Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Έστειλαν… άουτ το “δώρο” του ΠΑΟΚ! Υπεροχή στο ΟΑΚΑ για τα “μωρά” του Δώνη – video

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Έστειλαν… άουτ το “δώρο” του ΠΑΟΚ! Υπεροχή στο ΟΑΚΑ για τα “μωρά” του Δώνη – video
ΦΩΤΟ eurokinissi

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Superleague, καθώς σε ένα μέτριο από πλευράς θεάματος παιχνίδι, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν στις λίγες αλλά καλές ευκαιρίες τους στο ματς. Έχασαν έτσι την ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ και την κορυφή του πρωταθλήματος.

Σε ένα μοιρασμένο ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός “απείλησε” περισσότερο την εστία του Μπάρκα και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, αλλά οι νεαροί ποδοσφαιριστές του “κλώτσησαν” μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ και να βάλουν “φωτιά” στο ΟΑΚΑ, μπροστά στους περίπου 30.000 οπαδούς τους.

Αγνώριστη η ΑΕΚ, σε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της στο πρωτάθλημα, δημιούργησε ελάχιστε ευκαιρίες, με τον Λιβάγια να μην μπορεί να νικήσει το Διούδη στη σημαντικότερη εξ αυτών, στο 61ο λεπτό του αγώνα.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και με τον Κουλιμπαλί να βρίσκει χώρους από δεξιά, ως ένας εκ των τριών της άμυνας του Τριφυλλιού, προσπάθησε να “απειλήσει” την Ένωση, όμως πλην ενός σουτ του Γιόχανσον στο 4ο λεπτό δεν κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά.

Στη συνέχει ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να “φοβούνται” η μία την άλλη και να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς δημιουργήθηκε από λάθος των παικτών της Ένωσης στο 30ο λεπτό. Ο Κουρμπέλης έκλεψε ψηλά στην άμυνα της ΑΕΚ και έβγαλε τους συμπαίκτες του σε αντεπίθεση 4 εναντίον 2, με τη μπάλα να καταλήγει στον Μακέντα, αλλά το πλασέ του Ιταλού από το ύψος του πέναλτι, απέκρουσε ο Μπάρκας, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Κουλιμπαλί με ωραία προσπάθεια από δεξιά, συνέκλινε στην περιοχή, αλλά σούταρε άουτ με το αριστερό για να έρθει στη συνέχεια και η πρώτη τελική της ομάδας του Ουζουνίδη στο ματς. Από μία σέντρα του Χουλτ από αριστερά, ο Πόνσε δεν κατάφερε να πιάσει σωστά την κεφαλιά και έτσι μπλόκαρε εύκολα ο Διούδης, για να ολοκληρωθεί τελικά το πρώτο ημίχρονο στο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα παρέμεινε ίδια για ένα 15λεπτο, όμως μετά το 60′ όλα άλλαξαν. Μια τρομερή προσπάθεια του Λιβάγια στο 61′ κατέληξε σε μεγάλη απόκρουση του Διούδη μετά από σουτ του Κροάτη από το ύψος της περιοχής.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μάνταλος έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ από απευθείας εκτέλεση φάουλ, για να βγει στην συνέχεια μπροστά ο Παναθηναϊκός. Στο 63′ ο Γιώργος Δώνης έριξε στο ματς τους Κάτσε και Χατζηθεοδωρίδη και μέχρι να προσαρμοστούν οι παίκτες της ΑΕΚ, οι “πράσινοι” έχασαν δύο τρομερές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Στο 66′ μετά από σουτ του Γιόχανσον, ο Μπουζούκης βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του από πλεονεκτική θέση πέρασε ελάχιστα άουτ. Μεγάλη φάση για τους “πράσινους” και στο 68′, με τον Χατζηθεοδωρίδη να βγαίνει ωραία στην αντεπίθεση και να βρίσκεται απέναντι από τον Μπάρκα, αλλά να κάνει τελείως αδύναμο σουτ, για να μπλοκάρει ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και πάλι, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί στο τέλος να “πιέσει” ξανά για ένα γκολ, αλλά να αφήνει… ανολοκλήρωτες τις προσπάθειές του στην επίθεση και κάπως έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Οι συνθέσεις στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί, Πούγγουρας, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (62′ Κάτσε), Μπουζούκης (84′ Μουνιέ), Χατζηγιοβάνης (62′ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (81′ Άλεφ), Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια, Μπογέ (72′ Γκάλο), Πόνσε (78′ Κλωναρίδης)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις