Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Κάκιστη εικόνα και “τεσσάρα” από Γκενκ! Προβλημάτισαν οι Πειραιώτες – video

Ολυμπιακός: Κάκιστη εικόνα και “τεσσάρα” από Γκενκ! Προβλημάτισαν οι Πειραιώτες – video
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός πήρε κάτω από τη βάση στο δυνατό φιλικό τεστ με την Γκενκ. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς παρουσίασε πολύ κακή εικόνα, ειδικά στα μετόπισθεν, κι ηττήθηκε με 4-0 από τη βελγική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι του επί βελγικού εδάφους. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς παρουσίασε πολύ κακό πρόσωπο στο δυνατό τεστ με την Γκενκ, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 4-0.

Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν άπειρα λάθη στη μεσαία γραμμή και κυρίως στην άμυνα, με τους Βέλγους να δημιουργούν αρκετές ακόμα ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

Από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο σημείωσε η Γκενκ, με τους Τροσάρ (2), Μαλινόφσκι και Ζεγκρόβα, ενώ είχε ακόμα δύο πέναλτι, δύο δοκάρια κι άλλες σημαντικές ευκαιρίες για γκολ. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός απείλησε ελάχιστα την εστία της Γκενκ.

Ο αγώνας

Η Γκενκ είχε την ευκαιρία να μπει από πολύ νωρίς σε θέση οδηγού, με τον Χριστοδουλόπουλο να υποπίπτει σε παράβαση μέσα στην περιοχή και τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Ο Τροσάρντ σημάδεψε, όμως, το δεξί δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Οι Βέλγοι, οι οποίοι είναι σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο της προετοιμασίας, πήραν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα μετά το 25′ κι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο. Στο 30′ οι Σισέ και Βούκοβιτς τα… έκαναν θάλασσα, με τον Τροσάντ να βγαίνει από το πουθενά απέναντι από τον Χουτεσιώτη και να κάνει το 1-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μαλινόφσκι ανενόχλητος στην περιοχή έκανε το σουτ με το αριστερό και εκτέλεσε τον Χουτεσιώτη, για το 2-0, ενώ στο 42′ ο Ζεγκρόβα λίγο έλειψε να κάνει το 3-0, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Η τρικυμία στην “ερυθρόλευκη” άμυνα συνεχίστηκε, ενώ μπροστά οι Πειραιώτες προσπάθησαν να γίνουν πιο απειλητικοί, δίχως αποτέλεσμα. Στο 48′ ο Ποντένσε, έπειτα από κάθετη του Τσιμίκα, γύρισε στον Γκερέρο, ο οποίος νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Γάνδης.

Στο 65′ τρίτωσε… το κακό για τον Ολυμπιακό. Ο αψυχολόγητος Σισέ έχασε την μπάλα στην περιοχή και χωρίς λόγο κράτησε από τη μέση τον Σαμάτα σε μια φάση που η μπάλα κατευθυνόταν στο πλάι και μακριά από την περιοχή. Ο Τροσάρντ αυτή τη φορά ευστόχησε κι έκανε το 3-0.

Στο 76′ ήρθε και το τέταρτο γκολ για τους Βέλγους, με τον Ζεγκρόβα να εκτελεί ανενόχλητος με το αριστερό εντός περιοχής.

Μετά τη βαριά ήττα από την Γκενκ, ο Ολυμπιακός αναχωρεί από το Βέλγιο με προορισμό την Ολλανδία, όπου θα αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν στο Uden (24/7, 20:00) και την Γκεζτεπέ στο Arnhem (26/7, 19:00), πριν επιστρέψει στην Ελλάδα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΓΚΕΝΚ (Φιλίπ Κλεμέν): Βούκοβιτς, Ουρόνεν, Ντεβάεστ, Αϊντόο, Μαέλε, Μπέργκε, Μαλινόφσκι, Ποζουέλο, Τροσάρντ, Ζεγκρόβα, Σαμάτα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρος Μαρτίνς): Χουτεσιώτης, Ελαμπντελαουί, Βούκοβιτς, Σισέ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (46′ Ανδρούτσος), Φορτούνης (80′ Κούτρης), Χριστοδουλόπουλος (80′ Χατζισαφί), Φετφατζίδης (46′ Ποντένσε), Γκερέρο (80′ Ανσαριφάρντ).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις