Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

ΟΑΚΑ – Καθησυχαστική η έκθεση! “Συνήθης η ταλάντωση! Να πραγματοποιηθούν περαιτέρω μετρήσεις”

ΟΑΚΑ – Καθησυχαστική η έκθεση! “Συνήθης η ταλάντωση! Να πραγματοποιηθούν περαιτέρω μετρήσεις”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο μακροσκοπικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (01.11.2018) δεν έβγαλε κάποιο ανησυχητικό πόρισμα, κάτι που αναφέρεται στην ένθεση του κλιμακίου της ΓΓΑ.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά από το ΑΠΕ, η έκθεση του κλιμακίου μηχανικών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) ήταν απόλυτα καθησυχαστική, μετά τον μακροσκοπικό έλεγχο που πραγματοποίησε στο χώρο του άνω διαζώματος του ΟΑΚΑ, εκεί όπου παρατηρήθηκε η ταλάντωση στον αγώνα ΑΕΚ – Μπάγερν Μονάχου.

Παρόντες κατά την εποπτεία από το κλιμάκιο της ΓΓΑ ήταν και ο γενικός συντονιστής Διευθυντής του ΟΑΚΑ, Βασίλης Βελέντζας, καθώς και ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του ΟΑΚΑ Θανάσης Σπέρτος.

Στην έκθεση αναφέρεται πως στα σημεία που ελέγχθηκαν δεν διαπιστώθηκαν ορατές ρωγμές, αποκολλήσεις και έντονες διαβρώσεις και όπως τονίζεται δεν ήταν δυνατό να προσδιοριστούν οπτικά ενδεχόμενες φθορές.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο τρόπος κατασκευής είναι τέτοιος, ώστε να επιτρέπει την ταλάντωση-μετακίνηση των κερκίδων. Όπως τονίζεται στην έκθεση, οι κ.κ. Βασίλης Βελέντζας και Θανάσης Σπέρτος, δήλωσαν πως το φαινόμενο της ταλάντωσης-μετακίνησης των κερκίδων είναι σύνηθες και δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται.

Πάντως, το κλιμάκιο μηχανικών της ΓΓΑ τονίζει πως θα πρέπει να πραγματοποιηθούν περαιτέρω μετρήσεις και καταγραφές για να διαπιστωθεί το εύρος των μετακινήσεων και να γίνει σύγκρισή του με τα επιτρεπόμενα όρια που προβλέπονται από τη στατική μελέτη. Μάλιστα, προτείνεται οι μετρήσεις αυτές να γίνουν άμεσα από εξειδικευμένους σε αντίστοιχες κατασκευές επιστήμονες, ώστε να αποφανθούν για την ανάγκη ή μη εκπόνησης μελέτης στατικής επάρκειας.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να γίνουν περαιτέρω μετρήσεις από εμπειρογνώμονες με στόχο την ασφάλεια των φιλάθλων.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις