Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-1 ΤΕΛΙΚΟ: “Ερυθρόλευκος” θρίαμβος με Φορτούνη!

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-1 ΤΕΛΙΚΟ: “Ερυθρόλευκος” θρίαμβος με Φορτούνη!
Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός ήταν “σαρωτικός” στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι με την ΑΕΚ και όχι μόνο ανέτρεψε το προβάδισμα της Ένωσης, αλλά έδωσε και διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, η οποία και του εξασφαλίζει ουσιαστικά την έξοδο στα προκριματικά του Champions League.

Σε ένα παιχνίδι που γιουχαΐστηκε από τους οπαδούς του στο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός συνέτριψε στο δεύτερο μέρος την ΑΕΚ με 4-1 και είναι πλέον “αγκαλιά” με το δεύτερο “εισιτήριο” που οδηγεί στο Champions League.

Ο Πόνσε έβαλε μπροστά την Ένωση μετά από λάθος και του Σα, αλλά μετά το ημίχρονο, οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν καταιγιστικοί και με τον Φορτούνη σε ρόλο πρωταγωνιστή, έκαναν… περίπατο κόντρα στην ομάδα του Χιμένεθ. Δύο γκολ πέτυχε ο αρχηγός των “ερυθρόλευκων”, με τον Καμαρά να ισοφαρίζει το ματς και τον Χασάν να προσθέτει ένα γκολ.

Παρακολουθήστε LIVE από το NewsIt.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

Και στις πέντε προηγούμενες σεζόν οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλες στο Κύπελλο. Έτσι από το 2015 έχουν παίξει μεταξύ τους τον ίδιο αριθμό αγώνων (7) για Κύπελλο και πρωτάθλημα! Η ΑΕΚ μετράει δύο προκρίσεις πέρσι και πρόπερσι και νίκη στον τελικό του 2016.

Η ΑΕΚ είναι αήττητη στα πέντε τελευταία επίσημα παιχνίδια με τους «ερυθρόλευκους». Ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να νικήσει σε κανένα από τα τέσσερα τελευταία για το πρωτάθλημα, κάτι που έχει να συμβεί από το 1997. Η Ένωση έχει τρεις νίκες και μια ισοπαλία σε αυτά.

Η ΑΕΚ δεν έχει χάσει στα τρία τελευταία επίσημα στο Φάληρο, με δύο νίκες και μια ισοπαλία. Για το πρωτάθλημα νίκησε το Φεβρουάριο του 2018, 2-1 με ανατροπή (81’ σουτ Ανσαριφάρντ – 87’ σουτ Τσιγκρίνσκι, 88’ σουτ Γιακουμάκης), αφού είχε χάσει και τα έξι προηγούμενα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Μάλιστα σε αυτά τα οκτώ ο Ολυμπιακός πέτυχε 20 γκολ και η ΑΕΚ ένα, αφού ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν σκορ 6-0, 4-0 και δύο φορές 3-0!

Η… παράδοση

Νίκες Ολυμπιακού: 48

Ισοπαλίες: 32

Νίκες ΑΕΚ: 37

Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό

Νίκες Ολυμπιακού: 32

Ισοπαλίες: 11

Νίκες ΑΕΚ: 15

Στον πρώτο γύρο

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1

(89′ κεφαλιά Μπακασέτας – 58′ σουτ Φορτούνης)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις