Όλοι “δουλεύουν” για τον ΠΑΟΚ! Ο “δικέφαλος του Βορρά” δείχνει να καθαρίζει την υπόθεση τίτλος από το Νοέμβριο. Ατρόμητος και Παναθηναϊκός “έλαμψαν” και έκαναν μεγάλα “δώρα” στους Θεσσαλονικείς, που είδαν τη διαφορά τους από ΑΕΚ και Ολυμπιακό να ανοίγει.

Πρωταθλητής από μήνα Νοέμβριο; Υπερβάλουμε; Ίσως. Αυτή τη στιγμή όμως ο ΠΑΟΚ έχει “αγκαλιάσει” τον τίτλο στη Superleague, έχοντας νικήσει σε όλα τα ντέρμπι που έχει δώσει, σε αντίθεση με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Οι Θεσσαλονικείς παίρνουν το “τρίποντο” ακόμα και στις μέτριες βραδιές τους και αναγκάζουν τις υπόλοιπες ομάδες να δώσουν μάχη για τη δεύτερη θέση!

Πέρα από την πρώτη του απώλεια με το δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα Ατρόμητο, ο “δικέφαλος του Βορρά” πάει… τρένο στη Superleague, τη στιγμή που οι αντίπαλοι του δείχνουν σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα. Μετά από δέκα “στροφές” στο πρωτάθλημα, η πρωταθλήτρια ΑΕΚ καλείται να διαχειριστεί την γκρίνια που αυξήθηκε μετά την ήττα από τον Ατρόμητο αλλά να δείξει πως η αντίδραση που θέλει να κάνει, δεν θα μείνει στα λόγια. Παίκτες και προπονητής έχουν το μερίδιο τους σε αυτό το -9 από τον ΠΑΟΚ και -7 από τους Περιστεριώτες, την ώρα που η ομάδα μετρά 10 δοκάρια σε 10 αγωνιστικές!

Στην… πίεση δεν είναι μόνο ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αλλά και ο Πέδρο Μαρτίνς. Μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός απέτυχε να νικήσει εντός έδρας και τον… νεανικό Παναθηναϊκό, κάτι που έφερε την ομάδα στο -6 από το “δικέφαλο του Βορρά” και στο -4 από τον Ατρόμητο. Το κλίμα… αρχίζει και στραβώνει πολύ στους “ερυθρόλευκους”, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει τους παίκτες μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι “αιωνίων” (σ.σ όγδοο σερί ντέρμπι χωρίς νίκη).

Απ’ την άλλη, ο Παναθηναϊκός δείχνει να ωριμάζει παιχνίδι με παιχνίδι. Τα πιτσιρίκια γίνονται σιγά σιγά… άντρες και αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες που ξεκίνησε η χρονιά στο “τριφύλλι” αλλά και τον τραυματισμό του Διούδη κατά τη διάρκεια του αγώνα στο “Γ. Καραϊσκάκης”, τότε θα καταλάβει πως το χτεσινό αποτέλεσμα αποτελεί ένα ακόμα μεγάλο βήμα προς την ποδοσφαιρική καταξίωση των “μαχητών” του Δώνη. Οι 15 βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει είναι κάτι παραπάνω εντυπωσιακοί.

Μέσα σε όλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον Ατρόμητο. Για μια ακόμα χρονιά οι Περιστεριώτες δείχνουν πως είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ομάδα πεντάδας. Οι παίκτες του Κάναντι δεν έχουν χάσει ούτε ματς στη φετινή Superleague και παράλληλα κατάφεραν για δεύτερη σεζόν να φύγουν με τη νίκη από την έδρα της ΑΕΚ. Η παρουσία τους στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα είναι δικαιολογημένη και δίκαιη και η συνέχεια θα δείξει αν θα καταφέρουν να πάνε ένα βήμα πιο μακρυά από την περασμένη σεζόν. Σε αυτή την πορεία, η παρουσία του αρχισκόρερ Κουλούρη (8 γκολ), θα παίξει καταλυτικό ρόλο…

Η βαθμολογία μετά από δέκα αγωνιστικές

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις