Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Καραπαπάς: Διαφορετική η περίπτωση της ΑΕΚ – Τώρα δεν τους κάνουν οι τακτικοί δικαστές;

Ολυμπιακός – Καραπαπάς: Διαφορετική η περίπτωση της ΑΕΚ – Τώρα δεν τους κάνουν οι τακτικοί δικαστές;
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Κώστας Καραπαπάς πήρε θέση για την ποινή που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό για τα γεγονότα της Πάτρας, τόνισε πως κακώς συγκρίνονται και συνδυάζονται γεγονότα και διερωτήθηκε αν τώρα οι τακτικοί δικαστές είναι καλοί ή όχι, ανάλογα με τις αποφάσεις τους.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ τόνισε πως είναι διαφορετικές οι υποθέσεις με τα επεισόδια στο Παναχαϊκή – Ολυμπιακός και ΑΕΚ – Ολυμπιακός και υπογράμμισε ότι στο ματς της Πάτρα δεν υπήρχε καμία αναφορά για επεισόδια στις εκθέσεις του παρατηρητή και της αστυνομίας.

Ο κ. Καραπαπάς μίλησε για τον γιατρό του αγώνα, επισημαίνοντας πως “… προσέγγισε τον παρατηρητή και του ζήτησε με επίμονο τρόπο να σημειώσει στην έκθεσή του γεγονός που δεν υπέπεσε στην αντίληψη του ίδιου του παρατηρητή” και… αναρωτήθηκε αν οι τακτικοί δικαστές είναι καλοί μόνο όταν οι αποφάσεις τους συμφέρουν τις ομάδες.

Τα όσα είπε ο Κώστας Καραπαπάς “στον ΣΠΟΡ FM 94,6” για την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής

“Ο λόγος της παρέμβασής μας είναι ότι υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι που δεν γνωρίζουν πως λειτουργούν οι αθλητικές επιτροπές και το αθλητικό δίκαιο γενικότερα. Γιατί άκουσα ότι δεν ελήφθη υπόψη η έκθεση του Σταδίου. Μιλάω για το παιχνίδι της Παναχαϊκής με τον Ολυμπιακό στην Πάτρα. Βλέπω μια προσπάθεια που μπαίνει για πίεση στον αθλητικό εισαγγελέα, τον κο. Σημιτζόγλου, για να αλλάξει τη ροή μιας τόσο απλής υπόθεσης, που κάποιοι τη συγκρίνουν με την υπόθεση της ΑΕΚ που δεν έχει σχέση. Η Πειθαρχική Επιτροπή, σύμφωνα με τους κανονισμούς, μπορεί να λάβει υπόψη μόνο το φύλλο αγώνα και την έκθεση του παρατηρητή και συμπληρωματικά και μόνο την έκθεση της Αστυνομίας. Στην περίπτωση της ΑΕΚ για την οποία γίνεται πολύς λόγος, η έκθεση της Αστυνομίας ελήφθη υπόψη επειδή η έκθεση του παρατηρητή αναφέρει ότι 300 άνθρωποι της ΑΕΚ πέταγαν μπουκάλια, μάρμαρα, βόμβες μολότοφ και μάλιστα εξερχόμενοι από τις θύρες 1 και 35 δηλαδή μέσα από το γήπεδο, βγήκαν στον περιβάλλοντα χώρο και έριξαν μολότοφ. Αυτό είναι ένα άλλο πράγμα από την Πάτρα.

Στην ΑΕΚ η μία έκθεση που παίρνει υπόψη Επιτροπή λέει για μολότοφ. Στην Πάτρα η έκθεση του παρατηρητή δεν λέει τίποτα για μολότοφ. Το μόνο επιβαρυντικό είναι ότι έχουμε έναν γιατρό, τον περίφημο γιατρό του αγώνα τον Δημητρόπουλο που είναι παλιός διαιτητής, προσέγγισε τον παρατηρητή και του ζήτησε με επίμονο τρόπο να σημειώσει στην έκθεσή του γεγονός που δεν υπέπεσε στην αντίληψη του ίδιου του παρατηρητή. Ο παρατηρητής δεν το είχε σημειώσει μόνος του. Γιατί ο παρατηρητής πάει εκεί για να παρατηρεί ο ίδιος. Γι’ αυτό το λόγο κλήθηκε ο Ολυμπιακός.

Και τι αποδείχθηκε περίτρανα; Ότι ο τραυματισμός δεν έγινε στο γήπεδο. Και γιατί το ξέρουμε αυτό; Γιατί ο τραυματίας είχε δώσει κατάθεση στην αστυνομία την ώρα του αγώνα. Γιατί αν την είχε δώσει την επόμενη μέρα μπορεί να έλεγαν άλλοι διάφορα. Τώρα δεν μπορούν να πουν όμως, δυστυχώς γι’ αυτούς. Την ώρα που εμείς παίζαμε τον αγώνα ο άνθρωπος έδινε κατάθεση στην αστυνομία και έλεγε ότι το περιστατικό έγινε ένα χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνδεθεί η έκθεση της Αστυνομίας με το περιστατικό στην Επιτροπή. Ειλικρινά απορώ μήπως δεν το ξέρουν, ή κάνουν ότι δεν το ξέρουν.

Στην ΑΕΚ υπάρχει μια επιβαρυντική έκθεση παρατηρητή και συμπληρωματικά η έκθεση της αστυνομίας. Στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει αυτό. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού η έκθεση της Αστυνομίας λέει ότι δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός αστυνομικού, ούτε φιλάθλου. Ποιος δεν το καταλαβαίνει λοιπόν ότι αυτό είναι διαφορετικό; Ο Ολυμπιακός δεν κλήθηκε ούτε για φθορές, ούτε για ρίψεις. Κλήθηκε για έναν πιθανό τραυματισμό που δεν υπάρχει. Μία τέτοια έκθεση πέρσι μας στέρησε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα όταν ξαφνικά για επεισόδια έξω στο δρόμο ήταν μία διμοιρία και ο Ολυμπιακός έφαγε μείον τρία. Δεν είδα την ίδια ευαισθησία όλων για τις αστυνομικές εκέσεις.

Εγώ είμαι υπέρ της αλήθειας. Δεν γίνεται η αστυνομία να καθορίσει το πρωτάθλημα. Δεν γίνεται να παιχτεί έτσι ποδόσφαιρο. Είναι διαφορετικό από την ΑΕΚ. Μία στημένη ιστορία με έναν προβοκάτορα. Υπάρχουν ένορκες καταθέσεις εν ενεργεία αστυνομικών που κατέθεσαν τι συνέβη, όχι τι γράφουν τα σάιτ.

Υπάρχει μπούλινγκ στην επιτροπή για σκάνδαλα και πάει να γίνει το ίδιο και στον κύριο Σιμιτζόγλου. Εμείς λέμε να πάει στην ΑΕΚ που έλεγε ότι οι μολότοφ δεν είναι βιαιοπραγία. Είναι επικίνδυνο με τα μείον τρία, υπάρχουν προβοκάτσιες. Δεν το θέλουμε αυτό. Να αλλάξει από του χρόνου. Δεν μπορεί να αποφασίζει το κράτος. Όταν χτυπάει μία διμοιρία είναι το μακρύ χέρι του κράτους. Είμαστε πάλι αδικημένοι. Λέγαμε για τακτικούς δικαστές. Δεν μπορεί να λένε πως η επιτροπή μπορεί να λάβει υπόψιν της την έκθεση του σταδίου για έναν νιπτήρα που έσπασε το 1993.

Η ίδια επιτροπή με καμμένη καντίνα στο ΠΑΟΚ – Άρης έβαλε 15.000 χιλιάδες πρόστιμο και σε εμάς 60.000. Αυτό θα κάνουμε; Όταν μας βολεύει μια απόφαση, είναι καλή οι δικαστές και όταν δεν μας βολεύει, δεν είναι; Θέλουν να μας κόψουν 60 βαθμούς, ας το κάνουν. Υπάρχει μεγάλη προδιάθεση να μην βρίσκεται ο Ολυμπιακός στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Θα χαρούν υπουργοί, πρωθυπουργοί, θα χαρούν όλοι…”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις