Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Παναιτωλικός – ΑΕΚ: Κιτρινόμαυρη… απόλαυση! “Τεράστιος” Μπακασέτας στο Αγρίνιο

AEK

Πάθος, ταχύτητα, συνδυασμοί, ουσία… μια ΑΕΚ όπως την θέλουν οι φίλοι της. Η Ένωση ήταν εντυπωσιακή στο Αγρίνιο και “διέλυσε” τον Παναιτωλικό με 4-1. Γκολ, δοκάρι και ασίστ ο Μπακασέτας, πριν γίνει αναγκαστική αλλαγή.

Δεύτερη “τεσσάρα” στο Αγρίνιο! Μετά από μια επιβλητική εμφάνιση, η ΑΕΚ επικράτησε εκτός έδρας του Παναιτωλικού με 4-1 και ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (34 β.) “πιάνοντας’ τον ΠΑΟΚ και περιμένοντας να δει τι θα κάνει ο Ολυμπιακός την Κυτριακή στη Λάρισα.

Την καλύτερη του εμφάνιση με τους “κιτρινόμαυρους” έκανε ο Τάσος Μπακασέτας, που πήρε από το… χέρι την ομάδα του Χιμένεθ και την οδήγησε στη νίκη.

Το παιχνίδι…

Ο Μανόλο Χιμένεθ πήρε την απόφαση να βάλει τον Μπακασέτα στη θέση του Λόπες, σε ένα σύστημα 4-2-3-1 για την ΑΕΚ και.. δικαιώθηκε! Ο Έλληνας επιθετικός με το… καλημέρα έδειξε τις αρετές του. Στο 6′ η τρομερή μακρινή εκτέλεση φάουλ του Έλληνα μεσοεπιθετικού έστειλε την μπάλα να καρφώθηκε στην αριστερή γωνία του Κυριακίδη για το 0-1.

https://twitter.com/Super_League_GR/status/949699961255612417

Στο 12′ ο Μπακασέτας απείλησε και πάλι την αντίπαλη εστία. Ο παίκτης των “κιτρινόμαυρων” έπιασε ένα δυνατό συρτό σουτ -μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή και δεξιά- αλλά ο Κυριακίδης έπεσε στην κλειστή του γωνία και βρήκε όσο έπρεπε την μπάλα για να τη στείλει στο αριστερό δοκάρι και κόρνερ!

Η ΑΕΚ είχε τρομερή κυκλοφορία της μπάλας, παρά την πίεση που προσπάθησαν να της ασκήσουν οι γηπεδούχοι. Τα χαφ της (Κονέ και Γαλανόπουλος) έκαναν εξαιρετική δουλειά. Ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να γίνει ανταγωνιστικός και στο 21′ δέχθηκε νέα φάση στα καρέ του. Ο Αραούχο βγήκε απέναντι στον Κυριακίδη, ο οποίος τον πρόλαβε, η μπάλα έφτασε στον Χριστοδουλόπουλο, αλλά το σουτ του τελευταίου κατέληξε άουτ.

Τελικά, η υπεροχή των φιλοξενούμενων έφερε και το 0-2 στο 36′. Σε αντεπίθεση της ΑΕΚ, ο Αραούχο γύρισε για τον Μπακασέτα, ο οποίος -στην προσπάθεια του να αποφύγει τον Μύγα- ανατράπηκε εντός μεγάλης περιοχής. Ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και ο Χριστοδουλόπουλος νίκησε τον Κυριακίδη.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να ισορροπήσει την… κατάσταση και μάλιστα “άγγιξε” το γκολ στο 41′. Ο Ρόσα κινήθηκε παράλληλα με την περιοχή της ΑΕΚ και έπιασε ένα συρτό σουτ, που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι Τσιντώτα! Ο ‘Έλληνας πορτιέρε έδιωξε σε κόρνερ και τη δύσκολη κεφαλιά του Μοράν (44’). Η Ένωση όμως έκλεισε το ημίχρονο, κάνοντας στις καθυστερήσεις του το 0-3. Ο Λιβάγια βρήκε τον Μπακασέτα, ο οποίος έφερε υπέροχα μπροστά την μπάλα, τη γύρισε στον Αραούχο, κι αυτός με όμορφο πλασέ την έστειλε στα αντίπαλα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο όμως είχε μια “εκρηκτική” εκκίνηση για τον Παναιτωλικό, που όμως δεν εκμεταλεύτηκε το γεγονός πως για κάποια λεπτά η ΑΕΚ αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο, λόγω του τρυαματισμού του Μπακασέτα (απέκτησε κάποιο πρόβλημα στη φάση του τρίτου γκολ). Ο Μανόλο Χιμένεθ είδε τον Τσιντώτα να κάνει τρεις απίστευτες αποκρούσεις στο 49′ και το 51′, μέχρι να μπει ο Μασούντ και να επαναφέρει την αριθμητική ισορροπία.

https://twitter.com/Super_League_GR/status/949719203514372096

Παρά τη.. φόρα που είχε ο Παναιτωλικός, η ΑΕΚ ήταν αυτή που έφτασε στο 0-4. Ο Λόπες μπήκε στο 60′ στη θέση του Χριστοδουλόπουλου και ένα λεπτό αργότερα δέχθηκε την ασίστ του Μασούντ και με δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον Κυριακίδη.

Το.. ανεκμετάλλευτο λάθος του Τσιντώτα στο 64′ έκανε τους γηπεδούχους να επιμείνουν επιθετικά και να φτάσουν στο 1-4. Σε μια διεκδίκηση της μπάλας ο Κονέ πήγε “άτσαλα” πάνω στον Μάζουρεκ, που έπεσε και πήρε το πέναλτι. Ο Μοράρ στο 68′ ήταν εύστοχος από τη… βούλα.

Το ματς είχε κριθεί. Ο ρυθμός έπεσε αρκετά μέχρι το τέλος του ματς, χωρίς όμως να λείπουν οι επιθετικές προσπάθειες και την ΑΕΚ να φτάνει σε αυτό το.. μεγάλο “διπλό”, που την “κράτησε” ισόβαθμη του ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Ροντρίγκες, Μιχάι, Μύγας (69΄ Μαρινάκης), Λουίς Ρόσα  (46΄ Κλέζιο), Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ, Ρόσα (60΄ Τσοκάνης), Ντίας, Μοράρ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι,  Γκάλο, Κονέ, Μπακασέτας (52΄ Μασούντ),  Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (60΄  Λόπες), Αραούχο (71΄ Γιακουμάκης), Λιβάγια.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις