Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Το πιο… ιδιαίτερο ντέρμπι “αιωνίων”

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
ΦΩΤΟ eurokinissi

Όποια κι αν είναι η κατάσταση των δυο ομάδων, όποιες και αν είναι οι συνθήκες, το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός θα είναι το δικό μας clasico (19:30, Newsit.gr, Novasports1HD).

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκός στο “Γ. Καραϊσκάκης” στο μεγάλο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Superleague.

Το συγκεκριμένο clasico θα μπορούσε να χαρακτηριστεί… ιστορικό, αφού θα είναι το πρώτο που θα γίνει χωρίς κόσμο, μετά την τιμωρία των “ερυθρόλευκων” για τα όσα έγιναν στο ματς με την ΑΕΚ.

https://twitter.com/olympiacos_org/status/970209067934408704

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από το ματς της Τούμπας που ματαιώθηκε και θέλει μόνο τη νίκη, προκειμένου να κυνηγήσει μέχρι τέλους τις ελπίδες του για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Φυσικά, στη.. μέση είναι και το γόητρο της νίκης κόντρα στον “αιώνιο” αντίπαλο, κάτι που έχει τονιστεί στους παίκτες του Γκαρθία.

Στο… αντίπαλο “στρατόπεδο” η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη, αφού τα οικονομικά προβλήματα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι μεγάλα, . Οι παίκτες όμως έχουν κρατήσει το “τριφύλλι” σε τροχιά πεντάδας, έχουν αρχίσει να αποκτούν ομοιογένεια στο παιχνίδι τους και θέλουν να κάνουν καθοριστική “ζημιά” στον Ολυμπιακό.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Όσκαρ Γκαρθία δεν αναμένεται να κάνει κάποια έκπληξη στην ομάδα που θα παρατάξει. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Προτό, ενώ στην άμυνα θα τοποθετηθούν οι Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ και Κούτρης.

Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Ρομαό και Ταχτσίδης και οι Μάριν -και Μιραλάς στα άκρα. Ο Οτζίτζα αναμένεται να βρεθεί πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Στον Παναθηναϊκό, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αφού το ρόστερ έχει αποδυναμωθεί. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε την αντιπροσωπεία της Θύρας 13 να επισκέπτεται την τελευταία προπόνηση των “πρασίνων” για να τους τονίσει το ηθικό και είναι έτοιμος να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Βλαχοδήμος, ενώ μπροστά του θα έχει τους Γιόχανσον, Οικονόμου, Κουρμπέλη και Ινσούα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Κάτσε και ο Τζανδάρης και οι Κουλιμπαλί – Μουνιέ στα βρεθούν άκρα της επίθεσης. Ο Λουντ αναμένεται να είναι πίσω από τον προωθημένο Δώνη.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις