Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΑΟΚ: Το “τριφύλλι”… ανθίζει ΜΟΝΟ στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός - ΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός φέτος σκοράρει με το… σταγονόμετρο και νικάει μόνο εντός έδρας. Ο προτελευταίος του βαθμολογικού πίνακα, ΑΟΚ, ήταν μικρό “εμπόδιο” για το “τριφύλλι” που επικράτησε στη Λεωφόρο με 4-0, σε ματς για τη 18η αγωνιστική της Superleague. Ένα ακόμα εξαιρετικό ματς από Βιγιαφάνιες. Αυτό ήταν το πιο παραγωγικό φετινό παιχνίδι των “πρασίνων”!

Εκτός έδρας είναι τραγικός. Στη Λεωφόρο όμως ο Παναθηναϊκός δείχνει.. διάθεση. Το “τριφύλλι” επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας του ΑΟΚ στη Λεωφόρο με 4-0 και κάνοντας έτσι την πιο παραγωγική του νίκη στο πρωτάθλημα.

Παρά το γεγονός πως το παιχνίδι ήταν.. χλωμό στο ξεκίνημα του, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που ανέβασε.. στροφές και έδωσε ρυθμό και ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Ο ΑΟΚ περιορίστηκε στο να αμύνεται και το “τριφύλλι” έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά η μπάλα στο σουτ του Ινσούα βρήκε στο δοκάρι του Γιαννακόπουλου (9′).

Ο παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του ματς και στο 16′ έφτασε.. φυσιολογικά στο 1-0. Ο Βιγιαφάνιες βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Χατζηγιοβάνη, που έδειξε ποδοσφαιρική… ευφυΐα και μετά από υπέροχη ατομική προσπάθεια γύρισε την μπάλα στον αφύλαχτο Δώνη, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

Το “τριφύλλι” έδειξε επιθετική διάθεση και έφτασε σε ένα ακόμα τέρμα με τον Βιγιαφάνιες, το οποίο ακυρώθηκε σωστά (21′). Ο παίκτης των γηπεδούχων σκόραρε με διαγώνιο σουτ, αλλά το γκολ δεν “μέτρησε” καθώς ο Δώνης ήταν μπροστά στον αντίπαλο πορτιέρε και -συμμετέχοντας στη φάση από θέση οφσάιντ- του περιόρισε το οπτικό πεδίο.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο 2-0. Ο Γιόχανσον έκανε το ένα-δύο με τον Δώνη, ο οποίος τον έβγαλε με φοβερό “τακουνάκι” απέναντι στον Γιαννακόπουλο. Ο Σουηδός μπακ “τελείωσε” τη φάση, σουτάροντας με το εξωτερικό! Η.. πειστική εμφάνιση των παικτών του Ουζουνίδη έκανε τους περίπου 4.000 φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στη Λεωφόρο, να τους χειροκροτήσουν ε το σφύριγμα της ανάπαυλας!

Το δεύτερο μέρος ήταν ένας… περίπατος για τον Παναθηναϊκό, που έφτασε και σε τρίτο γκολ. Στο 70′ ο Βιγιαφάνιες έβγαλε τον Λουντ σε θέση τετ-α-τετ και αυτός “τσίμπησε” την μπάλα και της έστειλε στα αντίπαλα δίχτυα για το 3-0.

Το “κλείδωμα” της νίκης έδιωξε το όποιο άγχος είχαν οι “πράσινοι”, που διαχειρίστηκαν εύκολα τα υπόλοιπα λεπτά. Μάλιστα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης -βλέποντας πως ο ΑΟΚ δεν μπορεί να φανεί ανταγωνιστικός- έδωσε ευκαιρία και χρόνο συμμετοχής στους.. πιτσιρικάδες, Στάικο και Κουντουριώτη. Στο ματς πέρασε και ο Άλτμαν, ο οποίος στο 90′ διαμόρφωσε το τελικό 4-0 -με κεφαλιά- μετά από ασίστ του Βιγιαφάνιες.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις