Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ: Σβηστή… τριάρα στο Αγρίνιο με Άκπομ!

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ: Σβηστή… τριάρα στο Αγρίνιο με Άκπομ!
Intime.gr

Χέρι – χέρι με τον Ολυμπιακό συνεχίζει ο ΠΑΟΚ, που πήρε εύκολη νίκη στην έδρα του ουραγού Παναιτωλικού με 3-0. Γκολ και ασίστ ο Άκπομ.

Έκανε τη… δουλειά του και μάλιστα με εύκολο τρόπο! Ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Αγρίνιο επικρατώντας με 3-0 του ουραγού της Superleague, Παναιτωλικού, χάρη στα γκολ των Πέλκα, Λημνιού, Άκπομ και παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, συγκάτοικος με τον Ολυμπιακό.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Παναιτωλικό πίεσε ψηλά με το ξεκίνημα του ματς., προκειμένου να μην δώσει την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να κυκλοφορήσει την μπάλα. Στην πρώτη τους ευκαιρία στο ματς όμως, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στο γκολ. Στο 8′ ο Γιαννούλης έβγαλε τη χαμηλή μπαλιά από τα αριστερά, ο Κνετ απομακρύνει μπροστά από τον Σφιντέρσκι, αλλά ταυτόχρονα έστειλε την μπάλα πάνω στον Πέλκα που έγραψε το 0-1.

Το τέρμα αυτό απλοποίησε τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ, που αρκέστηκε στο να κυκλοφορεί την μπάλα, προκειμένου να βρει κενά στην αντίπαλη άμυνα. Την ίδια στιγμή, ο Παναιτωλικό δικαιολόγησε με την εικόνα του την παρουσία του στην… ουρά του βαθμολογικού πίνακα. Ο Πελκας ήταν αυτός που απείλησε και πάλι την εστία του Κνετ (μετά από έξυπνη ασίστ του Λημνιού) , με δυνατό σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο πορτιερε των γηπεδούχων ήταν σε ετοιμότητα.

Μισιτς, Λημνιός και Πελκας ήταν αυτοί που καθόριζαν τον… τόνο των φιλοξενούμενων. Ο ρυθμός του ματς χάλασε για αρκετά λεπτά, αφού είχαμε αρκετές διακοπές, λόγω τραυματισμών. Μάλιστα, στο 24’ ο Μάκης Χαβος είδε τον Λουσερο να χτυπά το χέρι του και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου 45λέπτου ο Παναιτωλικός άσκησε πίεση προς τα καρέ του «δικεφάλου του βορρά», αλλά δεν βρήκε τρόπο για να ανησυχήσει τον Ζιφκοβιτς. Αντιθέτως, είδε τον Βιεϊρίνια στο 45+2’να πιάνει ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής και να αναγκάζει τον Κνετ σε δύσκολη επέμβαση.


Ο ΠΑΟΚ συνέχισε όμως σε πιο… καλό τέμπο και προσπάθησε να φτάσει σε ένα ακόμα γκολ. Ο Πέλκας το κατάφερε στο 55’, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Τελικά, οι Θεσσαλονικείς «καθάρισαν» το ματς στη συνέχεια, μετά και την είσοδο του Άκπομ στο ματς (62’).

Στο 66’ Ο Άκπομ βγήκε από αριστερά, έκανε την παράλληλη σέντρα, ο Λημνιός έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα σε κενή εστία για το 0-2. Τρία λεπτά αργότερα, ο Άγγλος φορ εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Μίσιτς, έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση και νμίκησε τον Κνετ για το 0-3 (ο επιθετικός των φιλοξενούμενων σκόραρε για πρώτη φορά μετά τις 14/9 και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο). Τα υπόλοιπα λεπτά απέκτησαν… διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τα highlights του αγώνα

Οι συνθέσεις

Παναιτωλικός: Κνετ, Σανιά, Μαρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο (25’ λ.τρ. Λιάβας), Ταχάρ, Σίενστεντ (59’ Τσιγγάρας) , Αριγίμπι, Φυτόπουλος (46’ Μπαϊροβιτς), Μιμίτο ,Ντίας

Στον πάγκο έμειναν οι: Γιαννακόπουλος, Παράς, Ντάλσιο, Ντουάρτε

ΠΑΟΚ: Ζίφκοβιτς, Μάτος (79’ Βαρέλα), Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μαουρίτσιο, Μίσιτς, Λημνιός, Βιεϊρίνια, Πέλκας (62΄Ελ Καντουρί), Σφιντέρσκι (61’ Άκπομ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Πασχαλάκης, Εσίτι, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ,

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις