Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ουγγαρία – Ελλάδα: Ο… νόμος του ποδοσφαίρου “λύγισε” την Εθνική! – videos

Ουγγαρία – Ελλάδα: Ο… νόμος του ποδοσφαίρου “λύγισε” την Εθνική! – videos
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Εθνική Ελλάδας ήταν καλύτερη από την Ουγγαρία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πάρει ακόμη και τη νίκη, όμως τελικά “μίλησε” ο νόμος του ποδοσφαίρου -και κάποια λάθη στην άμυνα- με τους Ούγγρους να παίρνουν το ματς με 2-1.

Η Ελλάδα δεν τα κατάφερε στην Ουγγαρία για τη δεύτερη αγωνιστική του Nations League, αφού την ώρα που εκείνεη έχανε τις ευκαιρίες με το “τσουβάλι”, οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν τις δικές τους και πήραν τη νίκη με 2-1.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα από το newsit.gr

Με τον Μανωλά να ισοφαρίζει άμεσα στο γρήγορο γκολ του Σαλάι από το 15ο λεπτό του αγώνα, η Εθνική μας Ομάδα, βρέθηκε σε τουλάχιστον 4 περιπτώσει κοντά στο 1-2, με τους Ούγγρους όμως να σκοράρουν τελικά κόντρα στη ροή του αγώνα, για το 2-1 στο 42′.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι διεθνείς μας έψαξαν κάτι καλύτερο, όμως βρίσκοντας απέναντί τους και ένα ιδιαίτερα σταθερό Γκούλασι, δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την ήττα, που τους φέρνει πλέον ισόβαθμους με τους “Μαγιάρους” και πίσω από τη Φινλανδία, στο δεύτερο όμιλο της τρίτης κατηγορίας.

Το παιχνίδι

Με γκολ ξεκίνησε το παιχνίδι στην Ουγγαρία, αφού στην πρώτη ουσιαστικά φάση του αγώνα, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ. Μετά από μία εξαιρετική επιθετική ανάπτυξη, ο Σαλάι βρέθηκε μέσα στην ελληνική περιοχή και με ωραίο σουτ νίκησε τον Μπάρκα, για το 1-0 στο 15ο λεπτό του αγώνα.

Η Ελλάδα βρήκε όμως αμέσως “απάντηση”, αφού μόλις τρία λεπτά αργότερα, από μία ωραία εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Μανωλά πήδηξε ψηλότερα από όλους και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (από οριακή θέση οφσάιντ), για την ισοφάριση της Εθνικής μας Ομάδας.

Με την ψυχολογία και της ισοφάρισης, η Ελλάδα πήρε στη συνέχεια τον έλεγχο του αγώνα και έψαξε ένα δεύτερο γκολ. Έφθασε μάλιστα κοντά στο να το πετύχει σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, με τον Πέλκα, τον Χριστοδουλόπουλο και τον Μανωλά.

Ό,τι δεν κατάφεραν όμως οι Έλληνες διεθνείς, το πέτυχαν οι Ούγγροι στο 43′, αφού σε μία επίθεση διαρκείας, με 6 διαδοχικά σουτ μέσα σε δύο λεπτά, ο Κλάινχαϊσλερ κατάφερε τελικά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με μακρινό σουτ.

Κάπως έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να αδικείται στο σκορ, βάσει της εικόνας της στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το 2-1 να είναι το αποτέλεσμα στο τέλος του πρώτου 45λέπτου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ελλάδα προσπάθησε από την αρχή να ψάξει την ισοφάριση και με τους Μήτρογλου και Λυκογιάννη ως αλλαγές, δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 50ο λεπτό, όταν από νέα φοβερή εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Τοροσίδης με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Αμέσως μετά, ο Μίκαελ Σκίμπε αναγκάστηκε να “κλείσει” από νωρίς τις αλλαγές του, αφού ένα χτύπημα στον Μανωλά, τον οδήγησε εκτός γηπέδου, με τον Οικονόμου να μπαίνει στη θέση του.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στα επόμενα λεπτά του αγώνα και χρειάστηκε να μπούμε στο τελευταίο 20λεπτο για να απειλήσει ξανά η Ελλάδα. Τόσο το σουτ του Πέλκα στο 72′ όμως, όσο και το πλασέ του Μήτρογλου στο 75′, αποκρούστηκαν από τον τερματοφύλακα των Ούγγρων.

Η Ελλάδα έχασε δύο ακόμη ευκαιρίες στη συνέχεια, με τον Παπασταθόπουλο και τον Μήτρογλου να μην μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιές μέσα από την περιοχή και κάπως έτσι, το 2-1 του πρώτου ημιχρόνου έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Οι συνθέσεις στο Ουγγαρία – Ελλάδα

Ουγγαρία: Γκουλάσι, Λανγκ, Καντάρ, Φιόλα, Α. Νάγκι, Α. Σάλαι, Ρ. Σάλαι, Κόβακς, Κλεινχέισλερ, Ρ. Βάργκα, Μπέσε

Ελλάδα: Μπάρκας, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Μπουχαλάκης, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης, Τοροσίδης, Κουρμπέλης, Δώνης, Πέλκας. Παπασταθόπουλος

Η βαθμολογία του Ομίλου

1. Φινλανδία 6 (2-0)

2. Ουγγαρία 3 (2-2)

3. ΕΛΛΑΔΑ 3 (2-2)

4. Εσθονία 0 (0-2)

 

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις