Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο “τεράστιος” Ντρογκμπά είπε “αντίο” στην ενεργό δράση! [pic videos]

Ο “τεράστιος” Ντρογκμπά είπε “αντίο” στην ενεργό δράση! [pic videos]
@ChelseaFC

Μετά τον Τζο Κόουλ, ένας ακόμα παίκτης που βοήθησε την Τσέλσι γίνει μια από τις μεγάλες δυνάμεις της Premier League αποφάσισε να… κρεμάσει τα παπούτσια του. Ο Ντιντιέ Ντρογμπά ανακοίνωσε το τέλος στην καριέρα του με ένα συγκινητικό μήνυμα.

Ο σπουδαίος Ντιντιέ Ντρογκμπά ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, σε ηλικία 40 ετών, βάζοντας τέλος σε μια καριέρα γεμάτη τίτλους και… μεγάλες στιγμές.

Στη 20ετή πορεία του στα γήπεδο, ο Ιβοριανός σέντερ φορ κατέκτησε μεταξύ άλλων τέσσερα πρωταθλήματα Αγγλίας, ένα Champions League καθώς και τέσσερα Κύπελλα FA και δύο League Cup Αγγλίας. Συνολικά, με όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε κατέκτησε 17 τίτλους. Ο Ντρογμπά ολοκλήρωσε την καριέρα του στους “μπλε” με τη νίκη στον τελικό του Champions League, εναντίον της Μπάγερν, στα πέναλτι, μέσα στο Μόναχο.

Ο Τζο Κόουλ είπε το μεγάλο “αντίο”! Το μήνυμα της Τσέλσι – video

Τον τελευταίο 1,5 χρόνο ο Ιβοριανός αγωνίστηκε στις ΗΠΑ με τους Phoenix Rising, ομάδα η οποία και του ανήκει! Ο 40χρονος παλαίμαχος -πλέον- επιθετικός άρχισε την καριέρα του στην Λε Μαν το 1998 και έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα της καριέρας του σε ηλικία 23 ετών, όταν υπέγραψε στην Γκινγκάμπ το 2002.

Μετακόμισε στην Μαρσέιγ το 2003 και έναν χρόνο αργότερα υπέγραψε στην Τσέλσι, όπου έγινε το σημείο αναφοράς στην επίθεση του Ζοσέ Μουρίνιο και βοήθησε τους Λονδρέζους να κατακτήσουν τον πρώτο τίτλο στην Premier League μετά από 50 χρόνια.

Μετά από 20 χρόνια, έχω αποφασίσει να βάλω τέλος στην καριέρα μου”, δήλωσε ο Ντρογκμπά στο BBC ενώ ανέβασε στο instagram μια φωτογραφία του από όταν ήταν πιτσιρικάς, από το 1989 τότε που έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του την οποία… συνόδεψε με ένα συγκινητικό μήνυμα.

“1989 ή εκεί που άρχισαν όλα!! Όταν σκέφτομαι τα τελευταία 20 χρόνια της επαγγελματικής καριέρας μου, δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο υπερήφανος για το τι έχω κατακτήσει ως παίκτης κοιτώντας αυτή τη φωτογραφία, όμως το σημαντικότερο είναι το πώς αυτό το ταξίδι με διαμόρφωσε ως άνδρα.

Εάν κάποιος σας πει πως τα όνειρά σας είναι πολύ μεγάλα, απλά πείτε ευχαριστώ και δουλέψτε σκληρότερα και εξυπνότερα για να τα μετατρέψετε σε πραγματικότητα. Να πιστεύετε πάντα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες, τους προπονητές, τις ομάδες και τους οπαδούς που έχω γνωρίσει και με τους οποίους έκανα ένα τέτοιο ταξίδι.

Επίσης ένα τεράστιο ευχαριστώ και αγάπη στην οικογένειά μου, την προσωπική μου ομάδα για τη στήριξή τους σε όλη την καριέρα μου με τα όποια σκαμπανεβάσματά μου.

Ανυπομονώ για το επόμενο κεφάλαιο και ελπίζω ο Θεός να με ευλογήσει τόσο πολύ όπως έκανε και κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής μου καριέρας”.

https://www.instagram.com/p/BqdX-YElsBu/

Φυσικά, η Τσέλσι δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει το “αντίο” του Ντρογκμπά και.. γέμισε τα social media της με σχετικές αναρτήσεις, ευχαριστώντας τον για τις.. πανέμορφες στιγμές που έζησαν από κοινού.

https://twitter.com/ChelseaFC/status/1065518886290898944

https://twitter.com/ChelseaFC/status/1065520215369400320

https://twitter.com/ChelseaFC/status/1065530575048470528

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις