Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός: Αρνήθηκε να χάσει! “Ζωντανό” και με 10 παίκτες το Τριφύλλι

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός: Αρνήθηκε να χάσει! “Ζωντανό” και με 10 παίκτες το Τριφύλλι
ΦΩΤΟ intime

Ο Παναθηναϊκός έδειξε… ψυχή στην Κρήτη και παρότι έμεινε πίσω στο σκορ στο 60′ και με παίκτη λιγότερο στο 63′, κατάφερε να πάρει τελικά την ισοπαλία 1-1 από τον ΟΦΗ, μένοντας “ζωντανός” στη… μάχη για τις θέσεις της πρώτης 6άδας της Superleague.

Μετά από ένα πραγματικό ντέρμπι στην Κρήτη, με ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, δύο ακυρωμένα γκολ, ένα δοκάρι, πέναλτι, αποβολή και δύο τέρματα, ΟΦΗ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 1-1.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι “πράσινοι” ήταν πιο “απειλητικοί” στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά έχασαν ξανά πολλές ευκαιρίες και χρειάστηκαν ένα γκολ από τη βούλα στο 84′ για να σώσουν τον ένα βαθμό. Οι κρητικοί προηγήθηκαν με τον Φιγκεϊρέιδο στο 60′ και έμειναν με 10 παίκτες μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σένκεφελντ στο 63′, αλλά “πίεσαν” μέχρι τέλους και ισοφάρισαν με τον Μακέντα, μετά την παράβαση του Κουτρουμπή στον Δώνη.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς και έψαξαν από την αρχή ένα γκολ, με τη μπάλα να πηγαίνει… πάνω κάτω στα πρώτα λεπτά. Ο Χατζηγιοβάνης είχε χαμένο τετ α τετ – οφσάιντ μόλις στο 5′, ο Φιγκεϊρέιδο “απάντησε” με σουτ με τη μία στο 7′ και οι “πράσινοι” έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους με τον Σωτηρίου να νικάει τον Μπουζούκη που βγήκε ολομόναχος στην πλάτη της άμυνας στο 19′.

Ακολούθησε ένα δύσκολο διώξιμο του Διούδη από σέντρα του Τσιλιανίδη και κόντρα του Χατζηγιοβάνη, για να σκοράρει στη συνέχεια ο Μακέντα για το Τριφύλλι, αλλά από οριακή θέση οφσάιντ.

Το ίδιο συνέβη και σε γκολ του Φιγκεϊρέιδο στο 42′ για να παραμείνει έτσι το 0-0 μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να χάνει ξανά την καλύτερη ευκαιρία, με ένα δοκάρι του Δώνη από απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 58′.

Αμέσως μετά όμως, ο ΟΦΗ πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη. Ο Φιγκεϊρέιδο και πάλι βρέθηκε σε θέση για γκολ μετά από γύρισμα από δεξιά μέσα στην “καρδιά” της άμυνας του Τριφυλλιού και αυτή τη φορά άνοιξε το σκορ με ιδανικό πλασέ στη γωνία του Διούδη στο 60′.

Τρία λεπτά αργότερα μάλιστα ο Σένκεφελντ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου και άφησε την ομάδα του και με 10 παίκτες για το υπόλοιπο του ματς.

Ο Γιώργος Δώνης προχώρησε στη συνέχεια σε αλλαγές και κατάφερε να κρατήσει τον Παναθηναϊκό ψηλά στο γήπεδο, ψάχνοντας την ισοφάριση στο σκορ. Αυτή ήρθε τελικά στο 84′, όταν ο Χρήστος Δώνης, με ωραία ντρίμπλα μέσα στην περιοχή, κέρδισε πέναλτι από τον πρώην “πράσινο” Γιώργο Κουτρουμπή.

Ο Μακέντα εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1, από ένα ακόμη φετινό πέναλτι του Τριφυλλιού, το οποίο θα μπορούσε μάλιστα να κάνει και μια τρομερή ανατροπή, χάνοντας στη συνέχεια δύο ευκαιρίες για ένα δεύτερο νικητήριο γκολ. Κουρμπέλης και Χατζηθεοδωρίδης δεν τα κατάφεραν όμως και έτσι το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.

Οι συνθέσεις στο ΟΦΗ – Παναθηναϊκός

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σακόρ, Νέιρα, Βαζ (90’+1’ Ντίνας), Τσιλιανίδης, Φερέιρα (65’ Στάικος), Φιγκεϊρέδο (81’ Μάνος).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Νούνες, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης (81’ Ζαχίντ), Μακέντα (87’ Κολοβέτσιος), Χατζηγιοβάνης (73’ Χατζηθεοδωρίδης), Περέα.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις