Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ψυχωμένοι “πράσινοι”… μπλόκαραν τους Πειραιώτες! [pics]

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ψυχωμένοι “πράσινοι”… μπλόκαραν τους Πειραιώτες! [pics]
ΦΩΤΟ eurokinissi

– “Θρίλερ” στο Καραϊσκάκης με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις
– Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε “αγκαλιά” με ένα μεγάλο διπλό, αλλά “λύγισε” στο τέλος
– Το τελικό 1-1 “ψαλίδισε” τις ελπίδες των Πειραιωτών για τον τίτλο
– Ο Κάτσε με ασύλληπτο σουτ το 1-0, ο Σισέ “απάντησε” με προβολή στο 95′
– Το ντέρμπι “σημάδεψε” και ο σοκαριστικός τραυματισμός του Διούδη, που απέφυγε πάντως τα χειρότερα

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε “ψυχωμένος” στο “Καραϊσκάκης” και έπαιζε στα ίσια τον Ολυμπιακό μέχρι και τη γκολάρα του Κάτσε, όμως οι Πειραιώτες αντέδρασαν στη συνέχεια, έκλεισαν τους “πράσινους” στα καρέ τους και βρήκαν τελικά το γκολ της ισοφάρισης στο 95′, με προβολή του Σισέ.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Το τελικό 1-1 διατήρησε το αήττητο για το Τριφύλλι στην έδρα των “ερυθρόλευκων” για 3η συνεχόμενη χρονιά, αλλά επίσης απομάκρυνε ακόμη περισσότερο την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς από την κορυφή της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με σχεδόν 10 λεπτά καθυστέρηση, καθώς τα καπνογόνα των οπαδών του Ολυμπιακού, δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα στο “Καραϊσκάκης”.

Όταν άρχισε πάντως το ματς, Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και σκόραρε στην πρώτη φάση του στον αγώνα, με τον Ποντένσε να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά να έχει πρώτα υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα στο γήπεδο και βγάζοντας αρκετούς παίκτες στις αντεπιθέσεις “έκοψε” τη φόρα των γηπεδούχων. Ο Κάτσε μάλιστα έχασε μία καλή ευκαιρία στο 14′, σουτάροντας αδύναμα από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Ολυμπιακό να “απειλεί” με τον Χασάν, αλλά ο Αιγύπτιος ήταν άστοχος στην τελική προσπάθεια, ενώ ο Παναθηναϊκός τα “χάλαγε” στην τελική πάσα, με τουλάχιστον 2 αντεπιθέσεις να “σταματούν” στην κακή κάθετη των παικτών του.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, ήρθε στο 38ο λεπτό, με τον Φορτούνη να συνδυάζεται εξαιρετικά με τον Ποντένσε και τον Πορτογάλο να βρίσκεται απέναντι από τον Διούδη. Ο Έλληνας γκολκίπερ τον νίκησε στο τετ-α-τετ και έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μία αλλαγή, καθώς ο Χασάν ένιωσε ενοχλήσεις στα αποδυτήρια και έδωσε τη θέση του στον Χριστοδουλόπουλο. Η είσοδος του Λάζαρου έφερε και μία “αναμπουμπούλα” στην άμυνα του Παναθηναϊκού και μόλις στο 51΄οι “ερυθρόλευκοι” έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε και πάλι λόγω του σοκαριστικού τραυματισμού του Διούδη.

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δέχθηκε ένα χτύπημα στο κεφάλι στην έξοδό του και φάνηκε να χάνει τις αισθήσεις του. Τελικά τα χειρότερα όμως αποφεύχθηκαν και έδειξε αντίδραση στο φορείο, καθώς έφευγε από το γήπεδο, μέσα σε αποθέωση από τους φίλους του Ολυμπιακού!

Όταν ξανά άρχισε το ματς, οι δύο ομάδες έδειξαν να μην έχουν ρυθμό, αλλά μια “μαγική” ενέργεια του Κάτσε έβαλε “φωτιά” στον αγώνα. Ο Αλβανός μέσος του Τριφυλλιού “τσίμπησε” τη μπάλα μπροστά από τον Μπουχαλάκη και με ασύλληπτο σουτ έστειλε τη μπάλα στο “παραθυράκι” του Σα για το 0-1.

Αμέσως μετά μάλιστα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να “τελειώσει” το ματς, αλλά ο Μακέντα δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή μπροστά στον τερματοφύλακα των Πειραιωτών και ο Ινσούα σούταρε στη συνέχεια πάνω από τα δοκάρια σε κενή εστία.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε στη συνέχεια και “σφυροκόπησε” την εστία των “πρασίνων”. Ο Μάρτινς πέρασε στην επίθεση και τον Σισέ και οι παίκτες του τον “σημάδεψαν” με συνεχόμενα γεμίσματα μέσα στην περιοχή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία αυξημένη “πίεση” μπροστά από το τέρμα του άπειρου Κότσαρη, διαδοχικά κόρνερ, αλλά και ελάχιστες ευκαιρίες από τους “ερυθρόλευκους”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η καλύτερη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ήρθε από μια εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, που ανάγκασε σε φανταστική απόκρουση το νεαρό τερματοφύλακα του Τριφυλλιού στο 83′.

Από στημένη φάση ήρθε και το δοκάρι του Ομάρ στο 87′, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Κότσαρης βγήκε και έδιωξε, αλλά στο ριμπάουντ ο Νορβηγός σούταρε δυνατά και έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι.

Το γκολ ήρθε τελικά για τον Ολυμπιακό στο 95′, όταν από ένα γέμισμα στην περιοχή, ο Ομάρ γύρισε ωραία τη μπάλα με το κεφάλι, ο νεαρός τερματοφύλακας του Τριφυλλιού δεν αντέδρασε σωστά και ο Σισέ σε κενή εστία έκανε με προβολή το 1-1.

Με τρία λεπτά να απομένουν μάλιστα (δόθηκαν 9 λεπτά καθυστερήσεων λόγω της διακοπής στον τραυματισμό του Διούδη) ο Ολυμπιακός έψαξε και δεύτερο γκολ, με τον Κότσαρη να βγάζει εντυπωσιακά μια κεφαλιά του Φορτούνη για να “κρατήσει” τελικά το 1-1 για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός: Σα, Μπουχαλάκης (63′ Μάνος), Νάτχο (77′ Καμαρά), Φορτούνης, Γκιγιέρμε, Ομάρ, Χασάν (λ.τρ. Λάζαρος), Κούτρης, Βούκοβιτς, Ποντένσε και Παπέ Σισέ.

Παναθηναϊκός: Διούδης (53′ λ.τρ. Κότσαρης), Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μακέντα, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (71′ Μουνιέ) Κουρμπέλης, Μαυρομάτης (73′ λ.τρ. Πούγγουρας), Κάτσε και Κουλιμπαλί.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις