Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Εικόνες ντροπής κι οριστική διακοπή στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ! Κατοχυρώθηκε τελικά το γκολ του Δικέφαλου του Βορρά

Εικόνες ντροπής κι οριστική διακοπή στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ! Κατοχυρώθηκε τελικά το γκολ του Δικέφαλου του Βορρά
ΦΩΤΟ eurokinissi

– Διακόπηκε οριστικά το ντέρμπι της Τούμπας, που για ακόμη μία φορά θα κριθεί εκτός γηπέδου μετά τις αθλιότητες που έγιναν μέσα σ’αυτό
– Μέτρησε τελικά το γκολ του ΠΑΟΚ ο Κομίνης, αλλάζοντας δύο φορές την απόφαση του
– Η διακοπή του αγώνα έγινε με υπαιτιότητα της ΑΕΚ, σύμφωνα με τον ΠΑΟΚ
– Η πλευρά της ΑΕΚ υποστηρίζει ότι το γκολ του ΠΑΟΚ μέτρησε, αλλά ότι η διακοπή οφείλεται στην εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο

Δείτε το LIVE του newsit.gr

Εικόνες ντροπής εκτυλίχθηκαν για άλλη μια φορά στα ελληνικά γήπεδα. Τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα έκαναν τον γύρο του κόσμου, επιβεβαίωνοντας ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολλά χρόνια πίσω.

Ο Γιώργος Κομίνης πήρε την απόφαση να διακόψει το ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, με τον Δικέφαλο του Βορρά να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 1-0. Ο Έλληνας διαιτητής κατακύρωσε τελικά το γκολ του Βαρέλα στο 90’.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, δεν είχε γίνει γνωστό τι έχει γράψει ο κύριος Κομίνης στο φύλλο αγώνα. Σύμφωνα με τον ΠΑΟΚ, ο ρέφερι της αναμέτρησης κατοχύρωσε το γκολ του Βαρέλα, σημειώνοντας ότι ο αγώνας διακόπηκε με υπαιτιότητα της ΑΕΚ, η οποία δεν θέλησε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο.

Η πλευρά της ΑΕΚ υποστηρίζει ότι το γκολ του ΠΑΟΚ μέτρησε, ωστόσο τόνιζει ότι η διακοπή οφείλεται στην είσοδο του Ιβάν Σαββίδη!

Το χρονικό του ντέρμπι

Τα νεύρα και τα πολλά λάθη κυριάρχησαν στο πρώτο δεκάλεπτο της Τούμπας. Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τα αίματα να… ανάβουν με το “καλημέρα”, όταν ο Μάτος άπλωσε το χέρι και βρήκε τον Λιβάγια στο πρόσωπο, βλέποντας την κίτρινη κάρτα στο 5′.

Οι δύο πάγκοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθούν, με την ένταση να συνεχίζεται και στα επόμενα λεπτά. Στο 9′ ο Μπακασέτας έκανε σκληρό φάουλ στον Μάτος, με τους δύο πάγκους να πετάγονται ξανά. Ο διαιτητής Κομίνης απέβαλε τον υπεύθυνο ασφαλείας της ΑΕΚ, Γιώργο Καλτσίδη, και τον Παντελή Κωνσταντινίδη.

Μετά τις αποβολές, το παιχνίδι βρήκε ρυθμό. Η καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στην ΑΕΚ, με τον Αραούχο να ξεφεύγει από τον Κρέσπο και να κάνει το “ψαλιδάκι”, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ στο 14′.

Ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να απειλήσει την εστία του Μπάρκα. Μετά το 30′, ο ΠΑΟΚ ανέβηκε και προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ, με ένα σουτ του Μαουρίσιο στο 32′ που βρήκε σε αμυντικό της ΑΕΚ και πέρασε δίπλα από δεξί δοκάρι της εστίας της Ένωσης, να αποτελεί την καλύτερη φάση των γηπεδούχων.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ χάθηκε στο 52′. Έπειτα από λάθος των αμυντικών της ΑΕΚ, ο Κάμπος μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Μπάρκα, αλλά ο Λαμπρόπουλος έκανε σωτήρια προβολή κι έσωσε την εστία της Ένωσης.

Στο 62′ ο Πρίγιοβιτς έκανε το σουτ από καλή θέση, αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε εύκολα. Στο 63′ ο Μπακασέτας έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε με τα πόδια, ενώ στο 64′ το σουτ του Πρίγιοβιτς πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μπάρκα. Στο 73′ ήταν η σειρά του Μπακασέτα να απειλήσει με σουτ την εστία του Πασχαλάκη, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Μετά το καταιγιστικό δεκάλεπτο, ακολούθησαν 15 λεπτά χωρίς φάσεις, μέχρι που το ρολόι έδειξε 90′. Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο, το παιχνίδι έγινε ροντέο.

Ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα, ωστόσο οι πανηγυρισμοί των παικτών του ΠΑΟΚ κράτησαν λίγα δευτερόλεπτα. Ο βοηθός Ποντίκης, έπειτα από συνεννόηση με τον Κομίνη δεν μέτρησαν το τέρμα για οφσάιντ του εκτεθειμένου Μαουρίσιο, που έκριναν πως είχε συμμετοχή στη φάση.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ήταν έξαλλοι, με τον Ιβάν Σαββίδη να “μπουκάρει” στον αγωνιστικό χώρο και τον ρέφερι να αποχωρεί για τα αποδυτήρια.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Εισβολή Σαββίδη στο γήπεδο! Ζητούσε από τους παίκτες του να φύγουν, «όχι» από Βιεϊρίνια

Χάος στην Τούμπα

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας (78’ Σάκχοφ), Κάμπος, Λημνιός (55’ Μακ), Πέλκας (75’ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο (82’ Μασούντ), Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Λιβάγια (65’ Λάζαρος), Γκάλο, Μπακασέτας, Αραούχο
Στον πάγκο: Τσιντώτας, Λόπες, Λάζαρος, Γιακουμάκης, Γαλανόπουλος, Τζανετόπουλος

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις