Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Λαμία: Κρατάει την «ερυθρόλευκη» σημαία στην κορυφή

Ολυμπιακός – Λαμία: Κρατάει την «ερυθρόλευκη» σημαία στην κορυφή

Ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στους αντιπάλους του να τον προσπεράσουν εκ νέου. Νίκησε τη Λαμία 2-0 και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι δε οπαδοί του, ειδικά στην αρχή του αγώνα, έβριζαν με συνθήματα τον Κώστα Ζουράρι, τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση.

Ο Μάριν στο 9′ και ο Ανσαριφάρντ στο 37′ πέτυχαν τα γκολ της νίκης, στην οποία έφτασαν οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να παιδευτούν ή να πιάσουν εξαιρετικά ποσοστά απόδοσης.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός, πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο έφτασε στο γκολ. Στο 9′ έπειτα από υπέροχη μπαλιά του Φορτούνη, ο Μάριν μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε και έκανε το 1-0. Υστερα διατήρησε την κυριαρχία του στο παιχνίδι, αλλά είχε προβλήματα στη δημιουργία φάσεωνστην αντίπαλη εστία.

Πάντως, πριν πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια οι Πειραιώτες πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Στο 37′, έπειτα από λάθος του Αναστασόπουλου, ο Ζιλέ πάσαρε στον Ανσαριφάρντ κι αυτός εύκολα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Με δύο σερί ευκαιρίες άρχισε το β’ ημίχρονο. Στο 47′ ο αμαρκάριστος Φορτούνης έχασε από κοντά ένα γκολ πάρε – βάλε από μαγική πάσα του Μάριν και στο 48′ ο Ανσαριφάρντ από διαγώνια θέση έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Τότε, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να κινούνται πιο δραστήρια. Στο 64′ η κεφαλιά του Βουό ήταν η πρώτη καλή στιγμή της Λαμίας και στο 69′ το σουτ του Πίτι εξουδετέρωσε ο Προτό. Όμως πέραν αυτών ουδέν! Από την άλλη μεριά, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χάσει πλέον τον ρυθμό τους και οι αλλαγές δεν βοήθησαν σε κάτι περισσότερο.

Μέχρι το τέλος του αγώνα, ένα σουτ του Πάρντο στο 85′ που έφυγε άουτ, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Ολυμπιακός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Φιγκέιρας, Κούτρης, Μποτία, Ένχελς, Ρομαό, Ζιλέ, Μάριν, Φορτούνης ( Σεμπά), Μιραλάς (70 Πάρντο), Ανσαριφάρντ (85′ Τζούρτζεβιτς).

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Κουκόλης (71′ Ορτέγκα), Παντελιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασόπουλος (51′ Κουτρουμάνος), Μπλάζιτς, Πίτι, Βάρντερσον, Ακόστα (53′ Βουό).

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις