Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

ΟΦΗ – ΑΕΚ: “Σάρωσε” στην Κρήτη η Ένωση!

ΟΦΗ – ΑΕΚ: “Σάρωσε” στην Κρήτη η Ένωση!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο κυκλώνας Ζορμπάς μπορεί να μην έκανε την εμφάνισή του στο Ηράκλειο της Κρήτης, η ΑΕΚ όμως πέρασε από το Γεντί Κουλέ και “σάρωσε” τα πάντα στο διάβα της, για μία επιβλητική νίκη με 0-3 επί του ΟΦΗ.

Σε “περίπατο” εξελίχθηκε η δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας αναμέτρηση για την ΑΕΚ, αφού η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν εξαιρετική στην Κρήτη και δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα κόντρα στον ΟΦΗ για τη νίκη με 0-3.

Δείτε εδώ το live του newsit.gr

Ο Μπακασέτας έβαλε από νωρίς μπροστά την Ένωση και ο Γκάλο με τρομερή εκτέλεση φάουλ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του μόλις στο 35ο λεπτό. Με τον ΟΦΗ να έχει μείνει μάλιστα με 10 παίκτες μετά από ολέθριο λάθος και σωστή αποβολή του Κομεσίδη στη φάση του φάουλ, το υπόλοιπο του αγώνα απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Κάπως έτσι, το μόνο που άλλαξε μέχρι το τέλος ήταν το σκορ με τον Πόνσε να γράφει το 0-3 στο 64′.

Το παιχνίδι

Μετά την ήττα στην Τούμπα, η ΑΕΚ μπήκε στο Γεντί Κουλέ, αποφασισμένη να επανέλθει άμεσα στις νίκες και το έδειξε στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 12′ ο Πόνσε κατάφερε να… αστοχήσει με προβολή από πολύ κοντά, οκτώ λεπτά αργότερα όμως, ο Μπακασέτας άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους με δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή.

Το 1-0 έδωσε άλλο “αέρα” στην ΑΕΚ, η οποία έψαξε κι άλλο γκολ, το οποίο ήρθε τελικά μετά από απίθανο λάθος του Κομεσίδη. Ο νεαρός αμυντικός του ΟΦΗ πρώτα “χάρισε” τη μπάλα στον Κλωναρίδη και στη συνέχεια τον ανέτρεψε πριν βγει σε θέση τετ-α-τετ, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Από το φάουλ μάλιστα, η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματά της, αφού ο Γκάλο έστειλε τη μπάλα με αριστουργηματικό τρόπο, στο “παραθυράκι” του Σωτηρίου. Κάπως έτσι το αποτέλεσμα του ματς κρίθηκε ήδη από το 25ο λεπτό και το μόνο που απέμεινε ήταν το τελικό σκορ.

Με τον Μπάρκα όμως να κατεβάζει τα ρολά στο δεύτερο ημίχρονο σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, στερώντας το γκολ από Πλατέλλα και Αραβίδη, το μόνο που άλλαξε ήταν ο αριθμός των γκολ της Ένωσης, αφού στο 64′ έγινε το 0-3, όταν από λάθος έξοδο του Σωτηρίου, ο Μάνταλος έπιασε την κεφαλιά και ο Πόνσε σε κενή εστία “έγραψε” το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις ΟΦΗ – ΑΕΚ

ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος): Σωτηρίου, Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Μπολάκης, Παπαστεργιανός (67` Νάστος), Κυριακίδης, Σάσι (46` Βουό), Πλατέλλας, Αραβίδης (67` Κουτσιανικούλης).

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Γκάλο, Λόπες (72` Χουλτ), Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Μάνταλος, Κλωναρίδης (58` Γιαννιώτας), Πόνσε (69` Γιακουμάκης).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις