Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Όρθιος” ο Άγιαξ! Τον… στρίμωξε ο ΑΠΟΕΛ – videos

“Όρθιος” ο Άγιαξ! Τον… στρίμωξε ο ΑΠΟΕΛ – videos
@apoelfcofficial

Στο Άμστερνταμ θα λύσουν τους… λογαριασμούς τους ΑΠΟΕΛ και Άγιαξ, μετά το 0-0 στον πρώτο τους αγώνα για τα πλέι οφ του Champions League. Αρκετές σημαντικές ευκαιρίες έχασαν οι Κύπριοι, που είχαν και δοκάρι – Σπουδαίες εκτός έδρας νίκες για Σλάβια Πράγας και Μπριζ.

Ο Άγιαξ πέρασε ένα δύσκολο βράδυ στην έδρα του ΑΠΟΕΛ, αλλά κατάφερε να φύγει από το ΓΣΠ με την ισοπαλία (0-0), στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τα πλέι οφ του Champions League.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν… με το πόδι στο γκάζι, αλλά ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε μετά το πρώτο 15λεπτο να πάρει τα ηνία του αγώνα και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Η καλύτερη φάση των γηπεδούχων έγινε στο 28’. Ο Αλτάμαρι «τσίμπησε» την μπάλα μετά από κάθετη πάσα, αλλά το πλασέ του μέσα απ’ τη μεγάλη περιοχή την έστειλε να περάσει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ονάνα.

Ο Άγιαξ μπήκε «δυνατά» και στην επανάληψη αλλά και πάλι ο ΑΠΟΕΛ ήταν αυτός που «άγγιξε» το γκολ. Στο 58’ ο Ονάνα έδιωξε το πλασέ του Αλτάμαρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μερκίς σημάδεψε το δοκάρι με καρφωτή κεφαλιά! Ο «Αίαντας» στάθηκε τυχερός δύο λεπτά αργότερα, όταν ο ίδιος παίκτης αστόχησε από το ύψος της μικρής; Περιοχής.

Το ματς συνεχίστηκε σε πολύ καλό ρυθμό, με τον ΑΠΟΕΛ να χάνει ευκαιρία στο 70’ με το σουτ του <σόουζα και να μένει με παίκτη περισσότερο στο 80’, μετά την αποβολή –με δεύτερη κίτρινη κάρτα- του Μαζράουι.

Τα τελευταία λεπτά είχαν αρκετή ένταση. Παρά την πίεση που δέχθηκε, ο Άγιαξ ήταν αυτός που είχε τον τελευταία ευκαιρία του αγώνα. Ο Μιχαΐλοβιτς έσωσε την τελευταία στιγμή την εστία του των Κυπρίων, αφού έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή, από το πλασέ του Χούντελααρ!

Στα άλλα δύο ματς της βραδιάς για τα πλέι οφ του Champions League, σπουδαίες εκτός έδρας νίκες (με 1-0) πήραν Σλάβια Πράγας και Κλαμπ Μπριζ, σε βάρος των Κλουζ και Λασκ, αντίστοιχα. Οι επαναληπτικοί θα γίνουν σε μια εβδομάδα.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις