Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός: “Πράσινο” στραπάτσο από τον κρητικό… φονέα των “αιωνίων”!

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός: “Πράσινο” στραπάτσο από τον κρητικό… φονέα των “αιωνίων”!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Σε ένα εντυπωσιακό σε ρυθμό παιχνίδι στην Κρήτη, ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα του Παναθηναϊκού και επικράτησε με 3-1 στη 13η αγωνιστική της Superleague, έχοντας πλέον δύο νίκες επί των “αιωνίων” του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο ΟΦΗ υπέταξε τον Παναθηναϊκό στο “Γεντί Κουλέ”, αφού αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικός σε ένα ματς πάνω – κάτω, με πολλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, όπου οι “πράσινοι” εμφάνισαν μεγάλα προβλήματα στην άμυνά τους.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα από το newsit.gr

Οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με τον Δεληγιαννίδη και “απάντησαν” αμέσως στη γκολάρα του Κάτσε στο 37′, με τον Πλατέλλα να… εκθέτει τον Διούδη με μακρινό σουτ στο 40′. Το τελικό 3-1 έγραψε ο Κοροβέσης στο δεύτερο ημίχρονο (60′), οπότε και “κυριάρχησε” στο γήπεδο η ομάδα του Παπαδόπουλου, με το Τριφύλλι να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και με τον Χατζηγιοβάνη σε θέση μπακ-χαφ βρέθηκε πολύ ψηλά στην περιοχή του ΟΦΗ, ο οποίος όμως βρήκε το γκολ, μόλις στην πρώτη του επίθεση στον αγώνα. Στο 5ο λεπτό του ματς, από μία καραμπόλα μετά από καθυστερημένο διώξιμο της άμυνας του Τριφυλλιού, η μπάλα έφθασε στον Δεληγιαννίδη, ο οποίος με “σκαστό” σουτ αιφνιδίασε τον Διούδη και τον… κρέμασε για το 1-0.

Μετά το γκολ οι “πράσινοι” βγήκαν ακόμη πιο μπροστά στο γήπεδο, γεγονός που έκανε το ματς… ροντέο, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τις δύο ομάδες να έχουν τις δικές τους ευκαιρίες για γκολ. Στο 11′ ο Μακέντα δεν κατάφερε να νικήσει τον Στρέζο με κεφαλιά μέσα από την περιοχή, ενώ στο 13′, το σουτ του Μπουζούκη κόντραρε δύο φορές πριν περάσει ελάχιστα άουτ.

Ο ΟΦΗ “απάντησε” με άστοχα σουτ των Βουό (14′) και Σασί (15′) στην αντεπίθεση, για να έρθει η μεγαλύτερη ευκαιρία του Τριφυλλιού στο 16′, με τον Χατζηγιοβάνη να κάνει σέντρα ακριβείας προς το Δώνη και αυτός ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής, να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Κυριακίδης (23′) και Μπουζούκης (25′) δεν κατάφεραν επίσης να φθάσουν σε ένα γκολ, το οποίο ήρθε τελικά από τον Κάτσε στο 360 λεπτό του αγώνα. Ο Ινσούα από αριστερά, έκανε τρομερή σέντρα και ο Αλβανός μέσος με κεφαλιά-ψαράκι ισοφάρισε σε 1-1.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη όμως, στάθηκε άτυχη αμέσως μετά, αφού ένα μακρινό σουτ του Πλατέλλα κόντραρε στον Μαυρομμάτη και ξεγέλασε τον Διούδη, ο οποίος με κακή αντίδραση δέχθηκε ένα… φθηνό γκολ για το νέο προβάδισμα των Κρητικών και το 2-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Χατζηγιοβάνης δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία στο 50′, όταν μετά από “σλάλομ” μέχρι το ύψος της περιοχής, έκανε αδύναμο τελείωμα, για να μπλοκάρει ο Στρέζος.

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι “ανοιχτό” στις αρχές του δεύτερου μέρους, αλλά ο ΟΦΗ ήταν αυτός που βρήκε ξανά το γκολ, από νέο λάθος στην άμυνα του Τριφυλλιού. Στο 60′ ο Μαυρομμάτης δεν κατάφερε να διώξει τη μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Κοροβέσης έκανε πέφτοντας το πλασέ, αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αφού ο Διούδης είχε πέσει λανθασμένα προς την αντίθετη γωνία.

Το 3-1 “σκότωσε” και την ψυχολογία των παικτών του Δώνη, οι οποίοι δεν κατάφεραν στη συνέχεια του αγώνα να επανακάμψουν στο ματς και με τους Κρητικούς να κάνουν αρκετά λάθη στις αντεπιθέσεις, το εν λόγω σκορ έμεινε μέχρι τέλους.

Ο ΟΦΗ πήρε έτσι μόλις τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, μετά το 1-0 επί του Ολυμπιακού στο ίδιο γήπεδο, ενώ ο Παναθηναϊκός γνώρισε μόλις τη δεύτερη ήττα και την πιο “βαριά” στη σεζόν, κάνοντας ένα… βήμα προς τα πίσω στη φετινή προσπάθεια.

Οι συνθέσεις στο ΟΦΗ – Παναθηναϊκός

ΟΦΗ (Παπαδόπουλος): Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Μεγιάδο (92’ Μιχόγεβιτς), Νάστος, Κυριακίδης, Πλατέλλας (85’ Κουτσιανικούλης), Σασί (72’ Παπαστεριανός), Βουό.

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (83’ Στάικος), Χατζηγιοβάνης, Κάτσε, Κουρμπέλης, Δώνης (63’ Χατζηθεοδωρίδης), Ινσούα (63’ Καμπετσής), Μακέντα, Μπουζούκης.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις