Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ισοπαλία στα… πέναλτι! “Πράσινη” μαγκιά, “ερυθρόλευκη” αυτοκτονία

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ισοπαλία στα… πέναλτι! “Πράσινη” μαγκιά, “ερυθρόλευκη” αυτοκτονία
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο “Γ. Καραϊσκάκης”, στο “αιώνιο” ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Superleague. Δύο πέναλτι έγραψαν την ιστορία του αγώνα, με τους “πράσινους” να στερούν από τους “ερυθρόλευκους” τους τρεις βαθμούς της νίκης και να τους αφήνουν πίσω στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Φορτούνη και να αγωνίστηκε για μισή ώρα με παίκτη λιγότερο, ωστόσο έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μουνιέ.

Οι “πράσινοι” των χιλίων προβλημάτων στάθηκαν εξαιρετικά απέναντι στους Πειραιώτες, οι οποίοι και πάλι δεν έθελξαν με την απόδοση τους, με την ομάδα του Γκαρθία να χάνει κι άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Το σκορ διαμορφώθηκε από δύο πέναλτι. Ο Οικονόμου ανέτρεψε τον Ανσαριφάρντ στο 60′ κι είδε και την κόκκινη κάρτα, με τον Φορτούνη να γράφει το 1-0 από την άσπρη βούλα. Οι “πράσινοι” διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την αποβολή του αμυντικού τους, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” φώναξαν για το γκολ της ισοφάρισης του “τριφυλλιού”. Ο Ένγκελς ανέτρεψε τον Ινσούα, ο οποίος ήταν ελάχιστα έξω από την περιοχή, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι σε μία τρομερά οριακή φάση. Ο Γάλλος ήταν εύστοχος από τα έντεκα βήματα και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο ίσως ήταν ένα από τα χειρότερα στην ιστορία των αιωνίων ντέρμπι. Οι δύο ομάδες επηρεασμένες από το άδειο “Γ. Καραϊσκλάκης” δεν βρήκαν ρυθμό, με αποτέλεσμα να περιοριστούν σ’ ένα παιχνίδι κέντρου. Οι “ερυθρόλευκοι” και οι “πράσινοι” ήταν κάκιστοι στο δημιουργικό κομμάτι με την μοναδική αξιόλογη τελική προσπάθεια να σημειώνεται στο 45′ (!), όταν ο Μιραλάς αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε αρκετά καλά στα πρώτα λεπτά του αγώνα, στη συνέχεια έχασε τη μάχη του κέντρου, αλλά δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Ολυμπιακό.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι κι έψαψε το γκολ, με τον Μιραλάς να κάνει κλασική ευκαιρία για γκολ στο 49′. Ο Βέλγος επιθετικός νικήθηκε από τον Βλαχοδήμο σε τετ-α-τετ. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι σε κεφαλιά Ένγκελς, ενώ στο 60′ η “ερυθρόλευκη” πίεση απέφερε καρπούς.

Ο Οικονόμου τράβηξε τη φανέλα του Ανσαριφάντ, με τον Ευαγγέλου να δίνει το πέναλτι και να στέλνει τον αμυντικό του Παναθηναϊκού στα αποδυτήρια. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φορτούνης, ο οποίος έκανε το 1-0.

Στη συνέχεια, οι “πράσινοι”, παρότι αγωνιζόντουσαν με παίκτη λιγότερο, βγήκαν μπροστά κι άρχισαν να γίνονται απειλητικοί. Ο Ολυμπιακός βρήκε χώρους, αλλά ο Τζούρτζεβιτς τα έκανε… θάλασσα σε δύο κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Οι Πειραιώτες δεν “καθάρισαν” το παιχνίδι και τιμωρηθήκαν.

Στο 86′ ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να κερδίσει πέναλτι! Ο Ενγκελς ανέτρεψε οριακά εκτός περιοχής τον Ινσούα με το διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μουνιέ ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Ο Ολυμπιακός “πέταξε” ακόμα δύο βαθμούς, ενώ φέτος δεν κέρδισε τον Παναθηναϊκό, μιας και στη Λεωφόρο είχε ηττηθεί.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ένγκελς, Μποτία, Ομάρ, Χατζισαφί, Ταχτσίδης, Ρομαό, Πάρντο (89′ Μαρίν), Οφόε (55′ Φορτούνης), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (77′ Τζούρτζεβιτς).
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Οικονόμου, Ινσούα, Τζανδάρης, Κάτσε (65′ Μουνιέ), Κουλιμπαλί (81′ Χατζηγιοβάνης), Λουντ, Άλτμαν, Δώνης (65′ Αυλωνίτης).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις